A búzafű, amit a természet multivitaminjának is neveznek, nagy
mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat,
nyomelemeket és enzimeket.
Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot,
amelyre a szervezetünknek szüksége van.
Kimagasló kalcium, magnézium és
kálium tartalma van.
Tökéletes fehérjeforrás: 17 féle aminosav
található meg benne, az összes esszenciális aminosavat a megfelelő
arányban tartalmazza.
A búzafűlé az egyik leggazdagabb A és C vitamin
forrás.
Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a
B17 tartalma.
A búzafű számunkra létfontosságú enzimekben bővelkedik, többek között az
egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás.
Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát
igényel, így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják. Segít az
emésztésben és a belső szervek működésében. Erőteljesen lúgosító hatású.
A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a
sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly
szerepe van.
A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok
pótlásával - növeli az energiaszintünket. A búzafű hatóanyagai révén az
egész szervezet működését pozitívan befolyásolja. Vitalizáló hatása
annak köszönhető, hogy az egyik legkomplexebb tápanyagforrás a
növényvilágban.
A búzafűlé fogyasztásának hatása minden esetben a szervezet helyes
egyensúlyi állapota felé mutat, a teljes szervezet működését
egyértelműen pozitívan befolyásolja. Lúgosító hatása révén a szervezet
egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat - ezt a
folyamatot hívjuk méregtelenítésnek.
250g búzafű italporból kb. 10 liter búzafű ital készíthető.
Felhasználási javaslat
1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben felrázva. Javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel.
Lehetőség szerint a még teljesebb hatás érdekében éhgyomorra igyuk, majd
pedig hagyjunk fél óra „előnyt” amíg semmi mást nem fogyasztunk.
A búzafűlevet legjobb éhgyomorra elfogyasztani, azért, hogy a benne levő
értékes hatóanyagok sértetlenül felszívódhassanak a vérkeringésbe, és
eljuthassanak testünk minden építőkövéhez, a sejtekhez.
A búzafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja,
nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek
fogyasztásának sincsenek korlátai.