AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Nature Cookta makadámdióliszt

Nature Cookta makadámdióliszt

Márka: Nature Cookta
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 250 g
Ezt a terméket jelenleg 5 vásárló nézi.
5999884818366
Aktuális ár:
1 259 Ft
Egységár:
5,04 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A makadámdiót a világ legdrágább dióféléjeként jegyzik. Hogy miért? Az Ausztráliában őshonos makadámia fa csak 7-10 éves korától hoz termést, de ehhez is megfelelő, különleges termőföld és erős esős időjárás szükségeltetik. Az eredmény azonban páratlan: intenzív krémes ízű, igazi ínyenceknek való dió. A makadámdió kinézete és íze is leginkább a törökmogyoróéhoz hasonlítható, így a mogyorós édességek kitűnő alkotója.

Különlegesen finom íze mellett ráadásul a makadámdió beltartalmi értékei is kiemelkedőek a csonthéjasok között. Rangsorvezetőnek számít a növényvilágban, ha egyszeresen telítetlen zsírsavakról beszélünk. A makadámdió ugyanis 60%-os arányban tartalmaz egyszeresen telítetlen zsírsavakat (ez a magas arány még az extra szűz olívaolajról sem mondható el), az ilyen zsírsavak pedig a legkoncentráltabb energiaforrását jelentik az emberi szervezetnek.
Magas rosttartalmának köszönhetően fogyasztásával a makadámdió jótékony hatással van az emésztésre, mindemellett bővelkedik fehérjében, valamint B1, B2, B5, B6 és E vitamintartalma sem elhanyagolható. Kiváló ásványianyag-forrást is jelent, kálium, foszfor, magnézium, kálcium és nátrium is található benne. A makadámdió a koleszterinszegény diófélék közé tartozik, így fogyasztása a legtöbb diétába bátran beilleszthető.

A Nature Cookta Makadámdióliszt az alternatív lisztek között is különlegességnek számít. Készítésekor a makadámdióból vegyszermentes hidegsajtolás útján kipréselik annak olajtartalmát, majd az így kapott szárazanyagot finom szemcsés állagúra őrlik. Ezáltal a makadámdióliszt megőrzi az alapanyagul szolgáló dió minden pozitív élettani hatását, emellett pedig gazdag ízvilágú konyhai adalékanyagként használható.

A Nature Cookta Makadámdiólisztet elsősorban LowCarb sütemények sütéséhez ajánljuk, hiszen szénhidráttartalma gyakorlatilag elhanyagolható. Felhasználásának azonban csak a fantázia szabhat határt, intenzív íze miatt ha az eredeti receptben található liszt egy kis részét makadámdióliszttel helyettesítjük, végeredményként kellemes mogyorós aromát kölcsönözhetünk süteményeinknek, édességeinknek.