Sanct Bernhard B-komplex kapszula

Sanct Bernhard B-komplex kapszula

Raktáron

A B-vitaminok szerepet játszanak az energiatermelő folyamatokban, nélkülözhetetlenek az idegrendszer normál működéséhez és a vér normál homocisztein szintjének fenntartásához.

4 040 Ft
egységár: 26,94 Ft / db
Kosárba
EAN kód:4250382203902
Márka:Sanct Bernhard
Kiszerelés:150 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Sanct Bernhard B-komplex kapszula Részletes leírás

Sanct Bernhard B-komplex kapszula - 150 db

Az emberi szervezetnek a B vitamin, ami úgynevezett B vitamin-komplexben van összegyűjtve, különös jelentőségű. A B vitaminok fontosak az agynak, az idegeknek, a bőrnek, a nyálkahártyának és az anyagcserénél. A B vitaminok egy összetartozó csoportot képeznek, ami minden anyagcserénél fontos feladatot tölt be. Ezért ezt a komplexet, mint étrendkiegészítőt mindig fogyasztani kellene.

Kobalaminok, a gyomor és a vékonybél nyálkahártyája által kiválasztott glikoproteinhez (intrinsic faktor) kapcsolódva szívódnak fel. Az esetek többségében vitaminhiány akkor lép fel, ha nem képződik a kobalaminokat szállító intrinsic-faktor, így a táplálékban jelen lévő vitamin nem tud bejutni a szervezetbe. A kobalaminok koenzim formájában kapcsolódnak be a fehérjék, a szénhidrátok és más nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréjébe. A kobalaminnak nevezett anyag 4,5%-ban tartalmaz kobaltot, innen származik a neve.

A kobalaminok felszívódási vesztesége elérheti a 75%-ot is. B12-vitamint a növények nem tartalmaznak, a szükségletet csak állati eredetű élelmiszerekkel lehet fedezni. Normális körülmények között a tápláléknak nem kell kobalamint tartalmaznia, mert a bélben naponta 20-szor annyi keletkezik, mint amennyi a táplálékkal kerül a szervezetbe. Innen rendkívül nehezen szívódik fel, a felszívódása csak belső faktor jelenlétében megy végbe, és a bélben képződő mennyiség tizede szívódik csak fel, a többi kiürül a szervezetből. Az ember évi szükséglete kb. 1 mg-ra tehető. Vészes vérszegénységben szenvedő betegnek havonta kb. 100 mg-ot kell kapnia.

A B12-vitamin részt vesz a nukleinsavak felépítésében, befolyásolja a szervezet fehérjeszintézisét, elősegíti az aminosavak fehérjékbe való beépülését és fokozza ezek hasznosítását, de az egész szervezetet érintő hatása van. Az orvosi gyakorlatban a vészes vérszegénység, általános testi leromlás, kimerültség, ideggyulladás, hosszabb betegség utáni lábadozás esetén használják. Az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van.

Hatóanyagok:
B1-vitamin (tiamin): 3,9 mg
B12-vitamin (canokobalamin): 9 µg
B2-vitamin (riboflavin): 5,1 mg
B6-vitamin (piridoxin): 5,4 mg
Folsav: 450 µg
Pantoténsav: 18 mg
Nikotinamid: 54 mg

Felhasználási javaslat:
Felnőtteknek napi 1 tabletta. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Figyelmeztetés:
A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni!
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek 
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában 
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással 
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk 
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást 
tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 12. 07.

  Mint az előbbi

Anonim Felhasználó2019. 08. 10.

  Gyermekemnek volt szüksége rá. 1 kapszula tartalmazza az összes hatóanyagot, így nem kell annyi tablettát szednie.

Anonim Felhasználó2018. 05. 22.

  Nem ismerem, most vásároltam először.

Anonim Felhasználó2017. 11. 03.

  Nagyon hamar érezni kezdtem a hatását. Ha rám támadt a feszültség érzése, gyomorideg stb. korábban bekaptam egy szem gyógyszert. Mióta ezt szedem, egyre ritkábban tapasztalom ezeket a tüneteket.

Anonim Felhasználó2017. 10. 11.

  kiváló termék!

Anonim Felhasználó2017. 09. 21.

  Még nem tudom

domos2017. 07. 16.

  Legyengült imunrendszer erősítésére, ideg - izom karbantartásához nélkülözhetetlen!

Éva2016. 02. 08.

  Vega étrend kiegészítőnek vásároltuk, jó érték-ár arány!

Még több mutatása