Pregnasens terhességi tesztcsík

Pregnasens terhességi tesztcsík

Raktáron

A termék vizeletben humán choriogonadotropin (hCG) kvalitatív kimutatására szolgál, terhesség korai detektálása céljából. A vizsgálat bármely napszakban elvégezhető! A teszt érzékenysége 25 IU/liter hCG.

480 Ft
egységár: 480 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5999888010711
Márka:Pregnasens
Kiszerelés:1 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Pregnasens terhességi tesztcsík Részletes leírás

Milyen terhességi tesztet válasszak?
A terhességi teszteknek formailag három típusa van forgalomban: tesztcsík, kazettás és vizeletsugaras teszt. A különbség felhasználásuk módjában van. A tesztcsíkhoz és a kazettás teszthez egyaránt vizeletet kell gyűjteni egy edénybe vizsgálat előtt. A vizeletsugaras teszthez nem szükséges vizeletet gyűjteni, elegendő a tesztet vizeletsugárba helyezni. A mérés elve és a reagensek, amik végülis az eredményt adják, ugyanazok mindhárom esetben. Tehát tévhit az, hogy például egy kezettás teszt megbízhatóbb, mint egy tesztcsík, pusztán amiatt, mert kazettás.
Vannak jobb, és kevésbé megbízható terhességi tesztek? A drágább feltétlenül jobb?
Általában a tesztcsíkok a legolcsóbbak, a kazettás tesztek közepes árfekvésűek, a vizeletsugaras tesztek drágábbak. Nem biztos, hogy egy kategóriában a tesztek ára és minősége összefügg. Olcsó teszt is lehet jó, drága teszt is működhet rosszul. A fogyasztói árat a beszerzési lehetőségek és a patika árrése alakítja ki, tehát ebben az esetben tévhit az, hogy az olcsó rosszabb, és a drága biztosan megbízhatóbb.

Mennyire érzékeny a Pregnasens teszt?
A teszt érzékenysége 25 IU/liter koncentráció, de ez nem azt jelenti, hogy 24 IU/liter hCG nem látszik, és 25 IU/liter hCG esetén teljes intenzitású tesztcsíkot láthatunk. Minden terhességi tesztre érvényes, hogy a tesztcsík intenzitása fokozatosan növekszik 0 IU/liter hCG-től körülbelül 500 IU/liter hCG-ig. A gyakorlatban már körülbelül 10 IU/liter hCG is látható nagyon gyengén egy 25 IU/liter érzékenységű teszten, és körülbelül 500 IU/liter hCG-ig a tesztcsík gyengébb intenzitású lesz, mint a kontroll csík.
Terhesség esetén, az esedékes menstruáció várt napján körülbelül 100 IU/liter hCG van a vizeletben. A hCG-hormon koncentrációja körülbelül 2 naponta megduplázódik, maximumát az utolsó ciklus első napja után 7-12 héttel éri el, amelynek átlagos koncentrációja 50.000 mIU/ml. Leírtak 100.000 mIU/ml-es koncentrációt is normál, 3 hónapos terhességre.

Mire kell ügyelni leginkább egy tesztcsík használatakor?
A tesztcsíkot a megfelelő, nyilakkal jelzett irányban kell a mintába helyezni. Ellenkező esetben a tesztcsík felszívja ugyan a mintát, de semmilyen jelet nem fog látni.
A tesztcsíkot a nyilak végénél lévő vonalig helyezze a mintába!
Ne vegye túl hamar ki a tesztcsíkot a mintából! Győzödjön meg arról, hogy elegendő mennyiségű vizeletminta szívódott fel, ami kimosta a bordó színű reagenst a nyilak által takart reagenshordozóból, és ezután a háttér kitisztult a reakciózónában. Ezután olvassa le az eredményt.

Mit jelent, ha a T-csík (tesztcsík) nagyon gyenge?
A T-csík intenzitása a vizeletben található hCG koncentrációjával arányos. Gyenge T-csík arra utal, hogy kis mennyiségű hCG van a vizeletben, azonban a teszt eredménye ebben az esetben is pozitív, tehát Ön valószínűleg terhes. Ismételje meg a vizsgálatot 1-3 nap múlva!

Honnan tudom, hogy a teszt megfelelően működött?
A teszt kontroll funkcióval rendelkezik. A kontroll csík (C csík) megjelenése arra utal, hogy a teszt megfelelően működött. A kontroll csíknak minden esetben meg kell jelennie. Ha a kontroll (C) csík nem jelenik meg 5 percen belül, a teszt eredménye érvénytelen. Ebben az esetben olvassa el újra a használati útmutatót, és ismételje meg a vizsgálatot egy másik teszttel!

Mit tegyek, ha az eredmény negatív, és mégis terhesnek érzem magam?
Ismételje meg a vizsgálatot egy-három napon belül, friss vizelettel. Újra olvassa el figyelmesen a használati útmutatót! Ha továbbra sem a várt eredményt kapja, forduljon orvoshoz!

Megbízható ez a teszt?
Igen. A teszt felhasználói között végzett felmérésben, különböző korú és iskolai végzettségű nők 99 %-nál nagyobb része a használati útmutató alapján képes volt elvégezni a vizsgálatot, és helyes eredményeket kapott, melyeket szakemberek megerősítettek. A tesztet összehasonlították más, kereskedelmi forgalomban lévő terhesteszttel. Az egyezés 99%-nál nagyobb volt.
A teszt csomagolásán található CE jelölés garantálja, hogy a termék minősége megfelel az európai szabványoknak, amit klinikai vizsgálatokkal igazoltak.

Orvoshoz kell fordulnom, ha pozitív eredményt kaptam?
Igen. Más gyorstesztekhez hasonlóan, a teszt eredménye csak kiegészítő információt nyújt, a terhesség végső megerősítéséhez mindenképpen további orvosi és laboratóriumi vizsgálat szükséges.

Befolyásolják az eredményt különböző gyógyszerek?
Nem. Antibiotikumok, szokásosan alkalmazott fájdalomcsillapítók, fogamzásgátlók, koffein nem befolyásolják a teszt eredményét.

Mikor kaphatunk hamis, (ál-) pozitív jelet?
Előfordulhat, hogy hCG kimutatható normál terhességtől eltérő állapotokban is, például alacsony hCG-szint (5 IU/liternél alacsonyabb) lehet normál, nem terhes személyekben is (nőkben, férfiakban egyaránt).
Méhen kívüli terhességet nem lehet megkülönböztetni a normál terhességtől kizárólag hCG-mérés alapján.
Pozitív jel detektálható szülés vagy abortálás után néhány hétig.
Bizonyos tumorok, petefészek ciszta, ektópiás terhesség okozhat magas hCG-szintet.
Néhány hCG-tartalmú gyógyszer szintén okozhat ál-pozitív eredményeket.
Forduljon orvoshoz, ha ismételten nem a várt eredményt kapja!

Mesterséges megtermékenyítés esetén használható-e a terhességi teszt?

Ha hCG-tartalmú gyógyszert szed, a vizeletben kiválasztott hCG ál-pozitív eredményt ad. Ha nem kapott hCG-tartalmú gyógyszert, a teszt használható.

Klinikai laborban a hCG-teszt eredménye negatív lett, de az otthoni terhességi tesztcsík pozitív jelet adott. Rossz a tesztcsík?
Nem. Klinikai laborokban csak egy bizonyos hCG-érték fölött (van, ahol 50 IU/liter hCG fölött) fogadják el pozitívnak a tesztet. A patikában vásárolt, akár 25 IU/liter érzékenységű teszttel is, a klinikai limitnél kevesebb hCG-t is ki lehet mutatni.

Mikor kaphatunk hamis, (ál-) negatív eredményt?
Híg vizelet okozhat ál-negatív eredményt. Ha nagyon korán szeretné kimutatni a terhességet, ezért célszerű a reggeli vizeletet vizsgálni, vagy előtte néhány óráig kevés folyadékot fogyasztani. Továbbá túl korai tesztelés is adhat ál-negatív jelet.

Aktus után hány nappal mutatható ki terhesség?
A Pregnasens tesztcsík a megtermékenyülés után 7-10 nappal mutat ki terhességet.

Mi az a szellemcsík?
Egyes rendszerekben előfordulhat, hogy az előírt leolvasási időn túl megjelenik egy nagyon halvány jel. A fejlesztés és gyártás során azt tapasztaltuk, hogy a Pregnasens teszt esetén nincs ilyen jelenség. A jelek száradás után hosszú ideig, akár hónapokig stabilak maradnak.

A ciklus hányadik napjától lehet pozitív a teszt?
Egy 28 napos ciklusban, amelyben az ovuláció a 14. napon történt, a hCG akár már a 23. naptól kimutatható kis koncentrációban, ez azonban változhat a peteérés és a megtermékenyülés időpontjától, ami esetenként ettől eltérhet.

A menstruáció késése után hány nappal mutat pozitív eredményt a teszt?
A várható menstruáció napján, terhesség esetén a terhességi teszt eredménye mindenképpen pozitív, sőt a Pregnasens a menstruáció esedékes napja előtt 3-6 nappal is képes a terhességet kimutatni.

Kibontottam egy terhességi tesztet, de nem használtam el. Ha alaposan visszacsomagolom, használhatom még később?
Nem. A tesztcsíkot a fóliatasak felbontása után azonnal (1-2 órán belül) használjuk fel!

Lehetséges, hogy a délutáni teszteredmény erősebb, mint a reggeli?
Vizeletvétel és vizsgálat történhet bármikor a nap folyamán, azonban a reggeli első vizeletben általában magasabb a hCG-hormon koncentrációja. Azonban a terhesség korai szakaszában, amikor körülbelül 2 naponta megduplázódik a hormon koncentrációja, előfordulhat, hogy a délutáni jel intenzívebb, mint a reggeli.

Ha elhal a terhesség, egy hét múlva már csökken a hormon szint?
Abortálás után akár több hétig is pozitív hCG-jelet kaphat.

Érdemes többfajta teszttel tesztelni?
Egyfajta teszt használata során jól összehasonlítható eredményeket kapunk.

Mik a terhesség előjelei? Mikor jelentkeznek?
A legelső jele a menstruáció elmaradása. A terhességet kísérő leggyakoribb kísérő tünetek: a hányás, hányinger, szag és ízundor, gyakori vizelési inger, fémes íz a szájban. Ezek nem minden nőnél jelentkeznek.

Egyhetes terhességnek vannak tünetei (pl. gyakori vizelési inger, alhasi fájdalom)?
Tünetek nem lehetnek, mert azokat a beágyazódást követően termelődő hCG hormon okozza.  A Pregnasens gyorsteszt a beágyazódás után akár már 3 nappal kimutathatja a terhességet.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Ehhez a termékhez még nem érkeztek vásárlói vélemények.