AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
Vitamin Station Légúti allergia gyorsteszt

Akciós! Vitamin Station Légúti allergia gyorsteszt

Márka: Vitamin Station
KIFUTÓ TERMÉK!
3-6 munkanap múlva Önnél
  • kiszerelés: 1 db
Ezt a terméket legutóbb 12 napja vették meg.
5060276660068
Eredeti ár:
7 860 Ft
Aktuális ár:
6 288 Ft
Megtakarítás:
1 572 Ft (20%)
Egységár:
6 288,00 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 16 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 34716.
Termékleírás
A Légúti allergia teszt működési elve

Az Imutest Légúti allergia gyorsteszt egyszerű, biztonságos és pontos teszt a Macska, Poratka és Fűpollen allergének ellen termelt Immunoglobulin E (IgE) allergia antitestek magas szintjének vérből történő kimutatására. A magas IgE szint az allergiára való fokozott hajlammal hozható összefüggésbe.

A teszt minimális vérmintát igényel, amelynek levétele higiénikus és minimális kellemetlenséggel járó folyamat. Az Imutest eredményei jól korrelálnak a laboratóriumi tesztekkel, azonban jelenleg nem létezik olyan standard módszer az allergia diagnosztizálásra, amely teljes mértékben pontos értékeket adna.

16 éves kor alatti gyermek vizsgálata szülő által végzendő. Gyógyszerszedés szüneteltetése nem szükséges a teszt használatakor. A teszt csak minimális vérmintát igényel, amelynek levétele higiénikus és minimális kellemetlenséggel járó folyamat.

A gyorsteszt előnyei:

egyszerű, gyors használat,
4 egyszerű lépés a pontos eredményért 30 perc alatt
otthon kényelmesen, egyszerűen és gyorsan elvégezhető egy csepp vérből
gyermekeken is elvégezhető, korhatár nélkül!
laboratóriumi pontosságú
A teszt az év bármely szakaszában használható. Nem szükséges az allergiás tünet megléte a teszt elvégzésekor.
egészségpénztárban elszámolható termék

Mik lehetnek az allergia tünetei?

viszkető orr, orrdugulás, orrfolyás,
viszkető, fájó, piros, könnyes szemek
tüsszentés,
fejfájás
száraz, fájó, viszkető torok, köhögés, nyelési vagy beszéd nehézségek
köhögés, asztmás légzés
ekcéma, viszkető bőr, bőrpír, kiütések

Kiknek ajánljuk a Légúti allergia gyorstesztet?

azoknak, akik a fenti tüneteket észlelik magukon,
akiknek visszatérő panaszaik vannak, és szeretnék megtudni, hogy légúti allergia áll-e a hátterében
abban az esetben is érdemes ellenőrizni az IgE szintet, ha a családban előfordult már allergiás megbetegedés, mivel az allergiára való hajlam örökölhető

Általános tudnivalók az allergiáról

Az immunrendszer egyik legfőbb feladata, hogy szervezetünket megvédje a nem kívánt betolakodóktól, mint például a fertőzést és betegséget okozó baktériumoktól és vírusoktól. Az allergiás megbetegedésben szenvedő személyeknél az immunrendszer az ártalmatlan anyagokat (allergének) is betolakodóknak ismeri fel. Annak érdekében, hogy a szervezet megvédje magát, specifikus antitesteket (IgE) termel ellenük, melyek hatására más immunsejtekből allergiás tüneteket kiváltó anyagok szabadulnak fel. Ezek együttesen okozzák az allergiás tüneteket.

Az allergia, mint népbetegség egyre elterjedtebb a világon. Becslések szerint a világon minden harmadik embert érint élete folyamán, Magyarországon pedig minden évben 2 millió ember (a népesség 20 %-a) érdeklődik az allergiás megbetegedésekre irányuló kezelések iránt.

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljon orvosával, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

A Légúti allergia teszt a vérben található IgE szintjét méri, ezáltal alkalmas az allergiás túlérzékenység kimutatására.

A Légúti allergiateszt tartalma:

az ujjbegyszúró lándzsa
a kapilláris,
a reagenst tartalmazó zacskó,
a tesztegységet tartalmazó alumínium tasak,
használai utasítás.

A teszt használata

A vérminta gyűjtése

A teszt elvégzéséhez csak egy kis vércseppre van szüksége, aminek a levétele egyszerű folyamat és csak egy enyhén kellemetlen. NE használja az ujjbegyszúró lándzsát, ha arról a kék kupak jelölése hiányzik.

A szabad kéz hüvelykujjával óvatosan végezzen az ujjbegy felé haladó nyomó mozdulatokat azon az ujján, ahonnan a mintavétel történik (a középső vagy a gyűrűs ujj a legjobb).

Csavarja és tépje le a kék kupakot az ujjbegyszúró lándzsáról, hogy szabaddá váljon az eszköz fehér, rugós feje. Az ujjbegyszúró lándzsák a kupak levételét követően az ujjbegyre nyomás útján aktiválódnak. Hüvelykujja és mutatóujja segítségével fogja meg a lándzsát a két oldalánál fogva és végezzen egy határozott nyomó mozdulatot az ujjára addig, amíg egy kattanást nem hall. Az egyszer használatos tű, szúrás után azonnal visszaugrik a helyére és többször nem használható. Egy száraz törlőkendővel törölje le az első vércseppet. Ha nehézségei támadnak az ujjbegyszúró használatával, illetve a megfelelő mennyiségű vér levételével, keresse fel a termék helyi forgalmazóját. Nagyon fontos, hogy a lándzsát határozottan nyomja az ujjbegyvég irányába, különben nem tud helyes szúrást végezni

A szükséges vérmennyiség összegyűjtése

A megszúrt ujját még felfelé tartva, folytassa a szabad keze hüvelykujja segítségével az ujjbegy felé történő gyengéd masszírozást egy nagy vércsepp megjelenéséig. A megszúrt ujját még mindig felfelé tartva, érintse a vízszintesen tartott kapillárist a vércsepphez, hogy az felszívja a szükséges mennyiségű vért. Addig folytassa a kapillárisba a minta gyűjtését, amíg a vér eléri a vonalat. A kapilláris reakció hatására a kapilláris a jelzésig automatikusan feltöltődik vérrel.

FIGYELMEZTETÉS: A kapilláris vérrel való feltöltődése automatikus: Soha ne nyomja össze a ballont a mintavétel alatt. Túl sok vagy túl kevés vérmennyiség használatával téves eredményeket kaphatunk.

A vérminta becseppentése a teszt egységbe

A vérminta kiengedéséhez érintse a kapilláris hegyét a teszt egységen található kisebb lyukba, majd a ballon összenyomásával nyomja a vért a lyuk aljába. Ha a vér nem jön ki, tartsa a kapillárist a lyukra merőlegesen, majd a kapilláris mindkét oldalán lévő fekete jelzésnél fogva nyomja össze a ballont. Várjon megközelítőleg 1 percet, amíg a vérminta felszívódik, majd dobja ki a kapillárist.

Reagens hozzáadása

Óvatosan csavarja le a reagenst tartalmazó fiola kupakját, majd öntse annak tartalmát a nagyobb lyukba. Ezután várjon pontosan 10 percet. Ne mozgassa vagy emelje fel a teszt egységet, miután hozzáadta a reagenst! Ha a reagenst tartalmazó fiola nem teljesen van feltöltve halványkék folyadékkal, keresse fel a termék helyi forgalmazóját.

A csúszka kihúzása

Csak a pontosan 15 perces várakozás után emelje fel a teszt egységet vízszintesen tartva, és húzza ki a kék csúszkát, amíg érzi, hogy az bekattant a helyére. Ekkor a teszt működésére utaló jelzés ü kékről fehér színre változik. Tegye le a teszt egységet egy vízszintes felületre és hagyja azt zavartalanul állni. Ha nagyon magas az IgE antitestek szintje, 15 percen belül egy vagy több pozitív eredményt fog kapni. Ettől függetlenül szükséges a 30 percet kivárni, hogy megbizonyosodjunk a negatív eredményről.

Eredmények kiértékelése

Kontroll vonal:

Olvassa le a csíkokat fentről (C) lefelé haladva.

A (C) jelzés melletti rózsaszín vagy piros csík jelzi, a teszt megfelelő működését. Ha itt nem látható rózsaszín vagy piros csík, akkor a teszt nem használható.

Teszt eredmények

A T1, T2 vagy T3 jelzések mellett megjelenő rózsaszín vagy piros csíkok magas IgE szintet jeleznek, ami Önnek az adott allergénnel szembeni érzékenységére utal.

T1 = MACSKA

T2 = PORATKA

T3 = FŰ POLLEN

A pozitív eredmény megerősítéséhez elengedhetetlen a jelenlegi vagy korábbi tünetek megléte.

A T1, T2 vagy T3 jelzések valamelyike vagy mindegyike mellett, megjelenő halvány rózsaszín csíkot is pozitív eredménynek kell minősíteni.

Amennyiben az IgE szintje meghaladja az átlagértéket, konzultáljon orvosával, aki specifikus, az allergén anyagokat pontosan meghatározó vizsgálatokat rendelhet el, ami a későbbiekben személyre szabott kezelést tesz lehetővé.

Az eredmény értékelésénél a halványan megjelenő csík hogyan értelmezendő?

Természetesen fénynél nézve a halványan megjelenő csík is emelkedett IgE szintet jelent.

Anti-hisztamin tartalmú gyógyszer szedése befolyásolja az allergiateszt értékelhetőségét?
A gyorstesztek a vérben lévő IgE specifikus antitestek szintje alapján határozzák meg az eredményt, amelyre ezek a gyógyszerek nincsenek hatással.

A teszt elvégzése helyettesíti az orvosi konzultációt?

A teszt elvégzése elővizsgálatra alkalmas. Pozitív eredmény esetén, forduljon orvosához!

A vérminta becseppentése esetén probléma-e a buborékok megjelenése?

Igen, a vérminta becseppentésekor ügyeljen a buborék mentességre, ugyanis ez befolyásolhatja a mérési eredményeket.

A teszt futása alatt megmozdíthatom a tesztkazettát?

Ne mozdítsa el, vagy emelje fel a tesztkazettát addig, amíg nem telt le a termékleírásban feltüntetett időtartam.

Egyetlen ujjbegyszúrásból több teszt is elvégezhető?

Egy ujjbegyszúrásból több allergiateszt is elvégezhető, ügyelve a megfelelő vérmennyiségek becseppentésére.

Mennyire fontos az inkubációs idők betartása?

Mindig ragaszkodjon a használati leírás 4. pontjában feltüntetett inkubációs időkhöz.

Mire kell ügyelnem a vérminta becseppentésekor?

A vérminta becseppentésekor nagyon fontos, hogy a minta teljes tartalmát a lyuk aljába nyomjuk ki és ne a lyuk falára.
Figyelmeztetés
Ez a teszt külsőleg használatos in vitro diagnosztikai eszköznek minősül.
Ne nyelje le egyik alkotórészét sem!
A teszt használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást! A teszt csak akkor ad megbízható eredményt, ha a használata során valamennyi utasítást betartották. Szigorúan kövesse a megadott vér és puffer oldat mennyiségeket, csakúgy, mint a leolvasási időket.
A teszt +4 C° és +25 C° között tárolandó.
Semmiképpen ne fagyassza le!
Ne használja a terméket, ha a csomagoláson jelzett szavatossági idő lejárt, vagy ha a belső védőcsomagolás megsérült.
A teszt csak egyszeri meghatározásra alkalmas, többször ne használja fel!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Használat után a teszt valamennyi tartozéka eldobható a háztartási hulladékok közé.
A gyorsteszt orvostechnikai eszköz, mely EP számlára is elszámolható. Kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
A teszt gyermekeken is elvégezhető?
A teszt alkalmas gyermekek/felnőttek (bármely korban) szűrésére. 16 éves kor alatti gyermek vizsgálata szülő által végzendő.
Bemutató videó