AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Green Origins bio kakaóvaj tallér

Márka: Green Origins
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 300 g
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
5060304750075
Aktuális ár:
3 827 Ft
Egységár:
12,76 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A Green Origins Cacao Butter Wafers készítése során a nyers pörkölt kakaó babot (Theobroma cacao) finommá őrlik az így kapott masszát kipréselik a préselés során kakaó vaj és un. kakaó tészta keletkezik. Az így keletkező kakaó vajat formázzák tallér alakúra. A gyártáshoz a cacao Criollo fajtáját használják, melyet a kiváló minősége miatt a kakaók „Királyának” is neveznek.

 A csokoládé az egyik legkedveltebb élelmiszer a világon. Az elmúlt években bebizonyították, hogy nyers formában rendkívül jót tesz az egészségünknek. A Theobroma cacao egy örökzöld cserje mely a trópusi éghajlaton terem, főleg Dél-Amerikában. Ennek a cserjének a gyümölcse, a kakaóbab az alapanyaga a csokoládénak. A kereskedelemben kapható csokoládék magas zsír-és cukor tartalommal rendelkeznek ezek károsan hatnak szervezetünkre. Ezzel szemben a feldolgozatlan cacao szuperélemiszernek számít. Tele van antioxidánsokkal, és elismerik, mint a szív egészségét megőrző táplálék. Ezen túl csökkenti a stroke és a rák kockázatát.
A cacao rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a kategóriájában vezető Acai bogyó.

A cacao tömege 50%-ban zsírból áll, de ez a háromféle zsír nem káros a szervezetünkre. Az egyik olajsav amely a „zsír” az  olivaolajban, valamint sztearinsav és palmitinsav melyeknek nincs koleszterin növelő hatása. A cacao több aninosavat is tartalmaz ezek közé tartozik a triptofán és a argine.

A cacao termését kézzel szedik a perui termelők. A betakarított hüvelyeket kézzel megtörik és hagyják erjedni. A cacao hüvely az erjedés során folyékonnyá válik, ez a kémiai folyamat csökkenti a bab keserűségét. Ezt követően a babszemeket lemossák, fertőtlenítik és szárítják.

BIO tanusítvány:
A Soil Association tanúsítja a termék BIO megfelelőségét, kódja a terméken GB-ORG-05. A magyarországi forgalmazót, a Caleido IT-Outsource Kft.-ét, a HUNGÁRIA ÖKO GARANCIA tanúsítja,  HU-ÖKO-02.

Használati javaslat:
A kakaó vaj tallérokból készíthetünk turmixokat, desszerteket vagy használhatjuk főzéshez. Testápolóként is használhatjuk, kiváló a hidratáló hatása.
Tárolja hűvös (kb. 18-20 C fok), sötét és száraz helyen.
Tudnivalók
​Összetevő:                 100g termékben
Zsír                                       99 g
Élelmi rost                             0,4 g
Fehérje                                0,26 g
Összetevők
BIO Criollo kakaó  Peruból.