AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
  • FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
  • FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
  • FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet
  • FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet

FoodDetective ételintolerancia-tesztkészlet

Márka: FoodDetective
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 1 db
Ezt a terméket jelenleg 10 vásárló nézi.
5060093930283
Aktuális ár:
20 248 Ft
Egységár:
20 248,00 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Lehet, hogy élelmiszer-intoleranciában szenved? Járjon utána, tesztelje magát!

Egészségpénztárban elszámolható!


Mi az ételintolerancia? 
Az ételintolerancia a szervezet abnormális reakciója bizonyos ételekre, melynek hátterében többféle mechanizmus állhat. A FoodDetective az élelmiszerek ellen termelődött IgG típusú antitestek vérmintából történő kimutatásával az immunválasz következményeként kialakult ételérzékenységeket vizsgálja.

Az ételintolerancia általában nem veszélyes betegség. Azonban az élelmiszerekre kialakuló érzékenység nagyon kellemetlen tüneteket okozhat és nagymértékben ronthatja az életminőséget.

A FoodDetective mindenkinek javasolt, aki ételintoleranciára utaló tünetektől szenved, de azok oka ismeretlen!

Ételallergia viszonylag ritkán fordul elő, az ételintolerancia viszont minden harmadik embert érint. Az ételintolerancia tünetei lassabban alakulnak ki és nem annyira egyértelműek, mint az allergiáé. A tünetek sokszor csak napokkal vagy hetekkel az étel elfogyasztása után mutatkoznak, sok esetben csak a rendszeres fogyasztás következtében alakulnak ki.

A FoodDetective teszt elvégzésével gyorsan, egyszerűen ellenőrizheti, hogy mely ételek okozhatják kellemetlen tüneteit.

Gyermekek esetében különösen fontos az ételérzékenységek meghatározása, mivel a FoodDetective teszt alapján beállított étrend sok esetben (krónikus bőrtünetek, hasi panaszok, hiperaktivitás) hatásosan javít állapotukon. Dietetikus szakember segítségével végzett több hónapos diéta után a pozitív ételek jelentős része fokozatosan visszavezethető a mindennapi étrendbe.

A diéta átalakításánál minden esetben ajánlott dietetikus vagy más megfelelő szakember tanácsát kérni.

A Food Detective olyan immun gamma globulin (IgG) termelődést okozó élelmiszerek azonosítására alkalmas, melyeknek szerepe lehet például az élelmiszer-intolerancia, az irritábilis bél szindróma (IBS), ekcéma vagy artritis megjelenésében. Azonosításukat követően az e hatásokat kiváltó élelmiszerek kiiktathatók az étrendből.

Ez a teszt nem alkalmas a klasszikus, IgE által közvetített élelmiszer-allergiák azonosítására.

A reakció-tálcára élelmiszerek fehérjekivonatait vittük fel. Az ujjbegy megszúrásával nyert kis mennyiségű vérmintát hígítás után visszük fel a tálcára.

A következő lépésekben a Detektor (kimutató) és Developer (előhívó) oldatok egy vagy több kék folt formájában kimutatják az élelmiszerek elleni ellenanyagok jelenlétét. A színes folt pozícióját az élelmiszerek helyét mutató rajzzal összevetve az ellenanyag-termelést kiváltó élelmiszerek azonosíthatók.

Az ételintoleranciát kiváltó élelmiszernek, vagy élelmiszereknek gyors és pontos azonosítása alapvető fontosságú, hiszen csak ennek ismeretében tervezhető át étrendünk és szűnhetnek meg ezáltal a kellemetlenségek.

A FoodDetective(TM) által kimutatható élelmiszerek és élelmiszer-alapanyagok:

1. zab
2. búza
3. rizs
4. kukorica
5. rozs
6. durum búza
7. glutén
8. mandula
9. brazil dió
10. kesudió
11. tea
12. dió
13. tehéntej
14. teljes tojás
15. csirke
16. bárány
17. marhahús
18. sertéshús
19. fehér hal keverék1
20. édesvízi hal keverék2
21. tonhal
22. rák és kagyló keverék3
23. brokkoli 36. kakaóbab
24. káposzta 37. alma
25. sárgarépa 38. Fekete ribizli
26. póréhagyma 39. olajbogyó
27. burgonya 40. narancs és citrom
28. zeller 41. földieper
29. uborka 42. paradicsom
30. paprika félék4 43. gyömbér
31. zöldség keverék5 44. fokhagyma
32. grapefruit 45. gomba
33. dinnye keverék6 46. élesztő
34. földi-mogyoró 47. Negatív kontroll
35. szójabab 48. Pozitív kontroll
36. kakaóbab
37. alma
38. Fekete ribizli
39. olajbogyó
40. narancs és citrom
41. földieper
42. paradicsom
43. gyömbér
44. fokhagyma
45. gomba
46. élesztő
47. Negatív kontroll
48. Pozitív kontroll

Az ételintolerancia tünetei:
Rendszeresen visszatérő, sokféle kellemetlen panasz: álmatlanság, bőrproblémák, depresszió, emésztési zavarok (hasmenés, puffadás, székrekedés), ízületi gyulladás, menstruációs problémák, migrén, súlyproblémák. Egyidejűleg többféle panasz is jelentkezhet.
A tünetek látszólag minden ok nélkül jelentkeznek.
A laboratóriumi leletek általában semmilyen konkrét betegségre nem utalnak.
Tudnivalók
Használati útmutató lépésről lépésre:

Egyszerűen használható, azonnali eredményt adó élelmiszer-intolerancia kimutató készlet

A Food Detective™ olyan immun gamma globulin (IgG) termelődést okozó élelmiszerek azonosítására alkalmas, melyeknek szerepe lehet például az élelmiszer-intolerancia, az irritábilis bél szindróma (IBS), ekcéma vagy artritis megjelenésében. Azonosításukat követően az e hatásokat kiváltó élelmiszerek kiiktathatók az étrendből.  Ez a teszt nem alkalmas a klasszikus, IgE által közvetített élelmiszer-allergiák azonosítására.

A reakció-tálcára élelmiszerek fehérjekivonatait vittük fel.  Az ujjbegy megszúrásával nyert kis mennyiségű vérmintát hígítás után visszük fel a tálcára.

A következő lépésekben a Detektor (kimutató) és Developer (előhívó) oldatok egy vagy több kék folt formájában kimutatják az élelmiszerek elleni ellenanyagok jelenlétét.  A színes folt pozícióját az élelmiszerek helyét mutató rajzzal összevetve az ellenanyagtermelést kiváltó élelmiszerek azonosíthatók.
1. Vérminta levétele

A Food Detective™ egyszer használatos, kizárólag felnőttek által elvégezhető önvizsgáló készlet; a készletet és a vérvételi lándzsát csak egyszer szabad használni.

Ne nyissa fel a reakció-tálcát tartalmazó fóliatasakot, amíg a vérmintát sikeresen le nem vette.

1. Mosson kezet meleg vízben, ez puhítja bőrt, és fokozza a vérbőséget.

2. Válassza ki a megszúrni kívánt ujját, tisztítsa meg a készlethez mellékelt törlővel, majd hagyja megszáradni.

3. Távolítsa el a biztonsági lándzsáról a védőkupakot (a lándzsa színe változó lehet).

4. Helyezze a biztonsági lándzsa piros, kiemelkedő felszínét arra az ujjbegyére, ahonnan vért kíván venni.

5. Határozott mozdulattal nyomja rá a lándzsát az ujjbegyére. Enyhe szúrást érezhet, ahogy a lándzsa áthatol a bőrén.

6. Óvatosan addig masszírozza ujját a szúrás irányába, amíg a szúrás helyén  vércsepp jelenik meg.

7. A mikropipettát vízszintesen tartva, érintse azt a vércsepphez. Ügyeljen arra, hogy közben a ventillációs nyílás szabadon maradjon. A capilláris hatás révén a vérminta automatikusan felszívódik a fekete vonalig és a mikropipetta megtelik a szükséges mennyiséggel. Ne nyomja össze a mikropipetta ballon részét.

Amennyiben nem sikerült elegendő vért nyernie egy csepp vérből, folytassa amíg a vér el nem éri a FEKETE VONALAT.

8. Miután a vért levette, távolítsa el a SOLUTION A  (minta hígító) oldatot tartalmazó üveg piros kupakját, majd rögtön nyomja össze a mikropipetta ballonját és csöpögtesse a vért a folyadékba. Helyezze vissza szorosan a kupakot és rázza óvatosan az üveget, míg a vér teljesen el nem keveredik.

2. A teszt kivitelezése
A következő lépéseket folyóvízzel és lefolyóval rendelkező helyiségben hajtsa  végre.

9. VEGYE KI A REAKCIÓTÁLCÁT A FÓLIATASAKBÓL, ÉS ÖNTSE A TÁLCÁBA A HIGÍTOTT VÉRMINTÁT. Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg a folyadék a tálcán levő valamennyi köröcskét el nem lepi. Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa el.

10. HAGYJA 20 PERCEN ÁT ÁLLNI a tálcát szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve..

11. 20 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálca tartalmát a lefolyóba.

12. ÖNTSÖN SOLUTION D OLDATBÓL ANNYIT A TÁLCÁBA, hogy a folyadék a tálca teljes felszínét ellepje.  Néhány másodpercig erőteljesen rázza a tálcát (mosás), majd ürítse a folyadékot a lefolyóba.
A fenti mosási lépést még háromszor ismételje meg.  A következő lépés végrehajtása előtt gondosan ürítse ki a folyadékot a tálcából.

13. ÖNTSE A SOLUTION B OLDATOT (ellenanyag kimutató oldat, kék folyadék) a tálcába.  Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg a folyadék  a tálcán levő valamennyi köröcskét  el nem lepi.  Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa 
el.

14. HAGYJA 10 PERCEN ÁT ÁLLNI szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve.

15. 10 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálcából a folyadékot a lefolyóba, majd mossa a tálcát SOLUTION D oldattal (lásd a 12. pontot).

16. ÖNTSE A SOLUTION C OLDATOT (előhívószer) a reakció-tálcába.  Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg  a folyadék a tálcán levő valamennyi köröcskét el nem lepi. Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa el.

17. HAGYJA PONTOSAN 2 PERCIG ÁLLNI.  Kék pöttyök fognak megjelenni a reaktív élelmiszerek pozíciójának megfelelő helyeken.

18. A 2 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálca tartalmát a lefolyóba, majd egyszer óvatosan mossa a tálcát Solution D oldattal. Utolsó lépésként ürítse a folyadékot a tálcából a lefolyóba.

3. Eredmények leolvasása

19. AZ UTOLSÓ LÉPÉS VÉGREHAJTÁSA UTÁN AZONNAL VÉGEZZE EL A REAKTÍV ÉLELMISZEREK AZONOSÍTÁSÁT.
Sötétkék foltok erős pozitív reakciókra, míg a halványabb foltok enyhe reakciókra utalnak.  Amennyiben színes pötty nem jelenik meg, az eredmény negatív. Ha a színreakció csak gyűrű formájában jelentkezik, azt figyelmen kívül kell hagyni.
Az élelmiszer-kivonatok a reakció-tálca 1-46. pozícióiban találhatók. A következő oldalon található ábra segítségével azonosítsa a tálcán reakciót adó élelmiszereket.

20. A KÖVETKEZŐ OLDALON TALÁLHATÓ ÁBRÁN KARIKÁZZA BE, HOGY MELY ÉLELMISZEREK EREDMÉNYEZTEK KÉK FOLTOT.
A tálca 47. és 48. pozícióiban negatív és pozitív minőségi kontroll található. Ezek azt mutatják, hogy a teszt lépéseit megfelelően hajtottuk-e végre.
Megfelelően kivitelezett (értékelhető) végrehajtás esetén a teszt utolsó lépését követően a 47. pozícióban lévő köröcske fehér, a 48. pozícióban lévő kék színű lesz.

Kérjük írja fel nevét és mai dátumot, mellyel rögzíti az elvégzett Food Detective™ teszt eredményét.

Név ____________________

Dátum ________________

A módszer korlátai:
Megbízható eredményeket csak az ebben a leírásban foglalt lépések pontos végrehajtásával kaphatunk.  A Food Detective™ készlettel kapott eredmények nem jeleznek semmilyen specifikus betegséget.

Fontos megjegyzések a teszteredmények értékeléséhez:
• Ha Ön gyanakszik bizonyos élelmiszerekre, vagy klasszikus IgE-közvetített élelmiszerallergiában szenved – például amerikai mogyorótól –, de ezekre az élelmiszerekre a teszt nem adott pozitív reakciót, továbbra is tartózkodjon ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztásától.
• Étrendjének jelentős megváltoztatásáról csak azt követően döntsön, hogy dietetikus szakemberrel konzultált.

Óvintézkedések:
• Ne használja a tesztet, ha véralvadási zavarban szenved.
• Ha bármilyen felszín vérrel érintkezett, törölje le fertőtlenítőszerrel
• Tartson minden anyagot száraz, hűvös helyen és gyermekektől távol.
• A készlet minden humán eredetű komponense tesztelt és negatív eredményt adott HIV Ab-ra és HBsAg-ra, de potenciálisan fertőzőként kezelendő.
• A reakció-tálca belső felszínét kézzel ne érintse, és ügyeljen rá, hogy az ne érintkezzen nedvességgel vagy porral.
• Az európai irányelveknek megfelelően a tesztoldatok egyike sem toxikus. Ennek ellenére kezeljen minden összetevőt óvatosan. Ne nyelje le, ne lélegezze be, és ügyeljen rá, hogy bőrre vagy szembe ne kerüljenek. Amennyiben bőrére kerülnek, meleg, szappanos bő vízzel öblítse le.  Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz.
• A teszt elvégzése során használt oldatokat hideg csapvíz folyatása közben öntse a lefolyóba. Ez a vegyszerek eltávolítására és hígítására szolgál.
• A teszt elvégzése után öblítse ki a lefolyót háztartási fertőtlenítőszerrel.
• Használat után helyezze a reakció-tálcát, lándzsákat és az üvegcsövet tartalmazó mintavételi üveget a készlettel szállított műanyag-zsákba, és az egészet dobja a háztartási hulladéktárolóba.

Figyelem!
• Kizárólag in vitro diagnosztikai alkalmazásra 
• Csak külsőleg alkalmazható 
• Ne használjon sérült lándzsát
• Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel

A doboz tartalma:
• Két db, egyszer használatos steril biztonsági lándzsa az ujjbegy megszúrásához (a lándzsa színe változhat) [CE 1008]
• 2 db Vérvételi eszköz (mikropipetta)
• Élelmiszer reakció-tálca (fóliába csomagolt)
• 1 tisztító törlő
• 2 sebtapasz
• Solution A (A-oldat) – mintahígító 5ml (pufferelt sóoldat stabilizátorral; tartósítószer 0,09% nátrium-azid; piros festék)
• Solution B (B-oldat) – ellenanyag kimutató oldat 5ml (tormaperoxidázzal konjugált humán IgG elleni ellenanyag; tartósítószer 0,05% Proclin 300; kék festék)
• Solution C (C-oldat) – előhívó oldat 5ml (tetra-metil-benzidin, enyhe oxidáló szerrel)
• Solution D (D-oldat) – mosóoldat 100ml x2 (0,01% detergenst tartalmazó, pufferelt sóoldat

A teszt nem helyettesíti az orvosi tanácsot; és nem alkalmas allergia diagnosztizálására; ez egy kvalitatív teszt, és eredménye csupán útmutatást ad az étrendhez. Ha Ön valamilyen kóros állapotban/betegségben szenved, terhes vagy gyógyszert szed, étrendje megváltoztatása előtt konzultáljon háziorvosával vagy más egészségügyi szakemberrel.

Food Detective™ készlet kifejlesztője és gyártója a: Cambridge Nutritional Sciences Ltd, Eden Research Park, Henry Crabb Road, Littleport, Cambridgeshire CB6 1SE, UK.Mihez kezdjünk a teszteredményekkel?

A legtöbb ember tüneteinek három hónapon belüli enyhüléséről számol be azután, hogy elhagyta azokat az ételeket, melyek pozitív reakciót mutattak tesztünkben. 
A FoodDetective(TM)-vel kapott eredmények alapján egyszerűen változtathat étkezési szokásain. A legegyszerűbb megoldás, ha minden pozitív reakciót adó élelmiszert elhagyunk legalább 3 hónapra, a reakció erősségétől függetlenül. Amennyiben azonban egyszerre sok pozitív eredményt kapott, úgy érezheti, hogy az összes élelmiszer egyszerre történő elhagyása túlságosan radikális változtatás lenne. Ez esetben a következőképpen könnyíthet a váltáson:
a.) Tartózkodjon azoktól az élelmiszerektől, amelyek közepes vagy erős reakciót mutatnak.
b.) Váltogassa forgóban a gyenge jelet adókat.A forgó azt jelenti, hogy 4 naponta egyszer egyen csak belőlük. Ha mondjuk a búzát kell forgóban fogyasztania, akkor például: 1. nap búzakenyér legyen, 2. nap zab süti, 3. nap kukoricakenyér, 4. nap rizskenyér, 5. nap ismét búzalisztből készült kenyér vagy tészta és így tovább.
Előfordulhat, hogy az új diéta megkezdése utáni első napokban rosszabbul érzi magát. Ilyenkor érdemes kitartani az új diéta mellett. Fontos további szempont, hogy étrendje továbbra is kiegyensúlyozott maradjon. Ezért célszerű, ha az elhagyott élelmiszereket más, intoleranciát nem okozó új diétával váltja fel. Erre vonatkozóan célszerű dietetikus szakembertől tanácsot kérni.

Figyelmeztetés
A teszt nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, és nem diagnosztizálásra szolgál.
Bemutató videó
Vélemények (171)
2018-09-12 10:03:51
Pozitívum: Jól működik a teszt.

Negatívum: Kicsit körülményes és kóstolót a vérvétel.
2018-09-09 12:18:39
Pozitívum: Az árát nekem mindenképp megérte, egyértelműen kiderült, hogy problémával állunk szemben...kiinduló pontnak tökéletes ha valaki nem tudja már mitevő legyen.

Negatívum: Egyetlen egy észrevételem lenne,az pedig az hogy a végeredményben nekem több olyan eredmény jött ki amit igazából nem tudtam eldönteni,hogy hova soroljam...világos kék, vagy nem kell vele foglalkozni.
2018-09-05 14:52:44
Pozitívum: Könnyű használat , 45 összetevőre szűr, gyors

2018-08-17 09:13:48
Pozitívum: Olcsóbb,gyorsabb mint egy orvosi vizsgálat!

2018-08-17 08:52:01
Pozitívum: Könnyű használni, gyorsan fény derült arra, hogy mely ételek okozzák a panaszaimat.

2018-08-02 16:47:02
Pozitívum: Egyszerű gyors értelmezhető

2018-07-27 09:34:40
Pozitívum: A teszt a részletes és pontos használati utasítás alapján egyszerűen, könnyen elvégezhető.

2018-07-17 07:54:40
Pozitívum: Megerősítést nyert, amit sejtettünk. Használata egyszerű.

Negatívum: Az ára. :)
2018-06-20 12:25:27
Negatívum: a pipetta használhatatlan
2018-06-17 14:47:53
Negatívum: kifizettem 22000 Ft-ot és nem tudtam megcsinálni a tesztet, mert az eszköz először nem szívta be a véremet, utána pedig, mikor végre valamennyire sikerült beletenni, nem lehetett kinyomni belőle az oldatba. Tehát kidobtam az ablakon 22000 Ft-ot.
<< 1 2 3 >>