Drogstar chia mag 100 g

Drogstar chia mag 100 g

Nincs raktáron

A chia mag gazdag forrása az antioxidánsoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak, fehérjéknek és omega 3 zsírsavaknak. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású, segíthet a szív egészségének védelmében. .

Kosárba
EAN kód:5999886431754
Márka:Drogstar
Kiszerelés:100 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Drogstar chia mag 100 g Részletes leírás

A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.

A Chia mag nagyon fontos forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak amilyenek az omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak. Ezen kívül gazdagon található benne természetes rost, így támogatja az emésztőrendszer működését. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mint például kálcium, magnézium, vas, foszfor és kálium. Teljes értékű fehérje forrás, tehát mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, így vegetáriánusoknak különösen ajánlott a fogyasztása. Mivel magas az antioxidáns tartalma, így szabadgyökfogó hatású.

A chia magnak jóformán semmi kalóriatartalma, magas a rosttartalma, hamar eltelíti a fogyasztóját és jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet, sűrű géllé alakul, kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását, diétázóknak tehát ideális. A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, de önmagában is fogyaszthatjuk, gyümölcslébe, tejbe vagy épp joghurtba, kefirbe keverve. Mivel nincs karakteres íze (a szétrágott magoknak enyhén diós aromájuk van), így szinte bármihez hozzáadhatjuk.

A desszertek között a különféle pudingok és turmixok, smoothie-k kapcsán merülhet fel a chia mag felhasználása. Chia magból könnyedén készíthetünk pudingot, hiszen jól megszívja magát, és kellemes, kocsonyás állagú lesz. A magokat őrölt formában a különféle tésztaalapú ételekhez is hozzáadhatjuk, mivel gluténmentes, így könnyedén kiváltható vele a liszt, sőt sokan a tojás kiváltására is folyadékkal kevert, megkocsonyásodott chia magot használnak.

Ha nem szeretnénk étkezéshez kötni a chia mag használatát, akkor a legegyszerűbb, ha a mexikóiak után szabadon mi magunk is chia frescát készítünk, ami semmi más, mint egy teáskanálnyi maggal meghintett gyümölcslé, amelyet nagyjából 10 percet pihentetünk, hogy a magok megpuhulhassanak.

Napi 15g chia magnál többet ne fogyasszunk!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.