Biorganik Bio Puffasztott Quinoa 100 g

Biorganik Bio Puffasztott Quinoa 100 g

Nincs raktáron

A puffasztott quinoa élelmi rostban gazdag fehérjeforrás. Magja kicsi, elefántcsont-színű, a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.  Szórhatjuk kásákra vagy müzlire, felhasználhatjuk házi granola vagy müzli szelet készítéséhez.

Kosárba
EAN kód:5999559310843
Kiszerelés:100 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik Bio Puffasztott Quinoa 100 g Részletes leírás

A quinoa Dél-Amerikából származó növény, amely nem tartozik a gabonák közé, de felhasználása és beltartalmi értéke hasonló. Az inkák a gabonák anyjaként tisztelték és nemcsak étkezési célra, hanem szertartásokhoz is felhasználták a quinoát, majd a hódítók érkezése után szinte teljesen megszűnt a termelés és csak az elmúlt pár évtizedben kezdték el újra felfedezni. A quinoa magjait egy különleges, szaponin nevű anyag borítja, amely arra a célra szolgál, hogy távol tartsa a rovarokat és a madarakat (természetes védekezés). Ennek a védőrétegnek kissé kesernyés az íze, ezért felhasználás előtt érdemes alaposan megmosni a szemeket.

A quinoa fehérjetartalma magas és ezek aminosav összetétele is kedvező, gazdag esszenciális aminosavakban, mint a metionin, lizin és cisztin. A rostok jótékonyan hatnak a bélműködésre, segítenek legyőzni a székrekedéses panaszokat. A quinoa gazdag káliumban, magnéziumban, kalciumban, vasban és foszforban. A vitaminok közül B-vitaminokat, illetve E-vitamint.

Cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, illetve migrénes és emésztési panaszos betegeknek is érdemes beillesztenie a quinoát az étrendjükbe. Mivel a quinoa nem tartalmaz glutént, a gluténmentes diétában is van helye.

Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet.

Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték: 1597 kJ / 378 kcal
Zsír: 4,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 71,6 g
- amelyből cukor: 1,4 g
Fehérje: 9,9 g
Só: 0,01 g


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Szilvia2019. 10. 08.

  Kellemes ízű gabonapótló, yoghurtban fogyasztom.

Katalin2017. 06. 10.

  Hasznos és nem kell főzni

Anonim Felhasználó2016. 02. 23.

  Nagyon jól elveszi az étvágyat, töltelékbe is jó