Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Az acai bogyó antocianinokban és antioxidánsokban gazdag.
Az antocianinok azok a jótékony hatású összetevők, melyek hozzájárulnak az egészséges szívműködéshez.
Az acai bogyó ezen kívül nagyon gazdag fehérjékben, rostokban (kb. 14 g rost található 100 g acaiban), vitaminokban és Omega 6 és 9 zsírsavakban is.
Az acai bogyóban található Omega 6 és 9 zsírsavak a vér koleszterin szintjének csökkentéséhez is hozzájárulnak.
Sokáig egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni az acaihoz, de szerencsére a korszerű feldolgozási módszerek ma már lehetővé teszik, hogy hozzánk is eljusson, mégpedig nyers formában, hozzáadott anyagok nélkül.
100% bio, nyers.
Nettó tömeg: 60 g.
Származási hely: Brazília.
Ellenőrzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01.
Vitaminok és ásványi anyagok
A-vitamin
B1-vitamin
B2-vitamin
B3-vitamin
C-vitamin
E-vitamin
Cink
Kálium
Kalcium
Magnézium
Réz
Cink
Fogyasztható:
turmixhoz, müzlihez, joghurtba, gyümölcsléhez, vízhez keverve.