A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik.
A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében.
Rostokban nagyon gazdag.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1259/ 301 Fehérje (g / 100 g) 21,3 Szénhidrát (g / 100 g) 47,8 Zsír (g / 100 g) 1,6 Élelmi rost (g / 100 g) 23,2
Ásványi anyagok: kalcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium.
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E.
Jótékony hatása: egészségvédő, gyulladáscsökkentő, szív-és érrendszer normális működése.
Felhasználása: köretek, főzelékek, mexikói ételek elkészítéséhez.
Áztatási idő: kb. 12 óra.
Főzéskor elveszíti fekete színét.