AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Tape Original Kineziológiai szalag piros

Tape Original Kineziológiai szalag piros

Márka: Tape Original
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 5 m
Ezt a terméket jelenleg 10 vásárló nézi.
4036978005927
Aktuális ár:
3 240 Ft
Egységár:
648,00 Ft / m
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
TAPE ORIGINAL KINESIO TAPE (kinesio tape, kinesio szalag, kinesio tapasz, kineziológiai szalag, kineziológiai tapasz).

Standard (5cm x 5m) kiszerelésű kinesio tape.

MIRE JÓ A KINESIO SZALAG? MIRE JÓ A KINESIO TAPE?   

A kinezilógiai szalagot különösen a krónikus fájdalom, izom- és ízületi rendellenességek mérséklésére lehet gyorsan és hatékonyan alkalmazni. A kinesio szalagot a bőrre felragasztva 3-5 napig is fennmarad, nem gátolja a mindennapi életet, sőt alkalmazásával aktív életet élhetünk, sportolhatunk; fürödhetünk is akár kineziológiai szalaggal a bőrünkön. A kinesio szalag alkalmazása közkedvelt a sportgyógyászatban, élsportolók előszeretettel használják versenyeik alatt is, ízületi vagy izom eredetű problémájuk, sérülésük kezelésére. 

Kinesio szalag főbb alkalmazási területei: izomhúzódás, húzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések ill. ízületi folyadékgyülemek oldása, fokozott izomtónus ill. izomgörcs enyhítése, fájdalomcsillapítás, ízületigyulladás, rándulás, íngyulladás, nyirokkeringés stimulálása, mozgásszervi rehabilitáció, egyéb mozgásszervi panasz esetén, de alkalmazható menstruációs panaszok enyhítésére is.

A német TAPE ORIGINAL Kinesio tape vagy kineziológiai tapasz egy kiválóan tapadó, hosszanti irányban rugalmas (elasztikus), 97% pamut 3% poliuretán hordozószöveten, bőrbarát, ragasztószalag szalag akril ragasztóréteggel. A TAPE ORIGINAL kineziológiai szalag több napig (3-5) a bőrön marad, légáteresztő és vízálló ragasztószalag.

A kinesio szalag felhelyezése (kineziológiai szalag felhelyezése, kinesio tape felhelyezése):
A kinesio szalagot a hordozófólia már a felhelyezéskor kis, 10%-os mértékben előre megnyújtja. A kineziológiai szalagot felhelyezésének módjától függően nyújtás nélkül, vagy különböző mértékben előnyújtva kell felragasztani. Mielőtt a kinesio szalagot felhelyezik, és a fóliát eltávolítják, a kineziológiai szalagcsíkot a megfelelő hosszúságúra vágják. Legtöbbször alkalmazott kineziológiai szalag formák: az I, Y és X alakúra vágott kinesio szalag darabok, de egyéb formákra is vágják néha a kinesio szalagot, amennyiben szükséges. A méretre vágott kinesio szalag végét lekerekítik. Így elkerülik a kinesio szalag nem feszülő sarkainak idő előtti leválását és a szalagvégek nem kívánatos feltekeredését. Ezáltal hosszabb ideig lehet viselni a kineziológiai szalagot. A bőrnek száraznak és zsírmentesnek kell lennie. A kis mértékben szőrös bőr nem akadályozza a kineziológiai szalagok felhelyezését és eltávolítását. Az erős szőrzetet azonban előzőleg el kell távolítani. A kinesio szalag hő függő tapadó tulajdonságának aktivizálása érdekében a felhelyezett kinesio szalagot tenyérrel többször meg kell dörzsölni. Számos esetben a felragasztás ideje alatt a test ragasztandó részének előnyújtásban kell lennie, nehogy a kinesio szalag túl feszített állapotba kerülhessen mozgás közben. Amennyiben a kineziológiai szalag túl feszített vagy túl laza állapotban vagy zsíros, nem tiszta felületre kerül felragasztásra úgy könnyebben leválik. A kinesio szalaggal lehet tusolni, mosakodni légáteresztő és többnyire könnyen száradó tulajdonságúak. Jobb minőségű, profi, prémium termékek helyes felhelyezési technikával történő felragasztása esetében még úszni is lehet a kinesio szalaggal a bőrünkön!

A kinesio szalag eltávolítása (kineziológiai szalag eltávolítása):
Viszonylag fájdalommentesen eltávolítható, ha a kinesio szalag nedves – pl. a zuhany alatt. Eközben a bőrt megfeszítjük és a kineziológiai szalagot a szőrzet növekedésének irányába lehúzzuk.

MI A KÜLÖNBSÉG A KINEZIOLÓGIAI SZALAG SZÍNEI KÖZÖTT? Azonos márkájú és típusú, de különböző színű kinesio szalagok anyagukban, tapadásukban és erősségükben megegyeznek. A kineziológiai szalagok színei közti különbségeknek csak a színterápiában van szerepe.

KÉK: nyugtató, pihentető; görcsoldás, ízületi és izomfájdalmak valamint gyulladás esetén nyújt segítséget.

PIROS: segít anyagcsere betegségek, keringési zavarok, alacsony vérnyomás esetén, valamint segít a hő termelő folyamatoknál.

TESTSZÍNŰ: semleges hatású.

FEKETE: fokozza a piros és a kék szín hatását.

Manapság azonban a leggyakoribb, hogy adott ember az ízlésének, a divatnak vagy sportoló esetében a sportruhájának megfelelő színű kinesio szalagot használ! A színek közti pontosabb különbségekért kérjük, forduljon a megfelelő szakemberhez!

VAN-E MELLÉKHATÁSA A KINESIO SZALAGNAK?

Az kinesio szalag használatának a mai napig nincsenek ismert mellékhatásai. Mindazonáltal a következőket figyelembe kell venni kineziológiai szalag használata esetén:

• nyílt sebekre nem szabad felragasztani
• még meg nem gyógyult hegekre nem szabad felragasztani
• ismert akril-allergia esetén, mivel akril ragasztó réteggel rendelkezik a kinsio szalag, nem szabad használni 
• pikkelysömör esetén ne használja 
• terhesség első három hónapjában: kötőszöveti-zóna keresztcsont (genitális zóna) környékén ne használja 
• amennyiben a szívbetegek viszketési ingerrel, illetve csalánkiütéssel reagálnak a kineziológiaiszalagra, ne használják a szalagot 
• amennyiben a tapasz felrakás után 1 napon belül bőr irritációt, viszketést okozna, akkor ne használja a kineziológiai szalagot 
• amennyiben a tapasz alatt - felrakás után kb. 3-6 nappal – viszketést tapasztal, abban az esetben óvatosan távolítsa el és hagyja bőrét néhány napig regenerálódni, majd ismételten használhatja a kinesio szalagot, de cserélje sűrűbben
• a kinesio szalagot gyermekek elől gondosan elzárva tárolja!
Kineziológiai szalag ragasztási technikák (kinesio szalag felhelyezési technikák, kinesio tape ragasztási technikák):

1, Izom tapetechnika: Az izom tapetechnikát fokozott vagy csökkent nyugalmi feszültség (Hypertonus, Hypotonus) valamint az izomzat sérülése esetén alkalmazzák, mely során a kinesio szalag normalizálja a nyugalmi tónust, csökkenti a fájdalmat és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást. Nyújtás nélkül kell felragasztani.

2, Szalag tapetechnika: A szalag tapetechnikát sérülések, az ínak és szalagok túlterhelése esetén alkalmazzák. E technikával a kinesio szalag tehermentesít, fájdalmat csökkent és növeli a teherbírást, ami gyorsítja a gyógyulást. Maximális szalagnyújtással kell felragasztani. Csak a kinesio szalagok végeit kell nyújtás nélkül felhelyezni, hogy tovább lehessen a kinesio szalagot viselni.

3, Korrigáló tapetechnika: A korrigáló tapetechnika felhelyezést különféle funkcionális korrekciók és fasciakorrekció esetén alkalmazzák. A funkcionális korrekciót a csont hibás helyzete pl. patella-korrekció esetén alkalmazzák, és javítja a hibás helyzetet. Maximális nyújtással kell a kineziológiai szalagokat felhelyezni. A fasciakorrekciókat elsősorban az izomfasciák letapadására használják és lazítja a fasciákat, ezáltal csökkenti a fájdalmat. Váltakozó húzótechnikával maximális előnyújtással kell a kinesio szalagokat felhelyezni.

4,Nyirok tapetechnika: A nyirok tapetechnikák felhelyezést a nyirokáramlás zavarai esetén alkalmazzák. Megemeli a bőrt. Ezáltal megnöveli a bőr és a bőr alatti szövetek közti teret, így a felgyülemlett szövetközti folyadék könnyebben a nyirokrendszerbe áramlik. Emellett a bőr a megemelése és a testmozgás kombinációjának következtében megnyúlik, ami szintén a nyirokképződést és a nyiroktranszportot fokozza. A kötőszövet ennek következtében meglazul, így a nyirokkapillárisok endothel sejtjei közötti finom rostok és a kötőszövetek rugalmas rostjai jobban tudnak mozogni. Ezáltal a nyirokkapillárisok „lengő csücskei” könnyebben kinyílnak, és a szövetközti folyadék gyorsabban beáramlik a nyirokerekbe. Egy további hatás a kinesio szalagok „vezető/irányt mutató” funkciója. A folyadéknak van egy olyan tulajdonsága, hogy bizonyos „vezérpályák” mentén mozog. A kinesio szalag gondoskodik a nyirok gyorsabb továbbításáról a felragasztott „vezérpályák” mentén a kívánt irányba. Ez a három működési elv alkotja az alapját a folyamatos nyirokürítésnek végig a kinesio szalag viselése idején.