Greenmark Bio zöld lencse 500 g

Raktáron

Enyhén borsos ízű, a hagyományos fajtáknál kisebb és gömbölyűbb szemű.  A hüvelyesek viszonylatában a lencse könnyebben emészthető, magas az energia- és szénhidráttartalma, ezenkívül jelentős mennyiségben található benne folsav és többféle értékes vitamin.

2 035 Ft
egységár: 4,07 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999884931416
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Greenmark Bio zöld lencse 500 g Részletes leírás

A neve ellenére inkább szürkés árnyalatú, íze pedig enyhén borsos. A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas.

Felhasználása: Aromás íze miatt kiváló hideg salátákba és levesbe. Ízletes lencse leves vagy főzelék, növényi fasírt készíthető belőle. Felhasználhatjuk kenyérre kenhető krémekhez. 

Csíráztatható. A lencsecsíra kiváló salátákhoz, párolt zöldségekhez, valamint vagdaltak és töltött, rakott ételek ízesítőjeként is.  

Íze aromásabb, erőteljesebb a barna lencsénél, a héja viszont vékonyabb, így nem szükséges áztatni, mivel anélkül is közel fél óra alatt megfő. A főzés során elveszíti színét, ugyanolyan barnás lesz, mint az ismert fajta. Kiváló fűszere a friss kakukkfű.

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Kalória (kJ / kcal) 1293 kJ/ 309 kcal
Fehérje (g / 100g) 23,5 g
Szénhidrát/Cukor (g / 100g) 49,3 g/ 2,5 g
Zsír/Telített zsír (g / 100g) 1,4 g/ 0,24 g
Rost (g / 100g)10,6 g
Nátrium (mg / 100g) 36 mg

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.