Trendavit chia mag 500g
Trendavit chia mag 500g - 1.
Trendavit chia mag 500g - 2.

Trendavit chia mag 500g

Raktáron

A Chia mag természetes szuperélelmiszer. Az egyik legjobb növényi Omega-3 forrás. Ezen kívül magas az ásványi anyag tartalma és értékes rostforrás. .

1 746 Ft
egységár: 3,49 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5997880504139
Kiszerelés:500 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Trendavit chia mag 500g Részletes leírás

A Chia mag vagy más néven aztékzsálya-mag egyedi élelmiszer a maga nemében, köszönhetően annak, hogy nagyon magas koncentrációban tartalmaz számos, az emberi szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagot.

Amióta a 90-es évek tudományos kísérletei rávilágítottak arra, hogy növelni kell az Omega 3 zsírsavak fogyasztását a szívbetegségek, a cukorbetegség, a rák, a depresszió megelőzése érdekében, a Chia mag újra jelentős szerepet kapott a táplálkozásban.

Mi teszi a Chia magot különlegessé?

• magas az Omega 3 zsírsav tartalma (15 g Chia mag annyi Omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac)
• növényi termék, így koleszterinmentes
• gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
• telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
• proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz
• kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz
• magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium
• felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban
• könnyen emészthető
• évekig tárolható

A Chia-mag jótékony hatásai:
• Sportolók és testépítők kiváló táplálék kiegészítője lehet az állati fehérjefogyasztás részleges kiváltására.
• Hatásos és gyors segítség lehet a súlyfelesleg leadásában, mert az ételekhez adva növeli azok tömegét, de a kalóriáját csak kis mértékben, használatával mégis tápanyagban gazdag ételhez juthatunk. Természetes alkotóanyagainak köszönhetően növeli az állóképességet, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segít a testsúly csökkentésében. Az élelmi rostok hozzásegítenek a jóllakottság érzéséhez, ezzel minimálisra csökkentve annak a veszélyét, hogy többet együnk, mint amire a szervezetünknek szüksége van. A természetes rost kalória nélkül megnöveli a gyomor tartalmát, a gyomorban felszívja a vizet, megnő a térfogata, ezáltal sokkal gyorsabban telítettnek érezhetjük magunkat. Nagy segítséget nyújt a szénhidrátok anyagcseréjében azáltal, hogy késlelteti a gyomor kiürülését, valamint gyorsítja a szénhidrátok vérbe történő kibocsátását.

• A Chia magban megtalálható Omega-3, fehérje, kálcium, vas, magnézium, kálium és természetes rostok fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, hozzásegítenek a jó közérzet, kiegyensúlyozottság eléréséhez, segítik a sejtregenerálódást és az emésztést.

• Az Omega 3 esszenciális zsírsavak fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri funkciók működésben, a mentális egészség és más testi funkciók terén is.

Felhasználás: A chiamagnak nagyon erős a vízmegkötő-képessége, így a tömege tízszeresére is képes megduzzadni. Ezáltal gélt képez, ami alkalmas a tojás helyettesítésére tészták, sütemények, vagdaltak készítésekor. A chiamagból készült puding egyre elterjedtebb, hiszen számos módon variálható, kedvünk szerint ízesíthető. Többféle sütemény is készíthető belőle. A kis fekete magok belekeverhetők turmixokba, smoothie-kba, levesekbe, kásákba, müzliszeletekbe, kenyerekbe, péksüteményekbe.

Összetevők: chia mag fekete 

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

T. S.2023. 07. 03.

  Szép nagyszemű mag