Nyírfacukor 1000 g

Nyírfacukor 1000 g

Raktáron

A cukorral megegyező édesítő hatású korszerű természetes cukorpótló finom, mellék és utóíz nélküli édesítési alternatíva a hétköznapokra sütemények, hideg és meleg ételek, italok elkészítéséhez egyaránt.

5 573 Ft
egységár: 5,57 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999884035121
Kiszerelés:1000 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Nyírfacukor 1000 g Részletes leírás

A nyírfacukor egy fehér,édes, kristályos szénhidrát. Egy természetes cukorféle, melyet eredetileg nagy tömegben a nyírfából vontak ki Finnországban. Ahogy a szőlőcukor sem csak a szőlőben van, így a nyírfacukor is megtalálható a legtöbb rostos növényben, fában, zöldségben, gyümölcsben, sőt még a kukoricacsutkában  is. Az emberi szervezet is állít elő kis mennyiséget belőle.

Hazánkban évente kb. 22-23 millió tonna mezőgazdasági melléktermék keletkezik, és ez a mennyiség még elenyésző a Föld egészéhez képest. A kukorica alapvető ipari növényünk, melynek termését számos módon felhasználjuk. Korunk egyik felfedezése, hogy a kukoricacsutkát nem kell többé környezetszennyező módon elégetni, hanem továbbhasznosítható és nyírfacukor is előállítható belőle.
Ez a cukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.

Történet
Bár a nyírfacukrot a tudomány már 115 éve ismeri, az egészségügyi és diétás előnyeire vonatkozó kutatások csak a 60-as években indultak meg. Míg 1970 előtt a nyírfacukrot főleg a diabéteszes betegek étrendjében alkalmazták alternatív cukorhelyettesítőként, a 70-es évektől már antibakteriális és fogszuvasodást gátló hatásait tanulmányozták. Alkalmazásának széleskörű lehetőségei és előnyei napjainkra már jól ismertek, noha hétköznapi felhasználásának mértéke még mindig elmarad a megérdemelttől.
Célunk, hogy kiadványunkkal elősegítsük a nyírfacukor népszerűsítését, megismertetését, miközben rengeteg cukorbetegnek, fogyókúrázónak, fogszuvasodással küzdő felnőttnek és gyereknek kínálhatunk egyszerű megoldást problémájuk kezelésére.

Egy kis kémia
A nyírfából közvetlenül kivont facukrot xilóznak (xylose) nevezzük. Míg az általunk fogyasztott cukrok 6 szénatomosak (C6H12O6), vagy annak többszörösei (szacharóz, glükóz, fruktóz), létezik a cukroknak egy kisebb csoportja, amit 5 szénatomos cukroknak nevezünk. Az emberi szervezet is állít elő ilyen cukrokat saját optimális működéséhez (Pl.: Ribóz: a DNS-t alkotó egyszerű cukor). A facukor egy ilyen speciális ötszénatomos cukor.

Bár ezeknek szerkezete különböző, képletük egységesen C5H10O5. Az eredetileg nyírfából kivont nyers facukorból (xilóz) egy kémiai eljárás során hidrogén hozzáadásával stabil, kevésbé reakcióképes vegyületet kapunk.
A nyírfacukor pontos kémiai neve az eljárást követően xylitol, képlete C5H12O5. Ez a vegyület azonban kémiai szempontból már nem a cukrok, hanem a cukoralkoholok csoportjába tartozik. A cukoralkohol elnevezés egy kompromisszumos besorolása azon vegyületeknek, melyek valójában cukrok (édes, kristályos anyag), de a kémiai szabályok szerint mégis az alkohol vegyületek közé tartoznak.
Míg a hagyományos cukor könnyedén bomlik le hagyományos alkohollá,
addig a cukoralkoholok sokkal stabilabbak. Nem bomlanak alkohollá, cukrok maradnak.

A nyírfacukor GI értéke: 7
A nyírfacukor, nagyon alacsony glikémiás indexével nem okoz hirtelen kiugrásokat és mélypontokat a vércukor szintben, ehelyett stabilizálja azt. Továbbá csökkenti vagy teljesen megszünteti a vércukorszint hirtelen változásában megjelenő cukor vagy szénhidrátfogyasztás utáni vágyat.

A cukorbeteg képes lesz mindenféle káros következmény nélkül édes ételek fogyasztására úgy, hogy vércukorszintje ne emelkedjen. Sőt, a nyírfacukor képes a vércukorszint alacsonyan tartására.
Azoknak, akik a cukorbetegség gyógymódját keresik, javasoljuk hogy tájékozódjanak a nyírfacukor fogyasztásának előnyeiről orvosuktól.
Sokan szenvednek attól, hogy le kell mondaniuk kedvenc ételeikről, italaikról.
A nyírfacukor használatával ez a probléma biztonságosan kiküszöbölhető. Egy olyan étrend, amely kevés finomított szénhidrátot (például a fehérliszt és abból készült tészták, pékáruk és más
hasonlók) tartalmaz, nyírfacukorral kombinálva hosszútávon stabil inzulinszintet biztosít és csökkentheti az inzulin injekciók szükségességét.

Vegyük figyelembe, hogy fogyasztása a hozzászokási periódusban gyorsítja az emésztési folyamatokat, az érzékenyebbeknél hasmenést is okozhat.
Javasolt a 4-5 hetes hozzászoktatási időszak, mialatt a hagyományos cukorról fokozatosan térünk át a nyírfacukorra. A hashajtó hatás küszöbértéke felnőtteknél 150 g, gyermekek esetében 40 g. A nyírfacukor, csakúgy mint a csokoládé, kutyák és más háziállatok számára nem adható.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.