AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Grapoila Hidegen sajtolt lenmagolaj
  • Grapoila Hidegen sajtolt lenmagolaj

Grapoila Hidegen sajtolt lenmagolaj

Márka: Grapoila
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 250 ml
  • súly: 476
  • méret: 220x45 mm
Ezt a terméket jelenleg 10 vásárló nézi.
5999885217212
Aktuális ár:
1 514 Ft
Egységár:
6,06 Ft / ml
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A lenmagolaj az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj ezért a legértékesebb olajok közé sorolható. Rendkívül magas az alfa-linolénsav, E-vitamin illetve béta-karotin tartalma. Sárga színű, karakteres ízvilággal rendelkező magolaj.

A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az alpha-linolénsav, más néven omega-3 zsírsav. Ez egy esszenciális zsírsav, amelyet az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. A lenmag egyedülálló élelmiszer, mivel elsődleges forrása ennek a szervezetünknek elengedhetetlen 'jó zsírnak'!

Ezek a bioaktív anyagok antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásuknál fogva segíthetnek a daganatos sejtek elleni harcban, a magas vérnyomás helyre állításában illetve szív és érrendszerünk karbantartásában. Serkentheik az agyműködést, javíthatják látásunkat. Aktív életet élőknek segítenek az edzések utáni izomfájdalom elkerülésében illetve anyagcsere gyorsító hatása miatt elősegíti a zsírégetést. Segítik a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz. Koleszterin csökkentő hatása ma már közismert és igen jelentős.

Ezek a példák nem fedik le az összes, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatást. A lenmagolaj illetve bármilyen hidegen sajtolt növényi olajnak kiemelkedő szerepet kell adnunk táplálkozásunkban ha egészségünk megőrzése illetve a betegségek megelőzése fontos számunkra.


Figyelmeztetés:
Az omega-3-zsírsavakat potenciális véralvadásgátló tulajdonságuk miatt véralvadásgátlót szedő, továbbá hemofíliás betegek csak nagy körültekintéssel, orvosi felügyelet mellett alkalmazhatják.

Hevíteni nem szabad alacsony forráspontja miatt, így főzni sem érdemes vele.

Szigorúan hűtőszekrényben kell tárolni.

Omega-3 zsírsav
Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával. 
 
Omega-3 jótékony hatásai és szerepe
Az omega-3 megőrzi az ízületek és kötőszövetek egészségét mégpedig azáltal, hogy csökkenti a gyulladásokat, és tisztán tartja a szöveteket. Ezen kívül az omega-3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. A koleszterin-és trigliceridszint csökkentésével támogatják a szív-és érrendszer egészségét azzal, hogy optimalizálják a koleszterin szintet is egyaránt. Az esszenciális zsírsavak csökkentik az izmok lebomlását, csillapítják a gyulladást, elősegítik az izomtömeg növekedést, felgyorsítják az újjáépülést, támogatják az optimális hormontermelést, illetve elősegítik a kötőszövetek és az ízületek egészségét. 
Összetevők
100%lenmagolaj
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!