AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Nature Cookta Fekete Ribiszke liszt

Nature Cookta Fekete Ribiszke liszt

Márka: Nature Cookta
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 250 g
Ezt a terméket jelenleg 5 vásárló nézi.
5999884818380
Aktuális ár:
1 673 Ft
Egységár:
6,69 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
A fekete ribiszke egy eurázsiai cserje termése, melyet évszázadok óta számos egészségügyi probléma kezelésére használnak. A népi gyógyászatban gyulladásos megbetegedések esetén, vérnyomáscsökkentőként és természetes vizelethajtóként alkalmazták.

Tény, hogy ebben a kis gyümölcsben meglepően széles skálája található meg a vitaminoknak, ásványi anyagoknak és nyomelemeknek. Rendkívül magas C-vitamin tartalma az immunerősítésben segíthet, ezen kívül E- és B-vitaminokban is gazdag. Jelentős vas- és mangántartalmának köszönhetően fogyasztásával növelhetjük testünkben található vörösvértest mennyiségét, így a fekete ribiszke finom és egyszerű alapját képezheti a vashiány megelőzésének, illetve kezelésének. Fontos kiemelni a további ásványi anyagokat, melyek megtalálhatóak a fekete ribiszkében: kobalt, rubidium, szelén, bróm, réz, cink, kálium, magnézium, foszfor, kálcium és kén tartalma is jelentős. Ráadásul ezek mindegyike szerves vegyületként van jelen a gyümölcsben, tehát a szervezet számára kifejezetten jól hasznosítható anyagként.

A fekete ribiszke különlegessége, hogy minden más piros bogyós gyümölcsnél magasabb arányban tartalmazza az úgynevezett anthocianidin flavonoidokat (a gyümölcs 100 grammja csak antocián-származékokból több,  mint 500 mg-ot tartalmaz). Ezek tulajdonképpen olyan festékanyagok, melyeket antioxidánsként termel a növény, hogy biztosítsa magának a kórokozók elleni sejtvédelmet. Ugyanígy, a fekete ribiszke bevitelével az emberi test számára is kiváló antioxidáns forrásról beszélhetünk, rendszeres fogyasztásával természetes védelmet biztosíthatunk szervezetünk számára a káros hatásokkal szemben.

Ezen kívül a fekete ribiszke héjában található bizonyos ballaszt anyagok jótékony módon hatnak az emésztő szervek mérgektől való megtisztulására is, ezúton pedig a megfelelő bélflóra kialakulására. Magas csersav tartalma továbbá természetes módon képes szabályozni a gyomor működését.

A Nature Cookta Fekete ribiszke liszt gyakorlatilag rendelkezik az alapanyagként használt gyümölcs minden élettanilag pozitív hatásával. A liszt készítése során első lépésként kipréselik a gyümölcs levét, majd a kapott folyadékmentesített gyümölcshúst héjával együtt megszárítják, végül pedig liszt finomságúra őrlik. Ezzel a módszerrel tulajdonképpen az előállított liszt cukortartalma erősen lecsökken, a benne található hasznos hatóanyagok azonban teljes egészükben megmaradnak.

A Nature Cookta Fekete ribiszke liszt igazi csemegéje lehet a laktózérzékenyek és a paleolit táplálkozást követők konyhájának is, de bármilyen egészséges étrendben bátran használható. A Fekete ribiszke liszttel nem csupán ételeink beltartalmi értékeit növelhetjük nagy mértékben, hanem finom, intenzív ízt is kölcsönözhetünk azoknak. Gyümölcsös krémek, sütemények és töltelékek finom kiegészítője lehet, ezen kívül kókuszkrémmel és édesítővel keverve a gyümölcsös joghurt élményéhez juthatunk.
Tudnivalók
​100 gramm Nature Cookta Fekete ribiszke liszt tápanyagtartalma:
Energia tartalom: 100 Kcal / 418 kJ
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g, ebből cukor: 1 g
Rostok: 30 g
Telített zsír: 0 g
Nátrium: 0 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Összetevők
Szárított feketeribiszke héj, préselt fekete ribiszke gyümölcshús.