Viva Natura Brokkoli por

Viva Natura Brokkoli por

Raktáron

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől. Friss zöldség, gyümölcs hiányában fogyasszuk azok szárított változatát! Őseink tavasszal, nyáron szorgalmasan gyűjtögették az értékes növényeket, majd megszárították őket, s így télidőben is fogyaszthatták az értékes táplálék- és gyógynövényeket.

2 981 Ft
egységár: 19,87 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5998219305762
Márka:Viva Natura
Kiszerelés:150 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Viva Natura Brokkoli por Részletes leírás

Tiszta természet 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől, ízfokozótól, tartósítószertől.

Friss zöldség, gyümölcs hiányában fogyasszuk azok szárított változatát!
Őseink tavasszal, nyáron szorgalmasan gyűjtögették az értékes növényeket, majd megszárították őket, s így télidőben is fogyaszthatták az értékes táplálék- és gyógynövényeket. A kíméletes szárítás során a víz elpárolog és koncentráltan visszamaradnak az értékes hatóanyagok. Mivel a szárítmány biológiailag aktív, őrzi értékes beltartalmát, ezért ÉLŐ SZÁRÍTMÁNY-nak nevezzük. Korunkban Oláh Andor hívta fel erre az ősi hagyományra a figyelmet, hiszen ezzel a módszerrel egyszerűen juthatunk tiszta növényi táplálékhoz.
A legjobb a friss gyümölcs és zöldség, de a mi éghajlatunkon csak idény szerint juthatunk hozzá ehhez-ahhoz. Élő szárítmányként viszont az év minden napján fogyaszthatjuk.

Honnan tudhatom, hogy élő a szárítmány?
A szárítmány attól élő, hogy megmaradtak az értékes beltartalmi anyagai (vitaminok, enzimek, ásványi anyagok, flavonoidok, fehérjék, stb.) a szárítás során. Hogyan tudjuk ezt ellenőrizni? Nagyon egyszerűen! Ha a szárítmányhoz hozzáadunk vizet, akkor annak színében, illatában, ízében épp olyannak kell lennie, mintha friss lenne. Zöld növényeknél – például lucerna, zabfű, búzafű, spenót, stb. - jó jelző a klorofill, mivel az nagyon érzékeny a hőhatásokra. Ha megmaradt az élénkzöld színe a szárítmánynak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a klorofill sértetlen maradt (s a többi anyaga is), így azok egészségvédő hatásait a szárítmányok fogyasztásával is megkaphatjuk.

Származási hely: Magyarország

Brokkoli (Brassica oleracea Italica)
A brokkoli a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó növény, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. őshazájában nem csak termesztik a brokkolit, de vadon is begyűjthető. Elsőként a növényt a rómaiak termesztették kultúrnövényként, de nagy mennyiségben csak a XVIII. században vált ismerté. Jelenleg leginkább Franciaországban, Olaszországban és Angliában jelentős a növény fogyasztása.

A brokkolit a C-vitamin, folsav, β- karotin tartalma miatt rákprevenciós étrendekben alkalmazzák. Minél sötétebb zöld vagy kékeszöldebb a brokkoli virágzata annál több C- vitamint és β-karotint tartalmaz. A brokkoliban található meg a legnagyobb mennyiségben a szulforafán vegyület. A szulforafán egy kemopreventív anyag, mely segíti a szervezetet, hogy beinduljanak a daganatos sejtek elpusztítását elősegítő folyamatok, valamint támogatja a méregtelenítésben igen jelentős enzimek működését, mely által a szervezetből hamarabb eltűnnek a rákkeltő anyagok. A szulforafán vegyület nagyon fontos tulajdonsága még, hogy elpusztítja a Helicobacter pylori nevű baktériumot, mely a fekély és a gyomorrák kialakulását idézheti elő. A növényben megtalálható még a kampferol vegyület is, mely gátolja a petefészekrák kialakulását. A brokkoli hatóanyagai nem csak az egyes rákfajták kialakulását gátolhatják meg, de csökkentik az áttétképződés esélyeit is. A brokkoli fogyasztása a pajzsmirigyre is jótékony hatással van, mert gátolja a túlzott hormontermelést, mely az izotiocianát vegyületnek köszönhető.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.