AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Okos Magos Zsírszegényített lenmagőrlemény

Márka: Okos Magos
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 250 g
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
5999884957089
Aktuális ár:
510 Ft
Egységár:
2,04 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A zsírszegényített lenmagőrlemény a zsíros lenmagból hideg sajtolással gyártott, káliumban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, nyomelemekben, élelmi rostokban és nyálkaanyagokban gazdag, értékes fehérjéket, B-, A- és E-vitaminokat valamint lenmagolajat is tartalmazó termék nagy teljesítményű őrlőgépekkel megőrölt formája. Hasznos forrása a vasnak, a kénnek, a cinknek és a klór mangánnak is.

Enyhe hashajtó hatású (megfelelő folyadékbevitel mellett.) Speciális nyálkaanyagai, vízoldékony rostanyagai bevonják és védik a tápcsatorna nyálkahártyáit. Hasznos táptalajul és szaporodási felületül szolgál a hasznos bélbaktériumok számára. Vércukorszint-beállító tulajdonsága a cukorbetegek, fogyókúrázók és intenzív édességvággyal küzdők számára is előnyös. Részt vesz az agyműködés serkentésében is, omega-3 tartalma révén, a légutakban gyulladáscsökkentő hatása van, emellett a hörghurut visszaszorítását is támogatja. Intenzív béltisztító, bélboholy-regeneráló hatását a tisztítókúrák során lehet jól kiaknázni. Ismert haj-, köröm- és bőrápoló hatása is. Lisztjét külsőleg bőrlágyításra, furunkulusok érlelésére, valamint reumaellenes borogatásként és ekcéma ellen is alkalmazhatjuk.

A zsírszegényített forma jelentősége abban áll, hogy a lenmagból – a hidegsajtolás révén - egyfajta magas szárazanyagtartalmú „sűrített lenmag” áll elő, vagyis a lenmag értékes szilárd anyagát koncentráljuk. Ezáltal méreganyag- és koleszterinmegkötő hatása erősebb lesz, a lenmag értékes rostjai és nyálkaanyagai jobban kifejthetik hatásukat. Növekszik teltségérzést fokozó, fogyókúrát támogató hatása is. Mivel az értékes, szerves kötésű ásványok, fehérjék, B-vitaminok és rostok legnagyobb része a sajtolás során a lenmag-szárazanyagban marad vissza, így a termék koncentrált tápanyag- és ballasztanyagforrás. Esszenciális zsiradéktartalma – ezen belül különösen a linolénsav dominál - ugyan kisebb (8-9 %), mint az eredeti magvaké, de hasznos, többszörösen telítetlen zsírsavai, omega-3 és E-vitamin tartalma így is kifejtik előnyös hatásukat. Omega-3 zsírsavtartalma jelentős marad, a végtermék 4-5%-a.

A lenmagliszt hőkezelt (sütött-főzött) ételekben is jól felhasználható, tojás helyett alkalmazható „kötőanyag”.
A gyártás során a lenmag feltáródik, így az őrlemény formára hozott végtermék anyagai jól hasznosulnak a szervezetben. Fehérjetartalma magas, 33-36%, fehérjeértéke is kiemelkedő. Élelmi rost tartalma – amely szintén igen magas, 9-10% - a bélrendszer és keringés védelmét, a nyálkahártyák megóvását valamint a vércukorszint egyensúlyban tartását is támogatja.
Kiemelt élettani szerepe miatt a magas rosttartalmú lenmagliszt ajánlható „ér- és bélvédő” kenyerek, magasabb protein-, nyomelem- és rosttartalmú pékáruk, pástétomok, fasírtok otthoni készítéséhez, illetve levesekbe, főzelékekbe, készételbe, pépes állagú élelmi anyagokhoz keverve.

Felhasználható szív-és érrendszeri, bél- és ízületi betegek, cukorbetegek, székrekedéssel, aranyérrel és légzőszervi problémákkal küzdők, fogyni vágyók diétájában.
Szezámliszttel 1:1 arányban keverve hatékonyan segíti a fogazat védelmét, a változókori és időskori csontritkulás megelőzését, foszfortartalma révén az idegrendszer védelmét is szolgálja.

Ételallergiások, vegetáriánusok és vegánok számára is ajánlható, mivel tej-, tojás-, szója-, glutén- és adalékanyag-mentes. A termék hozzáadott sót, ízesítőket sem tartalmaz.
Alacsonyabb zsírtartalma révén sokkal kevésbé avasodik, eltarthatósága a gyártástól számítva: 6 hónap.