Bioextra Ferrovit, vas kapszula
Bioextra Ferrovit, vas kapszula - 1.
Bioextra Ferrovit, vas kapszula - 2.

Bioextra Ferrovit, vas kapszula

Raktáron

​Bioextra Ferrovit, étrend-kiegészítő készítmény a megfelelő vérképzésért.  Vas - a nélkülözhetetlen.  A vas emberi szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, anélkül pedig nem lenne életképes a szervezetünk.

2 059 Ft
egységár: 68,63 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5997367701792
Márka:Bioextra
Kiszerelés:30 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Bioextra Ferrovit, vas kapszula Részletes leírás

​Bioextra Ferrovit, étrend-kiegészítő készítmény a megfelelő vérképzésért.
 
Vas - a nélkülözhetetlen.
 
A vas emberi szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, anélkül pedig nem lenne életképes a szervezetünk.
 
Az oxigéndús vér világospiros, míg az oxigénben szegény és szén-dioxidban gazdag vér színe ennél sötétebb árnyalatú. A vér színe a vas oxidációs állapotától függ, amely a vér oxigéntelítettségének következménye. A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk nem képes annak előállítására. Ezért a vasat táplálkozással kell pótolnunk. Mivel a vas felszívódása és biohasznosulása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be. A vérszegénység lehetséges jelei: sápadtság, köröm felületén megjelenő barázdák, a köröm gyakori töredezése, szájszárazság, szájsápadtság, indokolatlan fáradékonyság, koncentráció csökkenés, fejfájás.
 
JÓ TUDNI: Megnövekedett vasszükséglete a reprodukciós korban lévő nőknek van, kritikus csoportokként határozhatóak meg továbbá az 55 év felettiek, valamint a vegetáriánusok.
 
A Bioextra Ferrovit kapszula magas hatóanyag-tartalmának és összetételének köszönhetően eredményesen biztosítja a vasfelszívódás optimális feltételeit. 
Napi egy kapszula biztosítja a felnőtteknek ajánlott napi B6- és B12-vitamin-, vas-, cink-, réz-, folsavbevitel 100%-át, hatékonyan járulva hozzá a normál szellemi és fizikai működés fenntartásához, a fáradtság csökkentéséhez.

Vas: A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt és hemoglobin képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, a normál szellemi és fizikai működés fenntartásához, a fáradtság csökkentéséhez. A vas részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a normál oxigénszállításban. A vas szerepet játszik a sejtosztódásban is.

Cink: hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál DNS szintézishez.

Réz: hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a haj és a bőr normál pigmentációjához, , a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban.

B6 és B12 vitamin: hozzájárul a normál vörösvérsejt képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Folát (folsav): hozzájárul a normál vérképzéshez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A folát a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.

Tények a vaspótlásról:


Hazánkban csaknem minden 2. ember anaemiás, főként vashiányos, noha a szervezet nagy vasraktárral rendelkezik. Ha egy egészséges férfi egyáltalán nem fogyasztana vasat, 8 év alatt válna anaemiássá, de nőkben kisebb a vasraktár a menses, terhesség, szülés, szoptatás okozta vasvesztés miatt.

A vas biológiai hozzáférhetősége fontosabb, mint a táplálék vastartalma. A napi vasbevitel 10-15 mg, de csak 5-10%-a szívódik fel. A húsfélékben levő vas hasznosítható legjobban. Segíti a felszívódást a C-vitamin, B-vitaminok és a réz. Az átlagos étrend fedezi a vasszükségletet, de nőknél a rendszeres vérzés miatt labilis az egyensúly. A vashiány tünetei a szédülés, fejfájás, fáradékonyság, hajhullás és nyelvgyulladás.

A vashiányos anaemiaoki terápiát igényel. A vashiány főbb okai a vérvesztés (gastrointestinalis, nőgyógyászati), fokozott szükséglet (gyermekek, serdülők, sportolók), rossz felszívódás, hiányos bevitel. A több hónapos per os kezelés az anaemia megszüntetése mellett a vasraktárak feltöltésére irányul. Parenteralisadása a mellékhatások és a rossz hasznosulás miatt csak súlyos felszívódási zavarban indokolt.

A vashiányhoz egyéb hiányállapot is társulhat. Terhesség, alkohol-abusus esetén folsavval együtt adandó, vegetáriánus étrend mellett B12-vitaminnal. Időseknél és súlyos felszívódási zavarban más nyomelemek is hiányozhatnak.

A vas mellett rezet, cinket és B-vitaminokat tartalmazó étrend-kiegészítő hatékonyabb vasfelszívódást biztosít, erősíti az immunrendszert, antioxidáns hatású, csökkenti a fáradságérzetet, támogatja a vérképzést, javítja az étvágyat, kedvező a bőrre és a hajra.
 
Adagolás: napi 1 kapszula.

OÉTI által notifikált termék.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 08. 31.

  Ár-értékben nagyon jó.

Anonim Felhasználó2019. 01. 22.

  Jó vaspótló, jó ár-értékarányú

Tiricz Istvánné2018. 11. 04.

  csomag nem érkezett meg .

Vámos Mónika Anna2018. 10. 19.

  7. Napja szedem de a folytonos faradtsagomat enyhítette. Szóval remélem hosszútavon és jó lesz :)

Anonim Felhasználó2017. 12. 02.

  Enyhe vashiány miatt szedem, nem vagyok tőle olyan fáradt, a bőröm se szürkés és fakó mostmár.

  Kicsit székrekedést okoz, de ez a legtöbb vastablettával így van.

Anonim Felhasználó2017. 09. 23.

  Hamar érezni a hatást.

Anonim Felhasználó2017. 06. 22.

  Magas hatóanyag tartalmú, nagyon jó ár-érték arányú termék.

hornyák kitti2017. 05. 25.

  csökkenti a fáradékonyságot

Még több mutatása