Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.

Kanadai Juharszirup, D minőség sötét


500 ml
Még nincs értékelés.
5999026333122
4 219 Ft
Egységár: 8 Ft / ml
készleten, 1 munkanap
Már csak 3 darab raktáron, folyamatos készletfeltöltés.
Ezt a terméket telefonon keresztül is megrendelheti!
Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 (1) 510 0124 telefonszámon hétköznapokon 9-17 óráig!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 10381
A juharszirup nagyon értékes természetes édesítőszer.
Sok aminosavat, vitaminokat valamint ásványi anyagokat tartalmaz.

Az emberi szervezet másképp dolgozza fel a juharszirupot, mint minden más édesítőt,
például a kukorica szirupot vagy a közönséges cukrot, ezért kevésbé is terheli a szervezetünket,
emellett számos fontos vitamint, aminosavat, ásványi anyagot tartalmaz.
Ráadásul a tiszta juharszirup glikémiás indexe 54-es,
így a cukorhoz képest kevésbé emeli a vércukorszintet.
Az 55 alatti glikémiás index már az alacsony tartományba tartozik.

A juharszirupban található vitaminok:
PP-vitamin, B2 (riboflavin), B5 vitamin (pantoténsav), folsav ,
B6 vitamin, Biotin, A-vitamin. aminosav és ásványi anyagok.

Mivel nem tartalmaz zsírt és fehérjét, a tejfehérje-érzékeny gyerekek számára is
nagyon jó kalciumpótló édesítőszer.

Észak-Amerikai indiánok fedezték fel a juharfa édes nedvét,
és kezdték el feldolgozni és használni a mindennapi étkezésben.
Egy koncentrációs folyamat során, 40 liter nedvből 1 liter szirup lesz.

A megfelelő minőséget és ízhatást a juharszirup világosságából
ill. fényáteresztő képességéből láthatjuk, amely függ a szüretelés időpontjától.
A juharszirup osztályzási rendszere, A-tól (a legvilágosabb) D-ig (a legsötétebb) terjed.
A sötétebb szirup általában alkalmasabb főzésre, de sokan részesítik előnyben a világosabbat.
Ez éppúgy ízlés kérdése, mint hogy valaki a fehér bort vagy a vörösbort kedveli.

Minél sötétebb a juharszirup színe, annál erőteljesebb, testesebb az íze
és több benne az ásványi anyag és a vitamin.
Ezt az osztályozási rendszerében is feltüntetik a világostól (A) haladva
a legsötétebbig (D) színig.

Ugyanakkor a sötétebb szirupban magasabb az invert cukor aránya,
ami egy nagyon felhasználóbarát cukor-termék.
Az invert cukor lényegében folyékony cukrot jelent, és olyan állaga van, mint a méznek.
A magas invertcukor-arányú, tehát sötétebb szirupok nem kristályosodnak ki olyan könnyen,
így alkalmazásuk akkor ajánlott, ha azt szeretnénk, hogy a szirup folyékony maradjon, mint pl. sütésnél. Gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol a cukrot is: süteménybe, reggeli kávéba, teába, öntetekhez stb.