Chlorhexamed Antibakteriális szájöblítő

Chlorhexamed Antibakteriális szájöblítő

Nincs raktáron

A Chlorhexamed a szájüreg bakteriális eredetű gyulladásai esetén alkalmazandó. Alkalmazása különösen ajánlott a következő esetekben: ínygyulladás (gingivitis), a száj nyálkahártya gyulladása (Stomatitis), protézis alatti gyulladás (protézis Stomatitis).

Kosárba
EAN kód:4047400033906
Márka:Chlorhexamed
Kiszerelés:200 ml
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Chlorhexamed Antibakteriális szájöblítő Részletes leírás

A Chlorhexamed a szájüreg bakteriális eredetű gyulladásai esetén alkalmazandó.

Alkalmazása különösen ajánlott a következő esetekben:
ínygyulladás (gingivitis), a száj nyálkahártya gyulladása (Stomatitis), protézis alatti gyulladás (protézis Stomatitis).
Szájhygiéne biztosítására, ha a fogmosás elvégzése korlátozott. Fogorvosi gyakorlatban a bakterális csíraszám csökkentésére fogorvosi beavatkozások előtt és után.
A megfelelő szájhygiéne gyakorlásának akadályoztatása esetén (implantátumok, sínezett állcsonttörések, manuális képtelenség a fogtisztításra) a Chlorhexamed biztosítja a szájhygiénét és gátolja a kellemetlen szájszag kialakulását.

Figyelmeztetések:
Bármely alkotórészre való túlérzékenység (allergia) esetén nem alkalmazható. A szájnyálkahártyán jelenlévő mélyebb, nem vérző fekélyek esetén nem ajánlott. A használat során ízérzési zavarok, valamint nyelvzsibbaaás léphetnek fel, melyek maguktól megszűnnek a Chlorhexamed hatásának elmúltával.

Különösen hosszabb ideig tartó alkalmazás esetén (1 héten túl) fokozhatja a fogkőképződést, illetve a fogak, a tömések, a fogpótlások és a nyelv elszíneződése következhet be. Ezeket az elszíneződéseket Ön is megszüntetheti. Tisztítsa meg fogait a Chlorhexamed alkalmazása előtt fogkrémmel! Protézis esetén azt is tisztítsa meg a rendelkezésre álló fog sortisztítóval a Chlorhexamed-del való kezelés előtt! Az ezután fellépő esetleges enyhe elszíneződések pedig fogorvosi tisztítással szüntethetők meg. Egyes esetekben a szájnyálkahártya fokozott hámlását idézheti elő, mely később regenerálódik. Gyógyszerekkel való kölcsönhatása nem ismert.

Kisgyermekeknél (10 kg testsúly) 30-60 ml oldat véletlen lenyelése gyomorpanaszokat, hányingert okozhat. 1 20 ml-nél nagyobb mennyiség lenyelése esetén orvoshoz kell fordulni. Terhesség és szoptatási időszak alatt ismereteink szerint egyaránt alkalmazható, mégis ajánlott kikérni az orvos, illetve fogorvos véleményét. Alkoholt tartalmaz. A lejárati idő után a termék nem alkalmazható! Gyermekek elől gondosan elzárandó! Szobahőmérsékleten, napfénytől védve tartandó!

Adagolás, alkalmazási mód és időtartam:
A Chlorhexamed hígítás nélkül használandó. Alkalmazása naponta 2-szer, reggel és este (étkezés és fogmosás után) ajánlott. Az adagolókupakot a jelölésig kell megtölteni (15 ml); az oldatot fél percig a szájban tartva öblögetni vagy a torokban gargalizálni, majd kiköpni. Utána nem szabad vízzel vagy más folyadékkal öblíteni. Az oldat véletlen lenyelése veszélytelen.
Protézis Stomatitis esetén a protézist a szokásos fog sortisztítóval tisztítsa meg, alaposan öblítse le, majd helyezze 5 percig a Chlorhexamed oldatba! Ezen kívül a szájban a fent leírt módon öblögessen.

A Chlorhexamed-et folyamatosan, hosszabb ideig csak orvosi vagy fogorvosi felügyelet mellett lehet alkalmazni.
A Chlorhexamed alkalmazása évente maximálisan 8 hétig javasolt.

Chlorhexamed Antibakteriális szájöblítő Terméktulajdonságok

Csomagolási egység:24
Csomagolási mértékegység:darab/karton

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2018. 12. 03.

  aphta ellen is nagyon hatékony.

Anonim Felhasználó2016. 09. 22.

  évek óta használom, szerintem ez a legjobb