AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (30) 397-73-51
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Ephelis alpha gél szeplő, májfolt ellen 20 g

Márka: Ephelis
4-10 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 20 g
Ezt a terméket legutóbb 10 napja vették meg.
5997395700415
Aktuális ár:
1 760 Ft
Egységár:
88,00 Ft / g
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Termékleírás
Sokaknak gondot okoz a bőrén megjelenő barnás elszíneződés, szeplő, májfolt. A bőr színét a hámsejtek közötti pigment termelő sejtekben képződő pigment okozza.

Ha a festék eloszlása nem egyenletes, akkor helyenként kisebb nagyobb barnás foltok, szeplok, májfoltok képződnek. A bőrfesték képződését a napfény fokozza ezért napozás után a szeplők színe sötétebbé válik.

Tartalmaz:
Hidrokinont, glicerint és gélképző carbomer 940-et. Sokaknak gondot okoz a bőrén megjelenő barnás elszíneződés, szeplő, májfolt. A bőr színét a hámsejtek közötti pigment termelő sejtekben képződő pigment okozza.

Alkalmazása:
A zselét naponta egy-két alkalommal vékony rétegben kell az érintett testfelszínre kenni. A zselé kellemes, lágy állománya, kenhetősége lehetővé teszi a vékony rétegben történő egyenletes felvitelt. Néhány percen belül a zselé felszívódik és semmi nyoma nem marad a bőrön, amely alig észrevehetően feszessé válik, kisimul. A hatás eléréséhez, a foltok halványabbá válásához, eltűnéséhez általában 4-5 hetes folyamatos alkalmazás szükséges. Az EPHELIS zselé a készítményre érzékeny egyéneknél bőrpírt okozhat, ami a zselé használatának szüneteltetésével, vagy az alkalmazás ritkításával önmagától megszűnik. Amennyiben a gyulladás nem szűnik meg, vagy még erősödik, akkor a készítmény használatát meg kell szüntetni. A kezelés abbahagyása után 2-3 héttel a foltok ismét láthatóvá válhatnak. A zselé hatása csak folyamatos alkalmazással tartható fenn.

Figyelmeztetés: a készítmény a szem, a száj, és az orr nyálkahártyájára nem kerülhet, hajhoz nem érhet, mert kifehéríti. Gyermekeknek a készítmény alkalmazása nem ajánlott.
Tudnivalók
A készítmény hatása
A bőr színét a melanin nevű természetes pigment biztosítja, amit a a bőr bazális rétegében elhelyezkedő melanociták granulák (melanoszoma) formájában választanak ki,
A granulák a keratinocitákba vándorolnak át.

A melanocitákban egyazon alapanyagból, az l-tirozin aminosavból a tirozináz enzim hatására oxidatív folyamat révén DOPA (Dihydroxy Phenyl Alanin), majd l-dopakinon keletkezik, végül melanin képződik.
Hiperpigmentált területeken a melanociták aktívabbak, mint a normal területeken és ez a különbség okozza a pigmentált foltokat.

A fentiekből következően és a jelenlegi ismereteink alapján természetes és növényi bázisú anyagokkal bőrhalványító vagy fehérítő hatások érhet?ek el a következ? fiziológiai folyamatok
szabályozásával:
1. a. a melanin szintézist szabályozó tirozináz enzim működésének gátlásával.
b. A tirozináz enzim működését az oxidációs folyamatért versenybe küldött más anyaggal (antioxidáns) is lehet gátolni.
c. Vagy egy másik lehetőség szerint a tirozináz koenzimjeként számontartott réz komplexbe vitelével (kelatálásával )is elérhető az enzim bénítása.
2. a melanin elszintelenítésével, (redukcióval)
a. a fenti folyamatokat támogatja az alfa-hidroxi savat tartalmazó készítmények
együttes alkalmazása, amelyek gyorsítják az elhalt és elszíneződött szarusejtek leválását, az új melanintól mentes bőrfelszín gyorsabban megjelenhet ezáltal.(keratolitikus hatású szerves savak, karbamid)
b. antioxidánsok alkalmazásával a tirozináz enzim által indukált
oxidatív folyamatok (DOPA - DOPA-kinon) gátlásával

Arbutin
Az arbutin a melanociták által termelt melanint hatékonyan elszinteleníti, másrészt a tirozináz enzim oxidációs láncreakciójában kompetitor anyagként gátolja a l-tirozin oxidációját.

Liquiricia extraktum
Az édesgyökér glicirrizinjét a kozmetikai iparban is kiterjedten alkalmazzák. Elsődlegesen a tirozináz enzim gátlásával ér el kedvező bőrhalványító hatás. Azt is kimutatták, hogy az UV-B sugárzás által kiváltott pigmentációt és eritrémát a 0,5%-os koncentrációban alkalmazott édesgyökér kivonatot tartalmazó készítmény bőrre kenve gátolja.

E-vitamin és C-vitamin / Antioxidáns
Amint a fenti leírásból kiderült, hogy a melanin képződés biokémiai folyamata oxidációs folyamat, tehát ha ezt a folyamatot gátoljuk, akkor csökken a keratinociták melanin tartalma.
Az E és C vitamin, mint antioxidáns, a melanin képződést önmaga is gátolja, ugyanakkor az oxidációra érzékeny arbutint és liquiricia extraktumot védi az oxidatív bomlástól.
Összetevők
Aqua, Propylene glycol, Alfa-Arbutin, Glycerin, Carbomer 940, Liquiritia radix extract, Ascorbic acid, Sodium hydroxyd, Sodium sulfit, Methylparaben, Alfa-tocopherol-acetat, 5-Chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one és 2-methyl-4-isothiazolin-3-one.
Vélemények (3)
2016-06-09 21:15:16
Pozitívum: Sajnos erről még nem igazán tudok mit mondani de remélem jó lesz.

2016-05-20 19:21:39
Pozitívum: Halványabb lett a májfoltom..

2015-05-23 10:41:36
Pozitívum: Könnyen felszívódó zselé.Fehérítő hatását még nem tapasztaltam,még rövid ideje használom.