Greenmark Original Chia Mag 200 g

Greenmark Original Chia Mag 200 g

Raktáron

Közép- és Dél-Amerikában őshonos chia mag számos egészségre való jótékony hatással rendelkező, magas rosttartalmú, 'superfood'-ként is ismert reform étel. .

955 Ft
egységár: 4,77 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999884931003
Kiszerelés:200 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Greenmark Original Chia Mag 200 g Részletes leírás

Az aktékzsályamag néven is ismert chia magot eredetileg az azték és maja harcosok állóképességének és erejük megőrzésére használták energia- és fehérjetartalmának köszönhetően. Erre utal az aktékzsályamag idegen neve is, ugyanis a chia szó jelentése magyarul erő. 

A chia mag egészségre gyakorolt jótékony hatásai:

Immunerősítés - A benne található nagy mennyiségű antioxidáns hatóanyagoknak köszönhetően a chia mag felveszi a harcot a szervezetben lévő szabad gyökök káros hatásaival szemben, e módon hozzájárul a szervezeten belüli gyulladásos folyamatok csökkenéséhez, erősíti az immunrendszer általános állóképességét és fokozza a fizikai teljesítményt.
Az immunrendszer könnyebben küzd meg a különböző vírusokkal, fertőzésekkel és krónikus betegségekkel, így a chia magot betegségek megelőzésére is fogyaszthatjuk. 

Emésztéssegítő, béltisztító hatás - Magas rosttartalmának köszönhetően a chia mag saját tömegének másfél-kétszeresét tudja felszívni folyadék formájában, így kiváló emésztéssegítő és béltisztító hatással bír. A számok tekintetében a chia mag hozzávetőlegesen 30 tömegszázaléka rost, így 100 g chia magban körülbelül 30 g élelmi rost található, így a chia mag a legjobb természetes rostforrások közé sorolható.

Csontok és fogak - A benne található ásványi anyagoknak - kalcium, vas, foszfor, magnézium és réz - köszönhetően a chia mag hozzájárul az erős csontok és fogak kialakulásához és megtartásához, az időskori csontritkulás kialakulásának megelőzéséhez, valamint az izmok és az idegek egészséges működéséhez.

Szívegészség - A chia mag jótékony hatást gyakorol a szív egészségére is - a vér triglicerid- és LDL-szintjének csökkentésével, valamint a HDL-szint növelésével segít a vérnyomás normál szintjének megőrzésében. 

Túlsúly - Emésztéssegítő hatásával hozzájárul a fogyókúra sikerességéhez, jó vízmegkötő képessége jóvoltából továbbá a chia mag könnyen eltelíti a gyomrot, így fogyasztása után hosszabb ideig érezzük magunkat jóllakottnak. A chia magban megtalálható fehérjék szintén segítenek az étel utáni sóvárgás leküzdésében és a kalóriafogyasztás csökkentésében, így kiváló összetevője bármilyen diétás étrendnek.

Diabétesz - A szervezet inzulinrezisztenciájának csökkentésével a chia mag segítséget jelent az inzulinszint beállításában. Magas rosttartalma révén lassítja a szervezetben a szénhidrátok lebontását és cukorrá alakítását, így megelőzi az étkezések utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést -  a chia mag tehát fontos szerepet foglalhat el a 2-es típusú cukorbetegek étrendjében.

Felhasználás: Joghurthoz, müzlihez, tejtermékekhez, levesekhez, salátákhoz, öntetekhez, süteményekhez egyaránt hozzáadható, nem változtat azok eredeti ízén. Vízbe keverve bezselésedik.

Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom 1650 kJ / 400 kcal;
Fehérje: 20 g;
Szénhidrát: 17 g;
Abból cukorfélék: 0-1 g;
Zsír: 31 g: abból telített zsírsavak: 3,1 g,

egyszeresen telítetlen zsírsavak: 1,9 g, többszörösen telítetlen zsírsavak: 25,0 g: abból n-3-zsírsavak (Omega 3): 18,6 g, n-6- zsírsavak (Omega 6): 4,8 g, n-9- zsírsavak (Omega 9): 1,6 g; Rostanyagok: 37,9 g;  Nátrium: 0 g.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Maruszja2019. 09. 15.

  jó ár érték

Szilvi2017. 02. 03.

  Jó ár érték arány

Anonim Felhasználó2016. 10. 17.

  Korrekt ár/mennyiség érték

Vadmacska2016. 09. 07.

  Egészséges, finom és nem drága.

Anonim Felhasználó2016. 06. 21.

  Laktató,ízesíthető amilyenre szeretném

Anonim Felhasználó2015. 07. 19.

  Elég keveset fogyasztottam belőle, így még nem tudok véleményt írni róla