AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Tovita Csonterősítő tabletta + D3 vitamin

Akciós! Tovita Csonterősítő tabletta + D3 vitamin

Márka: Tovita
2-4 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 60 db
Ezt a terméket legutóbb 4 napja vették meg.
5999880100038
Eredeti ár:
2 470 Ft
Aktuális ár:
2 346 Ft
Megtakarítás:
124 Ft (5%)
Egységár:
39,10 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A készítmény „gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény", amely a csontképzéshez nélkülözhetetlen, jól felszívódó tojáshéj-kalciumot és további makro- és nyomelemeket, valamint ezek beépülését segítő D3-vitamint tartalmaz a csontritkulás megelőzésére. Elősegíti az egészséges csontozat és fogazat kialakulását, fenntartását.

Adagolás :

  • 3-10 éves korig 1-2x1/2 tabletta/nap
  • 11-35 éves korig 1-2x1 tabletta/nap
  • 36-46 éves korig 1x1 tabletta/nap
  • Változókorban és utána 2-3x1 tabletta/nap
  • Terhesség és szoptatés idején 1-3x1 tabletta/nap
  • Csontritkulás, csonttörés esetén 2-3x1 tabletta/nap
  • Rendszeres sportolás idején 1-3x1 tabletta/nap

Milyen adatok igazolják a TOVITA + D3-vitamin hatásosságát?
A tyúktojáshéjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéj-por sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait. A tojáshéj-terápia pozitív hatását magyar kutatócsoport által végzett tudományos vizsgálatok eredménye, és a több mint 10 éves felhasználói tapasztalat igazolja. A D3-vitamin napfény hatására a bőrben kelet-kezik, amelyből a májban és a vesében - a szervezetünk átalakítása révén - képződik az aktív ható-anyag ( 1,25-dihidroxi-colecalciferol ). A D-vitamin az ásványi- anyagcsere fontos tényezője, amely mindenekelőtt a kalcium- és foszfor-anyagcsere szabályozásában játszik központi szerepet. Serkenti a kalcium csontokba való beépülését és tápcsatornából történő felszívódását, továbbá csökkenti a foszfát vizelettel való kiürülését.

Mikor ajánlott a TOVITA + D3-vitamin szedése?
Kalcium és D-vitamin hiányállapot megelőzésére. Csontritkulás és csontlágyulás megelőzésére, valamint kiegészítő kezelésére.

Mikor ne szedje a TOVITA + D3-vitamin tablettát?
Nem alkalmazható a készítmény ható- és segédanyaggal szembeni túlérzékenység (allergia) esetén, továbbá vesekőképződésre való hajlam, veseműködési zavar, vizelettel történő nagyfokú kalcium-vesztés, gyomorsavhiány, más D-vitamin-származék szedése, mellékpajzsmirigy-túlműködés, D-vitamin túladagolás, illetve bármilyen egyéb ok miatt megemelkedett vérkalcium- vérfoszfát szint, csontképződés vese eredetű zavara esetében.

Mit kell tudnia a TOVITA + D3-vitamin szedés elkezdése előtt?
A csont- és fogazatképzéshez, a normális csontanyagcseréhez, a fiziológiás csontátépüléshez, a megfelelő csonttömeg fenntartásához nélkülözhetetlen kalcium, és a D3-vitamin. Megnövekedhet az igény a kalcium és D3-vitamin iránt serdülő és fiatalkorban, klimaktériumban és azt követően a menopauzában, időseknél és tartósan napfénytől elzártan élőknél (lakásból ki nem mozdulóknál), terhesség és szoptatás idején, csonttörés esetén, diétázóknál és kevés tejterméket fogyasztóknál.

Az egészséges csontképződés, és ezzel összefüggésben az egészséges vörös csontvelő képződés az immunrendszer megfelelő működéséhez feltétlenül szükséges. A tojáshéj szerves kötésben található kalcium és D-vitaminon kívül nyomelemek egész sorát tartalmazza, és ezek legnagyobb része az emberi csontokban is megtalálható.

Szedhetik-e a TOVITA + D3-vitamin tablettát gyermekek is?
Gyermekeknek 10 éves életkortól adható.

Szedhető-e a TOVITA + D3-vitamin más gyógyszerekkel együtt?
Más D-vitamint, D-vitamin-származékot tartalmazó készítménnyel, thiazid típusú diuretikumokkal, digitális glikozidokkal nem szedhető együtt. Más kalciumot tartalmazó készítménnyel óvatosan szedhető együtt (a bevitt össz kalcium mennyiség ne haladja meg a 2000mg-ot). Savlekötők, illetve a fluorokinolont, tetraciklint, fenitoint, penicillamint, biszfoszfonátot tartalmazó gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 órának kell eltelnie (lehetséges hatáscsökkenés miatt).

Mire kell ügyelni terhesség és szoptatás ideje alatt?

A készítmény terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható, ha más kalcium- és D3-vitamin-tartalmú készítményt nem szed.

Mikor és hogyan kell a TOVITA® + D3-vitamin tablettát bevenni?
A készítményt étkezést követően egy - másfél órával elteltével, folyadékkal javasolt bevenni.

Mennyi az ajánlott adag?
Felnőtteknek hiányállapot megelőzésére és a csúcs-csonttömeg kialakulásának elősegítésére ősztől tavaszig 1 tabletta naponta.
Változókorban és időskorban a szokásos adag 2 x 1 tabletta / nap.
Csontritkulás és csontlágyulás kiegészítő kezelésére 2 x 1 tabletta naponta.
Terhesség és szoptatás idején ősztől tavaszig a napi adag 1 tabletta.
Csonttörés esetén 2 x 1 tabletta a napi adag.
Tíz évnél idősebb gyermekeknek ősztől tavaszig napi 1 tabletta. Tíz életév alatt az orvos határozza meg az adagolást.

A készítményt az étkezést követően egy-másfél óra elteltével folyadékkal javasolt bevenni.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a TOVITA + D3-vitamin?
A készítmény szedése esetén székrekedés előfordulhat, elegendő (2-3 liter) folyadék és székletlazító táplálék fogyasztásával a tünetek megszüntethetők. Amennyiben egyéb kedvezőtlen hatást észlel, hagyja abba a készítmény szedését.

Mire fontos még ügyelni a TOVITA + D3-vitamin szedése során?
A készítményt gyermekek elöl mindig gondosan el kell zárni! Az előírásban szereplő adagolást ne lépje túl. Magas adagokkal, hosszú ideig történő alkalmazás esetén a túladagolás veszélye megnőhet.

Mi a teendő túladagoláskor?
A túladagolás korai tünetei: étvágytalanság, kimerültség, hányinger, hányás, hasmenés, gyakori vizelés, izzadás, fejfájás, szomjúság, szédülés. Később megjelenő tünetek: csontfájdalom, zavaros vizelet, magas vérnyomás, a szem növekedett fényérzékenysége, szemgyulladás, szabálytalan szívverés, bőrviszketés, letargia, izomfájdalom, erős gyomorfájdalom zavartság, ritkán súlyvesztés.

Amennyiben a fenti tünetek fennállnak (túladagolás veszélye) készítményt ne szedje tovább, keresse fel kezelő orvosát.

Mennyi ideig szedhető a TOVITA +D3-vitamin?
A készítményt a kalcium- és D-vitamin-pótlást indokoló állapotokban (pl. növekedés időszaka, változókor, terhesség, csonttörés, stb.) vagy csontritkulás megelőzésére ősztől tavaszig folyamatosan szedhető.

Hogyan kell tárolni a TOVITA + D3-vitamin tablettát?

Legfeljebb 25°C-on, felbontás után jól lezárva.

Meddig használható fel a TOVITA + D3-vitamin?
A csomagoláson jelzett időpontig használható fel a készítmény.

Nyilvántartási szám: OGYI-919/2004


Tudnivalók
​Egy tabletta hatóanyaga:
340-380 mg tojáshéj-kalcium (Ca++)
300 NE D3-vitamin
(kolekalciferol)

Összetevők
Magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, valamint 14 nyomelem, és a kollagént tartalmazó tojáshártya.
A készítmény ízesítőként édeskömény olajat tartalmaz. Továbbá tartalmaz még tablettázási segédanyagokat: polividon, nátrium karboximetil-amilopektin, magnézium sztearát, talkum.

További összetevők: magnézium, kálium, nátrium, foszfor, mangán, cink, vas, molibdén, valamint 14 nyomelem, és a kollagént tartalmazó tojáshártya.
Figyelmeztetés
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Vélemények (8)
2018-11-30 08:08:23
Pozitívum: Sokat segített mert el volt tőrve a fiam keze.

Negatívum: Nincs ilye
2016-12-31 17:39:33
Pozitívum: Mert a fogorvosom ajánlotta ;)

2016-07-17 10:12:49
Pozitívum: még nem próbáltam, de jókat hallottam róla

2016-05-01 21:28:47
Pozitívum: Nem tudok véleményt mondani,mert ,most vettem először

2016-02-25 13:11:13
Pozitívum: Nagyon jó,természetes.

2016-02-08 20:07:19
Pozitívum: A termék jó, viszont az oldalon úgy szerepel, hogy 3 éves kortól, a mellékelt tájékoztató viszont 10 éves kortól írja orvosi utasítás nélkül. :-(

Negatívum: 10 éves kor alatt, csak orvosi meghatározással adható.
2015-05-27 10:42:51
Pozitívum: A varandossag es a szoptatas ideje alatt is kituno kalciumforras.

2015-04-17 12:45:20
Pozitívum: kúraszerűen az ősz-tavaszig tartó időszakban nagyon hasznos