WundMed Kinesio tape, fekete kineziólógia tapasz 5cmx5m

WundMed Kinesio tape, fekete kineziólógia tapasz 5cmx5m

Nincs raktáron

A kineziológiai tapasz, vagy kinezio tape, egy japán kiropraktőr, dr. Kenzo Kase által kifejlesztett kezelési eszköz. Pamutból készült, légáteresztő, vízálló, elasztikusságában az emberi bőrhöz hasonló, hosszúságában rugalmas ragasztószalag.

Kosárba
EAN kód:4260206625339
Márka:Wundmed
Kiszerelés:1 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

WundMed Kinesio tape, fekete kineziólógia tapasz 5cmx5m Részletes leírás

A kineziológiai tapasz, vagy kinezio tape, egy japán kiropraktőr, dr. Kenzo Kase által kifejlesztett kezelési eszköz. Pamutból készült, légáteresztő, vízálló, elasztikusságában az emberi bőrhöz hasonló, hosszúságában rugalmas ragasztószalag.

A módszer lényege, hogy ezzel a szalaggal a saját testünk öngyógyító folyamatát aktiváljuk.A kiropraktőr rájött, hogy az ízületi panaszokért leggyakrabban az adott területet körülvevő izmok asszimetriája felelős. Ugyanakkor a fájdalmat az ízületeket és izmokat átölelő szövetek hibás működése okozza. Ha egy sporttevékenység során hirtelen túlfeszítődik egy izom, a szervezet védekezésképpen kontrakciós reflexszel reagál.

A szalag – megfelelő receptorokra hatva – a szervezet téves reakcióit az öngyógyítás felé tereli.

Kinek ajánlott a használata?
1979 óta használják a szalagot sportolók és élsportolók is Japánban. Európában Hollandiában vezették be először a használatát, majd Németországban, mára már az egész világon használatos.Nagyon sok betegséget képes gyógyítani, fájdalmat enyhíteni ez a szalag.
 Ebből – ha csak párat említünk is – hosszú lista kerekedik: izomzúzódás, zúzódás, bevérzések, izomhúzódás, húzódás, ficamok okozta panaszok, részleges szalagsérülés, rándulás, fokozott izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületi gyulladás, íngyulladás okozta bántalmakra, nyirokkeringés stimulálására, de mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok és menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmas ez a kineziológiai tapasz.

A kinezio tape a végtagduzzanatokat valamint az ödémát úgy szünteti meg, hogy a bőrszövetet enyhén megemeli, elősegítvén az ízületi folyadék szétoszlását. Hatékony a rovarcsípések okozta duzzanatok eloszlatásában, sőt a kellemetlen viszketést is megszünteti.

A kineziológiai tapasz felhelyezése:

Sokan azt gondolják, hogy a tape felragasztása egyszerű feladat, hisz ez „csak egy öntapadós szalag”, azonban ettől sokkal komplexebb feladat.A kezelő, vagy más néven tape terapeuta komoly anatómia ismeretekkel kell, hogy rendelkezzen, máskülönben nem tudja az adott elváltozást, fájdalmat, stb. szakszerűen kezelni. Ha mégis magunknak szeretnénk a kineziológiai tapaszt felhelyezni, kérjünk meg szakorvost, gyógytornászt, vagy tape terapeutát, hogy tanítsa be a helyes ragasztási technikát, így elkerülhetjük a rossz ragasztásból adódó kellemetlenségeket.

A tape felhelyezése előtt tisztítsuk meg a bőrfelületet, ahová a szalagot fel szeretnénk helyezni, a jobb tapadás, valamint az idegen anyagok aláragasztásának elkerülése érdekében.
Ezt követően válasszuk ki a megfelelő színt és a megfelelő feszítési, illetve ragasztási technikával helyezzük fel a kineziológiai szalagot.
A ragasztást követően simítsuk pár másodpercig a szalag felületét, így garantálhatjuk a legjobb tapadást.

Mellékhatás?

A kineziológiai tapaszoknak nincs mellékhatásunk, ám nyílt sebre vagy a be nem gyógyult heges felületekre nem célszerű az alkalmazása. Pikkelysömör esetén, valamint a terhesség első harmadában szintén nem ajánlott.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.