Ataisz búzasikér 200 g

Ataisz búzasikér 200 g

Raktáron

A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni. A búzasikérből búzahús (szejtán) is készíthető megfelelően fűszerezve. Rántva, vagy sütve a húshoz hasonló állagú és ízű feltétet kapunk.

829 Ft
egységár: 4,14 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999881861235
Kiszerelés:200 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Ataisz búzasikér 200 g Részletes leírás

A búzasikér, más néven búzafehérje maga a glutén. A sikérben fehérje, zsír, cukor, keményítő és más természetes összetevők találhatók. Használatával a tészták szénhidráttartalma csökken és nő a fehérjetartalma, továbbá az állaga is jobb lesz. A búzasikér egy rugalmas, duzzadásra képes alapanyag. A használata ajánlott kenyér sütésnél, diétás kelt tészták készítésénél. Szép magas kenyeret lehet vele sütni, anélkül, hogy a közepe beesne. 500-700 gramm kenyérre nagyjából egy evőkanálnyi búzasikér hozzáadása szükséges. 
 
A búzasikér húshelyettesítő alternatíva
A búzasikér a vegetáriánusok és vegánok által gyakran fogyasztott szejtán (búzahús) alapanyaga. A búzahús sokféleképpen elkészíthető. Pörköltet lehet főzni belőle, leveles tésztába tölthetjük, lehet kirántani, pácolni vagy grillezni. Könnyen és egyszerűen ízesíthető, így ízvilágát a saját és a családunk ízléséhez igazíthatjuk. Állagát tekintve, a benne található fehérjék miatt kicsit rugalmasabb állagú. Fehérje tartalma magas, így kitűnően használható a növényi alapú konyhában fehérjepótlásra.
Javasolt a használatánál megnövelni a rosttartalmat, vagyis teljes kiőrlésű liszttel együtt fogyasszuk. Gluténérzékenyek számára nem ajánlott a fogyasztása.


Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1510 KJ/ 360 kcal
Zsír: 1,0 g,
-ebből telített zsírsavak: 0,0 g
Szénhidrát: 13,0 g,
-ebből cukrok: 0,0 g,
Fehérje: 75,0 g,
Só: 0,0 g.

Allergén információ: A termék, búzafehérjét (100%) tartalmaz.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.