Viva Natura Lucerna Por

Viva Natura Lucerna Por

Raktáron

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető. A lucerna hüvelyesek közé tartozik, hasonló a lóheréhez.

2 166 Ft
egységár: 14,44 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5998219308060
Márka:Viva Natura
Kiszerelés:150 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Viva Natura Lucerna Por Részletes leírás

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, s minden élelem atyjának nevezték. Az újabb felfedezés az új korra tehető. A lucerna hüvelyesek közé tartozik, hasonló a lóheréhez. Szárai elágazóak, levelei három ágúak.
Virágja kékes lilás színű. Évelő növény, húsz, harminc cm magasra nõ. Minden talajban jól fejlődik, gyökerei mélyen lenyúlnak a talajba. A termelők talajjavítónak használják. Nagyban is termelik takarmányozásra. Az állattenyésztésben a legjobb zöldtakarmánynak számít.

Szárítva szénának is használják. Az emberi táplálkozásban nincs nagy hagyománya vidékünkön. Gyógyászatban inkább a fehér lóherének szentelnek nagyobb helyet. Ennek ellenére foglalkoznunk kell a lucernával, hiszen az egyik leghatásosabb és legtáplálóbb növényünk, amit nem szabad kihagyni, csak azért, mert a Kárpát medencében nincs emberi táplálásra vonatkozó hagyománya. Az egyik legdúsabb klorofilban, állat és ember számára tartalmazza mindazt az anyagot, ami jó egészségben tart, vagy éppen meggyógyíthat.

Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot és a fogazatot. Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. A későbbiekben lucerna fogyasztása révén ajándékozhatjuk meg magunkat a szervezet öregedését fékező L-borostyánkősavval.

A lucerna kitűnő rostforrás, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat. Kismamák számára biztosítja az optimális kalcium és egyéb ásványi anyag ellátást, ami a magzat csontozatának és belső szerveinek kialakulása szempontjából elengedhetetlen, valamint serkenti a tejelválasztást a szoptatás időszakában. A lucerna szerves kalcium tartalma a serdülőkorban is segíti a fejlődő csontok és kötőszövetek kialakulását, így segítségével elkerülhetjük a csontfejlődés rendellenességeit. Változó korban, s a menopausa után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen.

A jódban gazdag területen termesztett lucerna – mint pillangós virágú növény – fokozott mértékben képes a szerves kötésű jód felvételére. A jód fejleszti a tanulási készséget, a memóriát és fokozza a szellemi teljesítőképességet. A lucerna magas klorofill tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben, az idegrendszer karbantartásában és a stressz tűrés fokozásában. Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban. A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül. A lucerna mint kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására és a felesleges gyomorsav természetes lekötésére.

Rendkívüli klorofil tartalmának köszönhetjük azt, hogy az összes légzőszervi megbetegedésben sikeresen jár el. A felhalmozódott nyálkát el tudja távolítani a testből.
Az egyik okozója a koronaér betegségének a koleszterin lerakódása a szívhez közel eső erekben, a szív artériákban.

A lucernában számtalan olyan anyag található, amely jótékonyan hat ilyen szempontból a szervezetünkre. Így megtalálható a szaponin, amely szinte kisöpri az artériákat. Ennél a tulajdonságánál fogva mondhatjuk azt, hogy fogyasztása segít minden érrendszeri és szív-betegség gyógyításában.

Felhasználási javaslat:
1-2 teáskanál naponta zöldséglében vagy vízben felrázva. Javasoljuk a por egyenletes felrázását shakerrel.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve. Felbontás után két hónapon belül felhasználása javasolt. Ajánlatos a port a felbontás után egy zárható edényben tárolni.
 
Tiszta természet - 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes adalékanyagoktól és színezékektől, ízfokozóktól.
 
Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.