Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000 g

Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000 g

Raktáron

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli, édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt, mint a kalács, beigli, kakaóscsiga.

3 535 Ft
egységár: 3,54 Ft / g
Kosárba
EAN kód:5999564153725
Márka:Szafi
Kiszerelés:1000 g
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000 g Részletes leírás

Diós- mákos beigli recept:

Tészta hozzávalói kb. 450 grammos bejglihez:
125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
20 g Szafi Reform por eritrit – nagyon fontos, hogy por állagú legyen, sima porcukorral is készíthető, annak, aki fogyaszt cukrot!
0,5 g himalaya só
10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
140 g szoba hőmérsékletű víz

Bejgli töltelék hozzávalói:

DIÓS:
80 g darált dió
40 g Szafi Reform kristályos eritrit – aki fogyaszt cukrot annak kristályos cukor is jó
1 citrom reszelt héja
késhegynyi bourbon vanília őrlemény
5 g útifűmaghéj
20 g hozzáadott  cukormentes sűrű sütésálló sárgabaracklekvár, vagy helyettesíthető esetleg sütésálló kemény narancslekvárral – folyékony, híg lekvár nem jó, és muszáj bele NEM LEHET KIHAGYNI, és pont ennyi amennyit írtam, 1 grammal sem több, vagy kevesebb!
25 g mazsola vagy más aprított aszalt gyümölcs – akár ki is hagyható, de szerintem nem érdemes

MÁKOS:
80 g darált mák
40 g kristályos eritrit – aki fogyaszt cukrot annak kristályos cukor is jó
1 citrom héja
5 g útifűmaghéj
30 g hozzáadott cukormentes sűrű sütésálló sárgabaracklekvár – helyettesíthető kemény sütésálló szilvalekvárral, esetleg kemény sütésálló áfonya lekvárral vagy házi kemény lekvár is jó (amiben megáll a kanál ???? )  folyékony, híg lekvár nem jó, és muszáj bele NEM LEHET KIHAGYNI, és pont ennyi amennyit írtam, 1 grammal sem több, vagy kevesebb!
20 g frissen facsart narancslé – 1 grammal se legyen több, vagy kevesebb!
25 g mazsola vagy más aprított aszalt gyümölcs – akár ki is hagyható, de nem érdemes

Kenéshez:
10 g frissen facsart narancslé (természetesen, aki nem tojásérzékeny, és nem is vegán, az tojássárgájával is lekenheti!)
Mérjük ki egy edénybe a folyékony összetevőket, majd adjuk hozzá a sót /édesítőt keverjük jól el, végül a liszttel együtt gyúrjuk jól össze (először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 2 per alatt gyúrhatóvá válik, ne adjatok hozzá plusz lisztet!).

Összeállítás után 5 percig pihentessük a tésztát.

Ezalatt keverjük ki a tölteléket: Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd kézzel vagy kanállal gyúrjuk bele a nedves összetevőket is. Az összetevőket külön edénybe mérjük ki, hogy véletlenül se menjen bele több!
20×25 cm-es lapot nyújtsunk a tésztából. (Aki nem tapadásmentes felületen nyújtja, lehet, hogy igényelni fog 2 gramm lisztet a nyújtás)
Töltsük meg a választott töltelékkel, úgy hogy a széleitől 1,5 cm. szabad helyet hagyjunk ki, a felső végétől pedig 3,5 cm-t. Miután rásimítottuk a tölteléket, hajtsuk be a (rövidebb) oldalsó széleket.
Végül amennyire csak lehet szorosan tekerjük fel a hosszanti oldaláról, majd fektessük olajjal lekent zsírpapírra. Az olajozás avégett fontos, hogy ne ragadjon rá a narancslével lekent tészta!

Megjegyzés a töltelékkel kapcsolatosan:
A tölteléket nem kell megfőzni, és nem is lesz túl száraz ilyennek kell lenni, sütés közben az eritrit megolvad benne, ezért jó állagú lesz! Ne adjatok hozzá plusz vizet/lekvárt/narancslét mert úgy túl híg lesz és szét fog repedni oldalt a bejgli!
A fenti töltelék pont egy rúd bejglihez van kikísérletezve, se kevesebbet se többet ne tegyetek bele.
Ha nem így készítitek szét fog repedni a bejgli!!!
Sütés előtt narancslével kenjük le, és a tetejét  vastag szívószállal szurkáljuk meg kb. 7 helyen.

Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon (tehát nem légkeverésen!) 30 percig, majd kenjük le újra és süssük tovább 200 fokon 22 percig. (nagyon erős sütő esetén lehet, hogy pár perccel rövidebb ideig is elég sütni).
Miután kivettük a sütőből még forrón fújjuk vagy kenjük le olajsprayvel, hogy fényesebb és szebb legyen! Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd szeleteljük.

Tárolás: Szobahőmérsékleten folpackban (napokig eláll), vagy szeletelve le is fagyasztható!

Forrás: szafireceptekblog

Összetevők:  Gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
energia: 1398 kJ / 331 kcal
zsír: 1.9 g 
amelyből telített zsírsavak:  0.5 g 
szénhidrát: 65.2 g
amelyből cukrok: 2.1 g 
rost: 13.8 g 
fehérje: 6.5 g 
só: 0.03 g 

Szafi Free Expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz 1000 g Figyelmeztetés

Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.)

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.