AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Tensoval Comfort Large vérnyomásmérő

Márka: Tensoval
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 1 db
Ezt a terméket jelenleg 8 vásárló nézi.
4049500262262
Aktuális ár:
18 542 Ft
Egységár:
18 542,00 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Teljesen automatikus vérnyomásmérő, nagy méretű kengyeles mandzsettával.

Ideális vérnyomásmérő felkaros mérésekhez: a két kezelőgombos használattal a TENSOVAL COMFORT a szisztolés és diasztolés nyomás és a pulzus egyszerű leolvasását teszi lehetővé.

TENSOVAL COMFORT LARGE csatos mandzsettával 32 - 42 cm felkarmérethez.

- Nagy mérési pontosság
- Klinikailag validált
- Nagy digitális display
- Teljesen automata mandzsetta felpumpálás és leeresztés
- 30 mért érték tárolása és átlagszámítás, gyorskeresési opció
- Egyszerű használat a két kezelőgombbal
- Pontos vérnyomás és pulzusmérés Fuzzy Logic-kal
- Gyors mérés egyedi pulzus szinkronizálással
- 1500/1000 mérés garantált Energizer elemekkel (TENSOVAL COMFORT/COMFORT LARGE)
- Komfort táska a kényelmes tárolásért
- 3 éves garancia
- Adaptercsatlakozóval

Kényelmes és megbízható felkaros vérnyomásmérésre.

Általános tudnivalók a vérnyomásról:

Az emberi szív percenként kb. 60 - 80-at ver. Ezáltal pumpálódik a vér az artériás érrendszerbe, és ellátja a testet oxigénnel és a többi szükséges tápanyaggal. Ahhoz, hogy a véráramlás a legkisebb véredénybe is eljusson, szükség van egy állandó nyomásra - a vérnyomásra. A vérnyomásmérésnél két értéket határoznak meg. A systolés érték a maximális nyomás a szívverés pillanatában. A diastolés nyomás a minimális nyomás a két szívverés közötti pillanatban. Ha vérnyomásról beszélünk, általában a következőt mondjuk: 120/80, ami higanymilliméterben (mm Hg) van megadva.

A vérnyomás minden embernél folyamatosan változik, és ezáltal megteremti az előfeltételeket a test teljesítőképességéhez. A vérnyomás ingadozásai tehát teljesen normálisak. Ha a vérnyomásértékek nyugalmi állapotban mérve tartósan magasak, akkor beszélünk hypertoniáról vagy magas vérnyomásról.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a következő határértékeket állapította meg:

Értékelés - Systolés nyomás - Diastolés nyomás
Optimális - 120mm Hg-ig - 80mm Hg-ig
Normális - 130mm Hg-ig - 85mm Hg-ig
Határérték normális - 130-139mm Hg - 85-89mm Hg

1. fokú hipertonia - 140-159mm Hg - 90-99mm Hg
2. fokú hipertonia - 160-179mm Hg - 100-109mm Hg
3. fokú hipertonia - 180mm Hg felett - 110mm Hg felett

Magas vérnyomás a rokkantság és halál egyik leggyakoribb oka. Sok ember nem is tudja, hogy magas vérnyomása van. Ez azért van, mert a problémát csak akkor veszik észre, amikor a betegségek, amelyekhez vezet már előrehaladott állapotban vannak. Ezek életveszélyesek lehetnek, mint pl. szívinfarktus, agyvérzés vagy veseelégtelenség. Csak rendszeres vérnyomás ellenőrzéssel lehet a magas vérnyomást időben felismerni. Ön helyesen döntött vérnyomása önálló ellenőrzése mellett, ezáltal hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez. Csak így lehet hatékonyan a szívet és a vérkeringést fenyegető következményeket megelőzni.

Fontos ajánlások a vérnyomás önálló méréséhez:

- Az önálló vérnyomásmérés nem helyettesít sem egy terápiát, sem a rendszeres orvosi ellenőrző vizsgálatokat. Az orvos által felírt gyógyszerek adagolását nem szabad önállóan semmi esetre sem megváltoztatni.
- Az önálló vérnyomásmérést hosszabb időn át kell folytatni. A vérnyomás naplóban rendszeresen rögzített vérnyomásértékek segítségével időben fel lehet ismerni a magas vérnyomást, és az Ön kezelő orvosa optimálisan összehangolhatja a terápiát. Az egyenkénti mérési értékek helyzettől függőek, ezért nem kifejezők.
- A mérési értékek összehasonlítása érdekében a vérnyomást mindig nyugalmi helyzetben kell mérni. Ezért lazítson öt percet nyugalmi helyzetben a mérés előtt.
- Már a külső és belső tényezők csekély megváltozása is (pl. mély lélegzés, élvezeti cikkek, beszéd, izgatottság, időjárási faktorok) a vérnyomásértékek eltéréséhez vezethetnek. Ez a magyarázata annak, hogy miért különböznek gyakran az orvosnál vagy a gyógyszertárban mért eredmények.
- A vérnyomást mérje rendszeresen reggel és este ugyanabban az időben, mert a vérnyomás a nap folyamán változik.
- A mérési folyamat alatt nem szabad mozogni vagy beszélni.
- A mandzsettát mindig fedetlen felsőkarjára helyezze és ügyeljen arra, hogy a felgyűrt ruhadarabok ne gátolják a vérkeringést. Mindig ugyanazon a karján végezze el a mérést és az alkarját lazán támassza meg.
- A normál mandzsetta 22 és 32 cm közötti felkar kerületre, a nagy mandzsetta 32 és 42 cm felkar kerületre alkalmazható. Ezen tartományokon kívül a mérési eredmények pontossága nem garantálható.
- Két egymást követő mérés között feltétlenül legalább 5 perc nyugalmi szünetet kell tartani, különben nem kaphatunk helyes értékeket.
- Súlyos szívritmus zavaroknál (arrhythmia) méréseket csak az orvossal történő megbeszélés után szabad elvégezni. Az oszcillométeres mérési folyamat következményeként egyes esetekben helytelen mérési eredmények születhetnek, ill. nem kapunk mérési eredményt (ERR).
- Vérkeringési zavaroknál vagy erős érelmeszesedésnél megbízható vérnyomásmérés a csuklón nem lehetséges. Ilyen esetekben a felkaron kell a mérést végezni.
- A vérnyomás ellenőrzése a terhesség ideje alatt rendkívül fontos, mert a vérnyomás a terhesség következtében megváltozhat. A mérési eredményeket azonban csak az orvossal történt megbeszélés után tekinthetjük értékelhetőnek.

Garancia:

Ezért a termékért 3 év garanciát vállalunk.


A készülékhez áruházunkban kapható adapter is!