Agrodrug hántolt köles 250 g

Agrodrug hántolt köles 250 g

Raktáron

A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású, rendkívül tápláló, könnyen emészthető, gluténmentes. A és B vitamint és lecitint tartalmaz. Szalicilsav tartalma serkentő hatással van a hajra és a körömre.

496 Ft
egységár: 1,99 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5997841300015
Kiszerelés:250 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Agrodrug hántolt köles 250 g Részletes leírás

A köles fehérjetartalma 10-15 %. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy mennyiségű E-vitamin található. Ásványi anyagai közül érdemes megemlítenünk a káliumot, foszfort, magnéziumot és kalciumot. A kálium a szívizom működését szabályozza, míg a magnézium és a foszfor a szellemi munkánál a fáradság ellen nyújthat védelmet. Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket stb. Különösen gazdag a B-vitaminok: csoportjában, mint B1-vitamin, B2-, B6-, B1-vitamin, pantoténsavban és nikotinsavamidban. Köles, mint szépítő gabonafajta: fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket, véd a fogszuvasodástól, biztosítja a szép arcbőrt, s késlelteti az öregedést. A kovasav a fluorral együtt hatva gondoskodik az egészséges fogakról és szilárd körmökről. További kovasavat tartalmazó alapanyagok a zab, az árpa, a burgonya és a mezei zsurló.

Testsúlycsökkentő-, és karbantartó programoknál szintén nagy jelentőséggel bírnak a vízoldékony rostok, mivel fokozzák a teltségérzetet, csökkentik a tápanyag felszívódás mértékét, és lassítják a gyomor ürülési sebességét. Cukorbetegség esetén a rostok szerepe abban nyilvánul meg, hogy a szénhidrátok felszívódását is mérsékelik, így az étkezést követő jelentős mértékű vércukorszint emelkedés nem alakul ki. A magas koleszterinszint étrendi kezelésében a rostanyagok a koleszterin felszívódás mértékének csökkentésében játszanak szerepet. 100 gramm hántolt köles mintegy 11 g fehérjét, 70,6 g szénhidrátot, 3,9 g zsírt, B1-vitamin, B2-, B6-, és E-vitamint tartalmaz. Energiatartalom 1558 kj.

A köles szinte bármilyen ételhez felhasználhatjuk, jellegzetes ízű és illatú egynyári fűféle. Kitűnő hatást gyakorol a gyomorra, mert könnyen emészthető, magas a rosttartalma, ezáltal a bélrendszer kéményseprőjének számít. Gluténmentes, tehát a lisztérzékenyek egyik legnagyobb barátja.

Egyre ügyeljünk: felhasználás előtt mindig nagyon alaposan öblítsük le. 15-20 perc alatt puhára fő. A köles glikémiás indexe 71.

Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 1,512 kj / 357,0 kcal, zsír 3,9 g – amelyből telített zsírsavak: 1,0 g, szénhidrát: 69,0 g – amelyből cukrok: 2,2 g, só: 0,01 g, fehérje: 9,8 g.


Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.