Xukor Édesítőszer

Xukor Édesítőszer

Nincs raktáron

​A Xukor 100%-ban xilitet, ismertebb nevén nyírfacukrot tartalmaz.  A xilit egy öt szénatomos cukoralkohol. Ízre, állagra hasonlít a kristálycukorra, de az energiatartalma és a szénhidráttartalma lényegesen kevesebb nála.

Kosárba
EAN kód:5999884818014
Kiszerelés:1000 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Xukor Édesítőszer Részletes leírás

A xilitet a 19. században francia és német tudósok fedezték fel, és a 20. század második felében terjedt el világszerte. Ma már egy megkerülhetetlen természetes cukorpótló.

A xilit természetes formában is megtalálható a növényekben, sőt az ember szervezete is előállítja, naponta körülbelül 15 mg-ot 

A xilit tartalmú Xukor mintegy 80-100 százalék olyan édes, mint a hagyományos cukor (szacharóz), de ez sok esetben egyénfüggő, vannak akik lényegesen édesebbnek érzik.
A xilitet manapság fából vagy kukoricacsutkából állítják elő ipari méretekben, de gyakorlatilag bármilyen cellulóz tartalmú növényből előállítható.
A Xukor az Európai Unióban, Finnországban készül.
A Xukor 100 %-ban xilitet tartalmaz. Az xilit energiatartalma 240 kcal 100 grammban. Szénhidrát tartalma 75%-kal kevesebb mint a cukoré.

A xilit glikémiás indexe mindössze 7.

Mivel a xilit az emberi szervezetből nem vált ki inzulin választ ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.

A szájban és a testben lévő baktériumok és gombák nem tudják lebontani, ezért fogszuvasodást sem okoz és Candida diéta esetén is fogyasztható.

A lakosság 10-15%-a érzékeny a cukoralkoholokra, túlzott fogyasztás esetén hasmenés jelentkezik. Ilyen esetben kisadagokkal kell a szervezetet hozzászoktatni.

Nagy mennyiségben fogyasztva a folyadék-visszatartó hatása miatt hashajtó. Kutyáknak ne adjuk, májkárosító hatású.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2015. 03. 07.

  fa alapanyagú