Dél-Amerikában honos, a perui Andok magaslatain termesztett erősítő és energetizáló növény.
A Maca (maka) egy vadon termő évelő, a retekkel egy családba tartozó ehető, gumós növény.
Gyökerét szárítás után megőrlik, ezt fogyasztjuk.
A növényt az inkák már 2000 évvel ezelőtt is használták mind gyógyászati, mind étkezési célokra.
Használják a női és a férfi termékenységi problémák kezelésére, impotencia, erekciós zavarok megszüntetésére is.
Fogyasztása fokozza a szexuális vágyat.
A petefészkek működését szabályozva segít a menstruációs zavarok valamint a változókori problémák kezelésében.
Gyakran emlegetik természetes hormonszabályzóként is, melyet adaptogén tulajdonságainak köszönhetünk.
Adaptogén gyógynövényeknek azokat a növényeket nevezzük, melyek képesek a szervezetünkben folyamatosan zajló változásokhoz alkalmazkodva kifejteni jótékony hatásukat.
Ezek a növények kiegyensúlyozzák a belső elválasztású mirigyek és az immunrendszer működését úgy, hogy lelassítják a túlműködő és felgyorsítják az alul működő szerveket, ugyanakkor a normálisan működő szerveket nem befolyásolják, vagyis csak akkor és ott hatnak, ahol szükség van rájuk.
Legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok a maca gyökérben: B1, B2, B12, C-vitamin és kalcium, foszfor.
100% bio, nyers.
Nettó tömeg: 250 g.
Származási hely: Peru.
Ellenőrzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01.
Vitaminok és ásványi anyagok:
B1-vitamin
B2-vitamin
B12-vitamin
C-vitamin
kalcium
foszfor
Fogyaszthatjuk: gyümölcslevekhez, turmixokba, müzlibe keverve.