AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSSAL!
Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.
0 termék
0 Ft
A kosárban nincs termék.
x

Aromax Bergamott illóolaj 10ml

Márka: Aromax
2-3 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 10 ml
Ezt a terméket legutóbb 4 napja vették meg.
5997733311419
Aktuális ár:
1 800 Ft
Egységár:
180,00 Ft / ml
LEGOLCSÓBB SZÁLLÍTÁSI MÓD,
FOXPOST CSOMAGAUTOMATÁBA
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 8449.
Termékleírás
A bergamott illóolajat (Aetheroleum bergamottae) a citromfélék családjába (Rutaceae) tartozó
bergamottfa (Citrus bergamia, syn.: Citrus aurantium ssp. bergamia) éretlen v. érett terméséből,
többnyire préseléssel, majd ezt követően szűréssel és centrifugálással nyerik ki, viszonylag szerény, 0,5%-os hozammal.

Emellett vízgőzdesztillációval is állítanak elő olyan illóolajat, amely mentes
a fototoxikus hatású furanokumarin-vegyületektől, például a bergapténtől.

Az illóolaj színe zöld vagy zöldessárga, kellemes, friss gyümölcsre emlékeztető illatú.

A préseléssel kinyert illóolaj főbb alkotórészei a linalil-acetát (10-30%),
a limonén (cca. 15-20%), a linalool (11-22%), valamint a bergaptén (0,3-0,4%) és egyéb furanokumarinok.
Az illóolaj nyugtató hatásáért a linalil-acetát és a linalool, fertőtlenítő és antibakteriális hatásáért
a limonén a felelős, míg a fototoxikus hatást elsősorban a bergaptén váltja ki.

Emellett még a dezodoráló és görcsoldó hatásai is megemlíthetők.
Az illóolajat és az illóolajat tartalmazó készítményeket álmatlanság, szorongás,
fokozott izgatottság megszüntetésére aromalámpás párologtatás, nyugtató hatású testápoló masszázsolajok, fürdő- és szaunakészítmények formájában alkalmazzák.

A bergamottolaj alkalmazásának másik fontos területe a bőrápolás, mely célra elsősorban
kozmetikai termékek alkotórészeként kerül felhasználásra, például aknés bőr ápolására
és rovarcsípések helyén kialakult gyulladás okozta feszülő érzés mérséklésére alkalmas készítmények egyik összetevőjeként.

Az illóolajat dezodoráló, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságai miatt
a kellemetlen szájszag kezelésére ajánlott száj- és garatöblögető, illetve
izzadás elleni készítmények összetevőjeként is felhasználják.
Önmagában vagy más illóolajokkal társítva légtér fertőtlenítőként és légtérillatosítóként is alkalmazzák.

A hidegen préseléssel kinyert bergamott illóolaj nem mérgező, nagyon enyhén irritáló,
nincs bőrérzékenyítő hatása, viszont számolni kell a préseléssel kinyert illóolajban
jelenlévő furanokumarin vegyületeknek, elsősorban a bergapténnek fototoxikus és fotokarcinogén hatásával, amennyiben az alkalmazással egyidőben UV-fény (312-320 nm) éri a bőrünket.

Ennek elkerülése érdekében szappanokban, fürdőkészítményekben nem lehet 0,4%-nál magasabb
a hidegen préseléssel előállított bergamottolaj mennyisége, és a bergamottolaj
vagy a bergamottolajat tartalmazó kozmetikumok használatát követő 12 órán belül kerülendő a napozás,
a szoláriumozás és a napfényben történő síelés.

A bergamottolajat az élelmiszeriparban az Earl Grey tea ízesítésére is használják.

Javasolt alkalmazás:
párologtatásra-hűs, friss illatot áraszt, aromafürdő készítéséhez.
Vélemények (1)
Összesen 1 értékelés.
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
2015-11-19 10:07:17
Pozitívum: sokféleképpen lehet felhasználni