Aromax Szegfűszeg Illóolaj 10ml

Aromax Szegfűszeg Illóolaj 10ml

Raktáron

A szegfűszeg illóolaj legfontosabb hatásai: antimikrobiális, parazita- és vírusellenes, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő. .

1 998 Ft
egységár: 199,76 Ft / ml
Kosárba
EAN kód:5997733311310
Márka:Aromax
Kiszerelés:10 ml
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Aromax Szegfűszeg Illóolaj 10ml Részletes leírás

A szegfűszeg illóolajat (Aetheroleum caryophylli) a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó szegfűszeg (Eugenia caryophyllata) ki nem nyílott, megszárított virágbimbóiból vízgőz-desztillációval nyerik ki mintegy 15-25 százalékos hozammal.

Az illóolaj színe világossárga, de a tárolás közben megbarnulhat. Főbb alkotórészei az eugenol (60-95 százalék), és az eugenil-acetát (5-22 százalék).
Kis mennyiségben található benne izo-eugenol, ami az erősen irritáló és érzékenyítő hatása miatt érdemel figyelmet.
A szegfűszegnek nemcsak a rügyeiből (virágbimbóiból), hanem a leveleiből és a hajtásaiból is nyernek ki illóolajat, ezeknél is az eugenol a fő alkotórész, a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvbe csak az előbbi olaj hivatalos.

A szegfűszeg illóolaj legfontosabb hatásai: antimikrobiális, parazita- és vírusellenes, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő.
Az eugenol erős antiszeptikum és tonizáns.
A szegfűszegolaj alkalmazásának legfontosabb területei a légúti megbetegedések, a szájüregi gyulladások, hasmenéssel járó bélfertőzések és húgyúti fertőzések, valamint reumás eredetű panaszok és bőrbántalmak.
Mindezek mellett egyes kísérletek szerint hatékonyan alkalmazható szúnyogok távoltartására, illetve az élelmiszerek romlásának megakadályozására is.
A szegfűszegolajat szájüregi-, légúti- és reumás megbetegedések esetén öblőgetőszerek és fogkrémek, légzéskönnyítő inhaláló- és szaunaolajok, mellkasi légzéskönnyítő krémek, illetve masszázsolajok és bedörzsölőszerek formájában használják.

Ezen alkalmazásmódokon kívül aromalámpákban elpárologtatható illóolaj keverékek (pl. karácsonyi illatokat tartalmazó keverékek) alkotórészeként is használják.
A szegfűszeg illóolaj nem toxikus, közepesen irritáló, nem érzékenyítő, nem fototoxikus.

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2019. 06. 21.

  használhatom felmosóvízbe, porzsákba, mosogatógépbe, stb

Anonim Felhasználó2015. 01. 15.

  Fogfájásra jobb mint a lidocain.