AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Kaldeneker Pektin-természetes lekvárzselésítő

Kaldeneker Pektin-természetes lekvárzselésítő

Márka: Kaldeneker
2-3 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 60 g
Ezt a terméket legutóbb 6 napja vették meg.
5999885665402
Aktuális ár:
1 081 Ft
Egységár:
18,02 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 21578.
Termékleírás
Természetes zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. 

A pektin használatával kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma. A pektinről itt részletesen olvashatsz.

Felhasználása: a pektint össze kell keverni a cukorral, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.

60 g pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

Származási hely: Dánia

A pektint az élelmiszeriparban zselésítőanyagként alkalmazzák. A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét.

A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Salétromsavval melegítve, előbb cukorsav, azután nyálkasav képződik belőle.

Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsitalokban, tejtartalmú élelmiszerekben, valamint egyes diétás ételekben.

A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák.

Biológiai hatások
A természetben a pektin vízben nem oldódó protopektin formájában fordul elő a szárazföldi növények lágy részében található sejtek közötti lamellák között. Mennyisége és struktúrája nagymértékben függ a növény fajtájától, korától, és részétől. Az erősebb részek több pektint tartalmaznak.

A pektin az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható. Az ember számára pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenül halad keresztül. A vastagbélben található baktériumok számára tápanyag-forrásként használ (rövid láncú zsírsavakra bontják le, melyek hosszú távon csökkenti a koleszterinszintet, mert gátolják a koleszterin felszívódását).

Története
A pektint először Henri Braconnot írta le 1825-ben, bár lekvárkészítő hatása már évszázadokkal előtte is ismert volt. Alacsony pektintartalmú gyümölcsökből készült lekvárok esetén magas pektintartalmú gyümölcsök kivonatát adták a lekvárhoz, így az a megfelelő állagot érte el. Az élelmiszerek elkészítésének iparosodása idején hamar rájöttek, hogy almatörkölyből főzés során pektin nyerhető. Később, az 1920-as és 1930-as években már gyárakban állították elő a pektint, és nemcsak almatörkölyből, de például egyes citrusfélék héjából is. Régebben a pektin folyadék formájában került forgalomba, de napjainkban a könnyebb szállíthatóság és kezelhetőség érdekében por formájában kapható.
Összetevők
citruspektin
Vélemények (56)
2017-12-01 16:38:06
Pozitívum: 8.éve,hogy ezt használom! Kiváló!Nagyon sok lekvárt szoktam eltenni Jó vele dolgozni, Természetes!Szép egyenletes a lekvár sűrűsége.

2017-08-10 09:31:41
Pozitívum: Nagyon finom lesz a lekvár

2017-07-30 19:52:39
Pozitívum: Természetes anyagból készül.Évek óta ezt használom,jól bevált.

2017-07-12 08:16:20
Pozitívum: jó a termék, csak az adagoláson kell változtatni, mert az gyümölcsönként változik

2017-07-09 15:28:41
Pozitívum: Nagyon nagy segítség dzsemmek készítésénél és természetesebb,jobb a dzsemfixektől.

2017-06-30 07:25:39
Pozitívum: Természetes,nincs benne tartósítószer,mégis olyan állagú lesz a lekvár,mint a boltban kapható zselék.A főzési idő lerövidül.

2017-06-06 08:53:56
Pozitívum: A gyümölcs eredeti ízét megőrzi

2016-08-24 18:07:29
Pozitívum: lekvárhoz használtam meg vagyok elégedve

2016-08-18 17:05:01
Pozitívum: Gyors, felgyorsítja a főzés folyamatát, krémessé teszi a leendő ételt.

2016-08-01 10:08:08
Pozitívum: Mert ez kell egy lekvárhoz. :)

<< 1 2 3 >>