Vitaking sea kelp tabletta 90 db

Raktáron

A tenger kincse A Sea Kelp vagyis tengeri moszat tartalmazza a tengerekben jelenlévő nyomelemeket. Ez talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A nyomelemek közül is a jód tartalma a legjelentősebb.

1 754 Ft
egységár: 19,49 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999561257211
Márka:Vitaking
Kiszerelés:90 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vitaking sea kelp tabletta 90 db Részletes leírás

A tenger kincse
A Sea Kelp vagyis tengeri moszat tartalmazza a tengerekben jelenlévő nyomelemeket. Ez talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A nyomelemek közül is a jód tartalma a legjelentősebb.

Miért van szükség egyáltalán nyomelemekre?
Ez a leggyengébb láncszem elmélete. Lehet bármilyen erős egy lánc, ott fog elszakadni, ahol van egy gyenge szem. A táplálkozásra ez úgy vonatkozik, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. A tengeri moszatból álló tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója. Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák. A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét. A Sea Kelp jelentős mennyiségű természetes jódot tartalmaz!

A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:
Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.
Hozzájárul a bőr, köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.
A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.
Szabályozza az anyagcserét.
A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket. Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja. A Vitaking Sea Kelp tablettában 100mg tengeri moszat van, melyből 150mcg a jódtartalom.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.