Biorganik Bio Barnarizs Kerekszemű 500 g

Biorganik Bio Barnarizs Kerekszemű 500 g

Nincs raktáron

A barnarizs nem egy külön fajta, hanem csak abban különbözik a fehér rizstől, hogy hántoláskor rajta hagyják az értékes tápanyagokban gazdag réteget (korpa és csíra rész). .

Kosárba
EAN kód:5999559310140
Márka:Biorganik
Kiszerelés:500 g
Értesítés
[Ingyenes szállítás] 15 000 Ft-tól

Ingyenes szállítás 15 000 Ft-tól

Szállítás [csomagautomatába]

Szállítás csomagautomatába

[Biztonságos] fizetés

Biztonságos fizetés

Megosztás:

Biorganik Bio Barnarizs Kerekszemű 500 g Részletes leírás

A barnarizs keményítőtartalmánál fogva jelentős energiaforrás. A benne lévő rostok lassítják a szénhidrát felszívódását, glikémiás indexe ezért alacsonyabb, így cukorbetegeknek javasolt a fehér rizs helyett barnát fogyasztani. Ezen kívül a rostok a bélműködést is segítik.
Fehérjetartalma magasabb, mint a fehér változaté és zsírt is többet tartalmaz. B-vitaminokat (kivéve B12), mangánt, foszfort és vasat elég jelentős mennyiségben tartalmaz, viszont nátriumban szegény.

Felhasználás: Főzés előtt alaposan öblítsük le. 2,5-3-szoros mennyiségű vízben főzzük ki, kb. 40-50 perc alatt. Fogyaszthatjuk köretként, kásaként, rizottóként, de felhasználható salátákhoz, töltött, rakott ételekhez, levesbetétként is, illetve édességek készítésére is alkalmas alapanyag.

Összetevők: barna rizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
 
Tápanyagtartalom 100 g-ban:
Energiaérték: 1490 kJ / 352 kcal
Zsír: 2,68 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,54 g
Szénhidrát: 72,7 g
- amelyből cukor: 1 g
Fehérje: 7,5 g
Só: 0,01 g

Mindent megteszünk azért, hogy a termékleírások, termékinformációk pontosak legyenek, de ennek ellenére előfordulhatnak elírások. Az élelmiszerek, táplálék kiegészítők és azok összetevői folyamatosan változnak, ezért változhatnak a tápértékek, összetevők, allergén megjelölések is. Termékeinket kategóriánkét rendeztük a könnyebb keresés érdekében, mégis előfordulhat, hogy azok nem a megfelelő helyre kerültek. Kérjük, minden esetben olvassa el a termék hátsó címkéjén szereplő adatokat felhasználás előtt, ugyanis minden esetben az a mérvadó. Weboldalunkon lévő termékeket folyamatosan frissítjük, mégis előfordulhatnak a feltöltött információkban hiányosságok, melyekért cégünk nem vállal felelősséget.

Vásárlói vélemények

Vásárlók átlagos értékelése:

Anonim Felhasználó2015. 12. 04.

  Egészséges és jó izű.

rocska2015. 09. 01.

  egészséges