Biomenü Bio Chia Mag 250 g

Biomenü Bio Chia Mag 250 g

Nincs raktáron

Biomenü bio chia mag teljes értékű fehérjeforrás. Készítsen tápanyagban gazdag ételeket, keverje joghurtba, pudingba, műzlibe. .

Kosárba
EAN kód:5999886305369
Kiszerelés:250 db
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biomenü Bio Chia Mag 250 g Részletes leírás

A chia mag gazdag forrása az antioxidánsoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak, fehérjéknek és omega 3 zsírsavaknak. Immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású, segíthet a szív egészségének védelmében.

A chia az ajakos növények családjába tartozó növény, amelyet eredetileg az aztékok termesztettek Mexikóban. A Chia mag mint egy újonnan felfedezett élelmiszer lehetőséget biztosít, hogy rendszeres fogyasztásával egészségesebbé tegyük étrendünket, mivel nagyon magas százalékban tartalmaz Omega 3 zsírsavakat, antioxidánsokat, élelmi rostokat, ásványokat és vitamint. A chia magban nagy mennyiségben található kalcium, valamint foszfor, kálium, nátrium, cink, réz, mangán is van benne.

A chia magnak jóformán semmi kalóriatartalma, magas a rosttartalma, hamar eltelíti a fogyasztóját és jóllakottságérzetet okoz, mert felszívja a vizet, sűrű géllé alakul, kitölti a gyomrot, és lassítja a szervezetbe jutó cukrok felszívódását, diétázóknak tehát ideális. A magokat hozzáadhatjuk a reggeli gabonapehelyhez, müzlihez, de önmagában is fogyaszthatjuk, gyümölcslébe, tejbe vagy épp joghurtba, kefirbe keverve. Mivel nincs karakteres íze (a szétrágott magoknak enyhén diós aromájuk van), így szinte bármihez hozzáadhatjuk.

A desszertek között a különféle pudingok és turmixok, smoothie-k kapcsán merülhet fel a chia mag felhasználása. Chia magból könnyedén készíthetünk pudingot, hiszen jól megszívja magát, és kellemes, kocsonyás állagú lesz. A magokat őrölt formában a különféle tésztaalapú ételekhez is hozzáadhatjuk, mivel gluténmentes, így könnyedén kiváltható vele a liszt, sőt sokan a tojás kiváltására is folyadékkal kevert, megkocsonyásodott chia magot használnak.

Ha nem szeretnénk étkezéshez kötni a chia mag használatát, akkor a legegyszerűbb, ha a mexikóiak után szabadon mi magunk is chia frescát készítünk, ami semmi más, mint egy teáskanálnyi maggal meghintett gyümölcslé, amelyet nagyjából 10 percet pihentetünk, hogy a magok megpuhulhassanak.

Napi 15g chia magnál többet ne fogyasszunk!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.