AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x
bezár [x]
A(z) Dr.Herz C-300mg nyújtott hatású tabletta jelenleg nem rendelhető.
Helyette ajánljuk figyelmébe az alábbi - hatóanyag-tartalomban és összetételben leginkább hasonlító - termékeinket:
Dr.Herz C-300mg nyújtott hatású tabletta

Dr.Herz C-300mg nyújtott hatású tabletta

Márka: Dr.Herz
KIFUTÓ TERMÉK!
  • kiszerelés: 120 db
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.
5999883622179
Aktuális ár:
1 655 Ft
Egységár:
13,79 Ft / db
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Egy különleges technológiának köszönhetően, ez a darabonként 300 mg C vitamint tartalmazó tabletta, lassan, óráról-órára megfelelő mennyiségben juttatja a szervezet számára a C vitamint, és ezzel növeli az ellenállóképességet.

Napi egy C-vitamin tabletta fogyasztásával biztosítjuk a szervezetünknek nélkülözhetetlen életfontosságú vitamint.

C-vitamin:

(Aszkorbinsav)
Aszkorbinsav: a hexonsav laktonja. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában elveszti vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban mint hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét. 85%-a szívódik fel. Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből. Az aszkorbinsavat számos állatfaj szintetizálja, ugyanakkor az ember és néhány állatfaj nem képes erre.
Tegyen egészségéért vásároljon webáruházunkból !

A környezeti stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (pl. orális fogamzásgátlók), lázas állapot, műtéti beavatkozások növelik a szükséges adag mértékét. A C-vitaminnal jól ellátott anya tejének aszkorbinsav-tartalma 30...55 ml/l.

Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint, munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.

Az egészséges ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is fedezni lehet.

Aszkorbinsavban gazdag zöldségfélék: a zöldpaprika, paradicsom, burgonya, saláta, és a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), friss gyümölcsök, (elsősorban áfonya, ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó, narancs, citrom, grapefruit), télen ezek, vagy az ezekből úgynevezett hideg eljárással készült teák, szörpök, gyümölcsborok fogyasztását kell szorgalmazni. A zöldségféléket lehetőleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerű fogyasztani. A hosszú áztatás, főzés, vagy a főzővíz kiöntése jelentős aszkorbinsav veszteséget okoz, de kerülni kell a fémedények (vas, réz) használatát és az ételek ismételt felmelegítését is.

Az C-vitamin (aszkorbinsav formában) jellemző mennyisége 100g élelmiszerben:
* gabonafélék, hüvelyesek és örleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 0-1 mg
* zöldség, gyümölcs: 5-400 mg
* vaj, margarinféleségek, zsír, olaj, szalonna: 0 mg
* húsok, húsipari termékek, máj, szív, vese: 0-30 mg
* halak: 0 mg
* tej: 0-5 mg
* tojás: 0 mg

A napi szükséglet 45-80 mg/nap körül van.

Egyes vélemények szerint a túladagolás (bár a felesleg a vizelettel távozik) megnövelheti a húgykő, vesekő kialakulásának esélyét; a fölösleges C-vitamin oxálsav formájában ürül ki a szervezetből, ami alkotóeleme a vese- és húgykőnek.

A C-vitamin hiánya:
Ilyen esetben fellépő betegség a skorbut. Jellemzője a kiszáradt bőr, emésztési zavarok, fogínysorvadás következtében meglazult fogak. Hosszabb időn, (éveken, évtizedeken) keresztül fennálló C-vitamin hiány esetén, (pl. hagyományos táplálkozás), rendkívüli mértékben megemelkednek a szív- és érrendszeri kockázatok. Például az érelmeszesedés és a szívroham kialakulásának közvetlen visszavezethető oka ennek a vitaminnak a hiánya.
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!