A bio csicseriborsó élelmi rost tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére.
Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is.
Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra.
A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1384 / 331
Fehérje (g / 100 g) 21,7
Szénhidrát (g / 100 g) 73,4
Zsír (g / 100 g) 1,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium.
Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C, E.
Jótékony hatása: vér koleszterinszint csökkentés, székrekedés megelőzése.
Felhasználása:
A humusz fő alapanyaga.
Levesek, főzelékek készíthetők belőle.
8-10 óra áztatást igényel.