AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Antigua Barna Nádcukor 500 G

Márka: Antigua
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 500 g
Ezt a terméket jelenleg 5 vásárló nézi.
8000043061206
Aktuális ár:
410 Ft
Egységár:
0,82 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Miért egészségesebb a nádcukor a fehércukornál?

A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.

A fehércukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).

A nádcukor tehát sokkal egészségesebb a finomított fehércukornál!

Valódi nádcukor és „barnacukor”

Széles körben kaphatóak olyan „barnacukor”-nak nevezett termékek, melyek meglovagolva az egészséges táplálékok iránti megnövekedett igényt, megtévesztik a tájékozatlan vásárlókat. A nádcukorhoz hasonló megjelenésű termék ugyanis fehércukorból készül nádmelasz (mint színezőanyag) hozzáadásával. Ez a „trükk” azonban nyilvánvalóan nem befolyásolja annak egészségességét, vagyis a „barnacukor” ugyanolyan egészségtelen, mint a fehércukor. Keressük a valódi nádcukrot, ha egészségesebb édesítőszerre vágyunk!

A nádcukor felhasználása

A nádcukornak a fehércukorhoz képest természetesebb, kicsit lágyabb, enyhén karamellás íze van. Használhatjuk süteményekhez, italokhoz, befőzéshez, illetve minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehércukrot adtunk volna!

Hogyan készül a nádcukor?

A jól termő vidékeken a cukornád egészen magasra megnő, akár 3 méteresre is. Mire beérik, a leveleinek nagy része leszárad, de azért néhány zöld még ilyenkor is marad rajta. Sok helyen a földet aratás előtt leégetik, hogy megszabaduljanak a nádszárakon lévő elszáradt levelektől , illetve valamelyest a nádat borító viaszos rétegtől is. A tűz viszont hamar leég, így maga a nádszár, illetve annak cukortartalma nem szenved különösebb kárt.
Figyelmeztetés
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!