Naturmind Bulgur 500 g

Naturmind Bulgur 500 g

Raktáron

A bulgur rostban gazdag durumbúza töret.  A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. Felhasználását illetően a tarhonyához hasonlíthatjuk, arab országokban közkedvelt ízletes köretet készítenek belőle.

779 Ft
egységár: 1,56 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999559311352
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Naturmind Bulgur 500 g Részletes leírás

A búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak.

Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk.

A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös. Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott.

Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik.

Felhasználás: Többféleképpen elkészíthető. Az egyik, legegyszerűbb változat, ha  bulgurt többszöri átmosás és leszűrés után 1,5x-es mennyiségű forró vízzel leöntjük, fűszerekkel elkeverve, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk. Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.

Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló. A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál. Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel.

Glutént tartalmazó gabona.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 05. 01.

  A korszerű táplálkozás elengedhetetlen része. Nagyon szeretjük!

Anonim Felhasználó2018. 12. 20.

  Jó minőségű bulgur.

Anonim Felhasználó2018. 06. 21.

  salátákhoz is kiváló

  -

Eliza542018. 05. 16.

  Változasosabb köretek készíthető belőle, mint a rizsből, és az íze is gazdagabb, amennyiben zöldséggel együtt készítjük.

Anonim Felhasználó2018. 05. 10.

  Még nem próbáltam ki.

Anonim Felhasználó2018. 04. 19.

  Gyorsan elkészíthető és egészséges. Önmagában nagyon íztelen úgyhogy bátran fűszrezhető.

Patikus2017. 10. 11.

  egyenletes szemcseméret, finom, jó csomagolás

Anonim Felhasználó2017. 10. 06.

  Mennyei ízű finomság készül belőle :)

Még több mutatása