Vitaking Máriatövis EXTRACT 500mg (80) Caps.

Vitaking Máriatövis EXTRACT 500mg (80) Caps.

Raktáron

A Vitaking Má riatö vis ké szí tmé ny 500mg má riatö vis mag kivonatot tartalmaz. A má riatö vis fé szkesvirá gzatú ak csalá djá ba tartozik.

3 192 Ft
egységár: 39,9 Ft / db
Kosárba
EAN kód:5999561258294
Márka:Vitaking
Kiszerelés:80 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Vitaking Máriatövis EXTRACT 500mg (80) Caps. Részletes leírás

A Vitaking Máriatövis készítmény 500mg máriatövis mag kivonatot tartalmaz.

A máriatövis fészkesvirágzatúak családjába tartozik. Mediterrán vidékről származó, egyéves tüskés növény, 1-1,5 m magasra nőhet. Hazánkban termesztik, de utak mentén, réteken, legelőkön is megtalálható. Sok fényt és meleget igényel, de jó szárazságtűrő. A máriatövis már a középkorban is az elismert gyógynövények közé tartozott, elsősorban epe- és májpanaszok kezelésére használták. Boldogasszony tövise néven elsősorban étvágygerjesztő, hasfájást enyhítő, görcsoldó szerként szerepelt.

Mi van a Máriatövisben?

A máriatövis termése, a magja, a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olajat és fehérjét, de természetgyógyászati szempontból az összefoglaló néven szilimarinnak nevezett vegyületkeverék bír különös jelentőséggel. A szilimarin a májkárosodást megelőző és a máj regenerációját elősegítő hatásáról híresült el.

Naponta késztetjük májunkat a képességeit meghaladó feladatokra, amikor alkoholt fogyasztunk, nehéz, fűszeres, zsíros ételeket eszünk, vagy olyan műanyag ételekkel csillapítjuk éhségünket. Ezért is nagyon fontos az, hogy valamilyen módon megpróbáljuk védeni májunkat, illetve segíteni regenerálódását a rengeteg megterhelés után. Ezt szolgálja ez a speciális gyógynövény amely segít a máj megfelelő működését.

A hosszú távú károsodások megelőzésében fontos szerepe van a máriatövis gátló hatásának, mely a máj szövetének átépülését serkenti, így véd a májzsugor kialakulása ellen. A szilimarin gyulladáscsökkentő hatással is bír, amelynek a krónikus májgyulladás mérséklésében van nagy jelentősége.

A silymarint a ma ismert egyik leghatásosabb májvédő anyag, elvégre nem csupán megakadályozza a máj károsodását, hanem az új sejtek termelődését is serkenti, melyek a sérült sejtek helyére lépnek. Ennél is több, a silymarin több “hagyományos” tünet enyhítésére is alkalmas, ilyenek pl. a fáradtság, az étvágytalanság, valamint a különféle gyomorpanaszok.

Évente legalább egy kúra mindenkinek ajánlott legalább egy hónapos időtartamban. A májbetegeknek és mindazoknak, akik rendszeresen gyógyszert szednek (például szív- és érrendszeri vagy fogamzásgátló készítményt), vagy vegyszerekkel érintkeznek, minimum két hónapos kúra, illetve folyamatos szedés ajánlott, napi két kapszulával, reggel és este.

Vitaking Máriatövis kivonat napi ajánlott mennyisége: Naponta 1 kapszula

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.