Dr.Herz B-komplex vitamin kapszula

Dr.Herz B-komplex vitamin kapszula

Nincs raktáron

A B vitaminok fontosak az agynak, az idegeknek, a bőrnek, a nyálkahártyának és az anyagcserénél.  .

Kosárba
EAN kód:5999883622049
Márka:Dr.Herz
Kiszerelés:60 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Dr.Herz B-komplex vitamin kapszula Részletes leírás

Az emberi szervezetnek a B vitamin, ami úgynevezett B vitamin-komplexben van összegyűjtve, különös jelentőségű. A B vitaminok fontosak az agynak, az idegeknek, a bőrnek, a nyálkahártyának és az anyagcserénél.
A B vitaminok egy összetartozó csoportot képeznek, ami minden anyagcserénél fontos feladatot tölt be. Ezért ezt a komplexet, mint étrendkiegészítőt mindig fogyasztani kellene.

B12-vitamin:
Kobalaminok, a gyomor és a vékonybél nyálkahártyája által kiválasztott glikoproteinhez (intrinsic faktor) kapcsolódva szívódnak fel. Az esetek többségében vitaminhiány akkor lép fel, ha nem képződik a kobalaminokat szállító intrinsic-faktor, így a táplálékban jelen lévő vitamin nem tud bejutni a szervezetbe. A kobalaminok koenzim formájában kapcsolódnak be a fehérjék, a szénhidrátok és más nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréjébe. A kobalaminnak nevezett anyag 4,5%-ban tartalmaz kobaltot, innen származik a neve.

A kobalaminok felszívódási vesztesége elérheti a 75%-ot is. B12-vitamint a növények nem tartalmaznak, a szükségletet csak állati eredetű élelmiszerekkel lehet fedezni. Normális körülmények között a tápláléknak nem kell kobalamint tartalmaznia, mert a bélben naponta 20-szor annyi keletkezik, mint amennyi a táplálékkal kerül a szervezetbe. Innen rendkívül nehezen szívódik fel, a felszívódása csak belső faktor jelenlétében megy végbe, és a bélben képződő mennyiség tizede szívódik csak fel, a többi kiürül a szervezetből. Az ember évi szükséglete kb. 1 mg-ra tehető. Vészes vérszegénységben szenvedő betegnek havonta kb. 100 mg-ot kell kapnia.

A B12-vitamin részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését és fokozza ezek hasznosítását, de az egész szervezetet érintő hatása van. Az orvosi gyakorlatban a vészes vérszegénység, általános testi leromlás, kimerültség, ideggyulladás, hosszabb betegség utáni lábadozás esetén használják. Az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van.

A testi egyensúlyt és teljesítőképességet különböző tényezők befolyásolják. Ehhez tartozik az elegendő mozgás és az egészséges táplálkozás. A kihívások és napi stressz energiát és jó idegeket követel, ami megnövekedett B-vitamin szükségletet eredményez.

A B-vitamin fontos szerepet játszik a test energiához jutásánál. A B-vitaminban az a különleges, hogy mint a fogaskerekek mindent működésben tart, ezáltal a vitaminok a szervezetben optimálisan tudnak érvényesülni.

Fontos mind a nyolc B-vitamin elegendő mennyiségű fogyasztása.

A folsav a vízben oldódó vitaminok B csoportjához tartozik. A B6 és B12 vitaminokkal együtt fontos a fehérjék felépítésénél, a vörös és fehér vérsejtek képződésénél, a sejtképződés és sejtmegújulás folyamatában, valamint az oxigénszállításnál. A folsav pozitív hatással van a szív vérkeringés egészségben tartására is.

Összetevők: Magnézium-karbonát, Kukoricakeményítő, zselatin, nikotinamind, kalcium-D-pantotenát, piridoxon-hidroklorid, tiamin-nitrát, B2-vitamin, csomósodást gátló magnézium sztearát, folsav, B12 Vitamin

Felhasználási javaslat: Felnőtteknek napi 1 kapszula. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Figyelmeztetés: A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni! A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2020. 02. 03.

  Nuropátia esetén javasolt

Anonim Felhasználó2019. 07. 18.

  NAGYON JÓ.

Anonim Felhasználó2017. 10. 05.

  erről nem tudok véleményt alkotni, nyilván jó minőségű a B vitamin.

  én szétszedem a műanyag kapszulát és ez nem jön szét, csak ollóval. (de ez nem gond)