Sanct Bernhard Kalcium-D3 vitamin tabletta

Sanct Bernhard Kalcium-D3 vitamin tabletta

Raktáron

A kalcium fontos szerepet tölt be a sejtfolyamatokban. A csontok épüléséhez is fokozottan fontos. A kalcium felvételét segíti a D-vitamin, amelyre a csontokban történő kalcium raktározása szempontjából nagy szüksége van.

3 069 Ft
egységár: 20,46 Ft / db
Kosárba
EAN kód:4250382201786
Márka:Sanct Bernhard
Kiszerelés:150 db
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Sanct Bernhard Kalcium-D3 vitamin tabletta Részletes leírás

Sanct Bernhard Kalcium-D3 vitamin tabletta - 150 db

A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag az emberi szervezet számára, ez alkotja a csontok és a fogak szilárdságát. Elengedhetetlen a normális idegi- és izomműködéshez, befolyásolja számos enzim aktivitását, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a sejtek jelátviteli rendszerében. Mindemellett felel még a szív és immunrendszer megfelelő működéséért, és a véralvadásért. Az átlagos felnőtt szervezetében 1-2 kg kalcium található, amelynek körülbelül 98%-át a csontrendszer tárolja, a fennmaradó százalék pedig a lágyszövetek sejtjeiben és a szöveteken kívüli folyadékban, a vérben kering. Hogy mindezen funkciók harmóniában működhessenek, a vérnek fenn kell tartani ezt az állandó pár százalékot. Ha azonban nincs biztosítva az életkornak megfelelő kalcium bevitel, vagy annak felszívódása nem elégséges, illetve ha túlzott mértékű a veséken és beleken keresztül történő kiválasztás, a szervezet a csontok kalcium raktáraiból fogja elvonni a szükséges mennyiséget.  Ez idővel csontritkuláshoz (oszteoporózis) vezethet.

A kalcium tulajdonságai:

- Nélkülözhetetlen a véralvadásban, a szív- és csontvázizmok összehúzódásában, az enzimek működésében. Része van az ideg– és izomműködésben, enyhíti a vádli görcsöt. Segíti az idegrendszerben az ingerületek közvetítését.
- A csontok és fogak építőanyaga, viszont a csontok és fogak egészségét csak a foszforral együtt tudja biztosítani. Tinédzserkorban a maximális csontsűrűség kialakításában, a csontok és fogak egészséges fejlődése szempontjából igen fontos szerepet játszik.
- A kalcium nélkülözhetetlen a B12 vitamin felszívódásában, ezenkívül elősegíti a vas felszívódását.
- Enyhítheti az allergiás tüneteket, és az álmatlanságot, mérsékli az ingerlékenységet és figyelemzavart, továbbá igen fontos funkciója, hogy semlegesíti az állati eredetű fehérje elfogyasztása miatt képződő savakat. Ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek savasítanak, akkor a szervezetünk arra kényszerül, hogy visszaálljon a lúgos állapotába. Ezzel viszont kalciumot von ki a tartalékaiból, azaz a csontokból.
- A csontritkulás egyik ellenszere, sőt, újabb kutatások szerint a magas vérnyomás betegség kialakulása is megelőzhető megfelelő mennyiségű kalcium fogyasztásával.
- A kalcium felvételét segítheti a D-vitamin, amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása miatt van szükség.
- A kalcium anyagcserét a kalcium és D-vitamin bevitel, valamint a mellékpajzsmirigy által termelt parathormon és kalcitonin szabályozza.
- A kalcium a hatását magnéziummal, foszforral és D vitaminnal együtt fejti ki legjobban.

Összetevők:
kalcium-karbonát, töltőanyag: mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, csomósodást gátló (zsírsavak magnéziumsói), töltőanyag (nátrium-karboxi metil-cellulóz), szilícium-dioxid,  D3-vitamin

Hatóanyagok (2 tabletta):
Kalcium - 800mg
D3-vitamin - 20 µg

Felhasználási javaslat:
Napi 2 kapszula. Főétkezések előtt, bő folyadékkal nyelje le. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

Figyelmeztetés:
A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni!
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot! Gyermekek elől elzárva tartandó!

Minőségét megőrzi:
A dobozon jelzett hónap végéig (nap,hó,év)

Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek 
minősülnek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában 
tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással 
rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk 
során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást 
tulajdonítani.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 
A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás! Kisgyermektől elzárva tartandó!

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 05. 02.

  napi rendszeres szedésével megszűntek a láb éjszakai begörcsölései

Anonim Felhasználó2017. 08. 24.

  Most kezdtük el alkalmazni, hatásáról még nincs elég tapasztalatunk. Kicsit nehéz lenyelni.

MaliBabi2016. 03. 25.

  Elmúltam 50 éves. Fontos, hogy csontjaim erősek legyenek.

Anonim Felhasználó2016. 02. 29.

  Jó az ár/érték arány.

S. Mária2015. 02. 26.

  Van egy bizonyos korom. Emiatt ajánlják a Calciumot, s bármelyik korban a D-vitamint. Van-e előnye, hátránya, fogalmam nincsen. Reménykedjünk, hogy jót tesz a csontoknak!

Éva2015. 02. 23.

  Látható hatás pár hetes fogyasztás után, fehérebbek a fogak.

Anonim Felhasználó2015. 02. 12.

  Még csak most próbálom sajnos sok tapasztalatom még nincs!

Marika2014. 12. 12.

  könnyebb a mozgásom.