AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
bezár [x]
A(z) Culevit italpor 60 tasak jelenleg nem rendelhető.
Helyette ajánljuk figyelmébe az alábbi - hatóanyag-tartalomban és összetételben leginkább hasonlító - termékeinket:

Culevit italpor 60 tasak

Márka: Culevit
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 60 tasak
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
5998363105263
Aktuális ár:
17 540 Ft
Egységár:
292,33 Ft / tasak
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A készítmény összetétele (az aktív összete­vők száma, minősége és mennyisége) és napi adagolása megegyezik a Culevit tablettáéval (1 zacskó megfelel 10 tablettának, az ajánlott napi adag pedig 2 zacskó). Az italporformát elsősorban azoknak a daganatos betegeknek ajánljuk, akiknek nyelési nehézségek miatt a tabletta bevétele problémát okoz.

Mi a Culevit italpor?

A Culevit italpor speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer daganatos betegek számára.

Az italpor aktív összetevői - bizonyos aminosavak (L-arginin, L-fenilalanin, L-hisztidin, L-metionin, L-triptofán, L-tirozin) és vitaminok (C-vitamin, B6-vitamin, B2-vitamin, biotin), valamint almasav és egy nukleobázis (adenin) - a táplálkozással is bekerülnek szervezetünkbe. A Culevit italpor ezeknek a kis molekulasúlyú anyagoknak a megnövelt bevitelét biztosítja.

A Culevit italpor cukor- és gluténmentes, így cukorbetegek, laktóz- és lisztérzékenyek is fogyaszthat­ják.

A Culevit italport minden nap kell fogyasztani, szünetet beiktatni nem célszerű.

Melyek a Culevit italpor aktív összetevői?

1 tasak 783,9 mg L-arginint, 350 mg C-vitamint (aszkorbinsav), 330,4 mg L-fenilalanint, 310,3 mg L-hisztidint, 298,4 mg L-metionint, 250 mg L-almasavat, 153,2 mg L-triptofánt, 22,6 mg adenint (adenin HCl, 1/2H2O), 12,7 mg L-tirozint, 10 mg B6-vitamint (piridoxin HCl), 8 mg B2-vitamint (riboflavin-5P Na, 2H2O) és 0,3 mg biotint tartalmaz.

Mit tartalmaz még a készítmény?

Segédanyagként (tapadásgátló) kolloidális szilicium-dioxidot tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A Culevit italpor fogyasztása ajánlott rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők részére, továbbá műtétek, súlyos sérülések, betegségek utáni lábadozás állapotában a szervezet regenerálódásá­nak elősegítésére.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

Amennyiben Ön a ható- vagy a segédanyagok bármelyikére allergiás, akkor nem szabad fogyaszta­nia a készítményt! Fenilketonuriás betegeknek - a fenilalanin-tartalom miatt - ellenjavallt. Használa ta vesedialízisre (művesekezelésre) szorulók számára nem javasolt.

Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként!

Fogyaszthatják-e gyermekek is a készítményt?

Igen, fogyaszthatják, az adagolás testsúlyfüggő. A készítmény fogyasztását 6 éves kor alatt beszélje meg kezelőorvosával! A javasoltnál nagyobb adagok fogyasztását megelőzendő - a gyermekek biz­tonsága érdekében - a készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

Igen, alkalmazható. Olyan gyógyszerkölcsönhatás, amely miatt az alkalmazást módosítani kellene, nem ismert. Egyes gyógyszerkészítmények szedése mellett viszont a triptofán nagyobb mennyiségű bevitele kerülendő. Ilyen esetben feltétlenül konzultáljon kezelőorvosával.

Mit kell megfontolni terhesség és szoptatás ideje alatt?

Ilyen esetekre vonatkozó - nagy mennyiségű italpor fogyasztásával kapcsolatos - adatokkal nem ren­delkezünk. Terhes- és szoptató anyák az alkalmazás előtt beszéljenek kezelőorvosukkal!

Hogyan és mikor kell a készítményt fogyasztani?

Daganatos betegeknek ébredéstől lefekvésig a javasolt mennyiséget egyenletesen elosztva, óránként ajánlott elfogyasztani.

Mi az ajánlott adag?

Napi 2 tasak fogyasztása ajánlott felnőttek részére. A tápszert a kezelések alatt és azok befejezése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni.

Két tasak italport fél liter szénsavmentes vízben javasolt feloldani, melyből óránként 50-50 ml fogyasz­tandó. A teljes feloldódás ideje - folyamatos keverés mellett - kb. 1 perc (a szükséges tapadásgátló anyag lassúbb oldódása miatt).

A lezárt üvegbe töltött oldatot fénytől és hőtől védve, hűtőszekrényben (5-7 °C) célszerű tárolni. A feloldott italport 12 órán belül el kell fogyasztani.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

A javasolt adagolás mellett mellékhatás nem ismert.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

A máj vagy vese súlyos működési zavara esetén konzultáljon a kezelőorvosával. Meglévő gyomor- és nyombélfekély, extrém mértékű gyomorsavtúltengés esetén a Culevit italpor használata egyéni mérlegelést igényel.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?

Amíg a szervezetben kimutathatóan jelen van a daganat, a készítményt folyamatosan, nagy dózisban (2 tasak/nap) ajánlatos szedni. Daganatmentesség elérése után fél évig továbbra is javasolt az ajánlott napi 2 tasakot, majd ez után napi 1 tasak italport folyamatosan fogyasztani.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

A készítmény sárgásfehér por, amely tasakba van csomagolva és száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25 °C között) kell tárolni. Az italpor a levegő nedvességtartalmára nagyon érzékeny, ezért csak az eredeti felbontatlan tasakban tárolható!

Csomagolás: 60 db tasak faltkartonban.

Notifikációs szám: 1126/2010
Tudnivalók
EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI SZÁMLA TERHÉRE MEGVÁSÁROLHATÓ!