Egészség
Aromax Ilang- ilang illóolaj 10 ml
Nyugtató, lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális,
gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor.
Részletes termékleírás
Részletes termékleírás
Ár:1 470 Ft
Szállítás: 3 nap
Kiszerelés:
10 ml
A(z)Aromax Ilang- ilang illóolaj 10 mlleírása
Vissza
Az ilang-ilang illóolajat (Aetheroleum annonae) az Annónafélék (Annonaceae) családjába tartozó
ilangfa (Cananga odorata var. genuinum, syn.: Annona odorata) friss virágaiból
vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal.
Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik,
a desztilláció elején gyakran választják le a legfinomabb részt,
majd ezt követően még két szakaszban gyűjtik össze az olajat).
Az ilang-ilang illóolaj fő alkotórésze a linalool (cca. 50%), a ?-krezol (15%),
valamint a geranil- (5%) és a benzil-acetát (10%).
Az illóolaj az ismerten nyugtató, ellazulást elősegítő hatású linaloolnak köszönhetően nyugtató,
lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális,
gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor.
Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből, ill. a masszázs során
belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség.
Gyakori alkotórésze a bőrápoló készítményeknek, melyeknek használatát egyebek mellett
a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják.
Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak és ezért frigiditás,
ill. szexuális aszténia esetén is ajánlják használatát, például masszázs és fürdőolajok alkotórészeként.
A desztillálástól függően a különböző finomságú ilang-ilangolajok gyakori alkotórészei
a különféle parfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, ill. az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.
Az ilang-ilang olaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj, parfüm készítéséhez.
Illat: édes, nehéz virágillat.
ilangfa (Cananga odorata var. genuinum, syn.: Annona odorata) friss virágaiból
vízgőz-desztillációval nyerik ki, 1,5-2%-os hozammal.
Többféle minőségű olaj kerül forgalomba, attól függően, hogy a lepárlás mely részéből származik,
a desztilláció elején gyakran választják le a legfinomabb részt,
majd ezt követően még két szakaszban gyűjtik össze az olajat).
Az ilang-ilang illóolaj fő alkotórésze a linalool (cca. 50%), a ?-krezol (15%),
valamint a geranil- (5%) és a benzil-acetát (10%).
Az illóolaj az ismerten nyugtató, ellazulást elősegítő hatású linaloolnak köszönhetően nyugtató,
lelki kiegyensúlyozó és frissítő hatással bír, mely hatások mellett antimikrobiális,
gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatások jelentkezésével is számolnak a terápiás alkalmazásakor.
Az illóolajat aromalámpából elpárologtatva vagy aromafürdőből, ill. a masszázs során
belélegezve oldható a szorongás, fokozható a szellemi és testi frissesség.
Gyakori alkotórésze a bőrápoló készítményeknek, melyeknek használatát egyebek mellett
a faggyúmirigyek működésének szabályozására javasolják.
Az illóolajnak nemi vágyat fokozó hatást is tulajdonítanak és ezért frigiditás,
ill. szexuális aszténia esetén is ajánlják használatát, például masszázs és fürdőolajok alkotórészeként.
A desztillálástól függően a különböző finomságú ilang-ilangolajok gyakori alkotórészei
a különféle parfümöknek, kozmetikai illatkeverékeknek, ill. az arc- és dekoltázsápoló készítményeknek.
Az ilang-ilang olaj nem toxikus, nem érzékenyítő, nem fototoxikus, ezért biztonságos a használata.
Javasolt alkalmazás:
párologtatásra, aromafürdő, testápoló olaj, parfüm készítéséhez.
Illat: édes, nehéz virágillat.
Top 10
Webáruház





