D-mannóz egy természetben fellelhető egyszerű, glükóz molekulával rokon cukormolekula, amely sokféle gyümölcsben megtalálható, pl. az almában, a kék és a vörös áfonyában.
A D-MANNOSE hatékonyságát még nem igazolják szakmailag lektorált kutatások, de az évszázados tapasztalatokon alapuló népi gyógyászatban a kék és vörös áfonya alkalmazásakor tett megfigyelések, és számos modern-kori klinikai tapasztalat is úgy tartja, hogy az E.coli hozzákapcsolódik a D-MANNOSE molekulához, egy olyan komplexet alkotva, ami már ki tud ürülni a vizelettel.
Ezért a D-MANNOSE alkalmazása jótékonyan hathat az E.coli okozta húgyúti fertőzések "felfázás" és makacs, folyton visszatérő hólyaghurut esetén is.
Felhasználási javaslat: egy csapott teáskanál (2g) port keverjen el vízzel, cukrozatlan teával vagy natúr gyümölcslében, fogyassza naponta egy-két alkalommal.