Greenmark Bio Hántolatlan Szezámmag 250 g

Greenmark Bio Hántolatlan Szezámmag 250 g

Raktáron

A GreenMark Organic bio hántolatlan szezámmagnak magasabb a tápértéke, az íze viszont kesernyésebb, mint a hántolt szezámmagé. A japán és a koreai konyha előszeretettel használja. .

1 556 Ft
egységár: 6,22 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999884931072
Márka:Greenmark
Kiszerelés:250 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Greenmark Bio Hántolatlan Szezámmag 250 g Részletes leírás

A szezámmag egy Indiából származó növény apró világos színű magja. Az indiai konyhában gyakori alapanyag és Kínában is több ezer éve fogyasztják már. Olajos magvak közül leggazdagabb kalciumban, ásványi anyagok közül még jelentős a  kálium, vas, foszfor és mangán tartalma is. A-, B1-, B2-, és E vitaminban valamint rostban és fehérjében is bővelkedik.

A hántolatlan szezámmag rendkívül finom, diós aromájával akár pirítva is remek müzlihez keverve vagy kenyerek, péksütemények ízletes hozzávalójaként, de ázsiai ételek ízesítésére és friss salátára vagy levesre szórva is kiváló.

Az apró mag gazdagítja az otthon sütött kenyeret és más pékárukat, finomítja az ázsiai ételeket, és pirítva minden friss salátának plusz ízt ad. Szószokat, curryket, fűszerkeverékeket ízesítenek vele Ázsiában és a Közel-Keleten egyaránt. A tahini (szezámpaszta) alapanyaga, amiből a finom csicseriborsó krém, a humusz készül.


Felhasználása: pirítva, őrleményként, krémként, sózva, hidegen sajtolt olaj formájában tehetjük péksüteményekre, salátákra, köretekbe, panírba, szószokba.

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 2427 / 580
Fehérje (g / 100 g) 16,8
Szénhidrát (g / 100 g) 9,7
Zsír (g / 100 g) 50,7
Élelmi rost (g / 100 g) 12,0


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.